Γκριγκόνις στο Gazzetta: «Δεν χρειάζεται να τρελαθούμε με αυτή τη νίκη» (vid)

Γκριγκόνις στο Gazzetta: «Δεν χρειάζεται να τρελαθούμε με αυτή τη νίκη»
Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2/2 στην Basket League απέναντι στον Ολυμπιακό και ο Μάριους Γκριγκόνις υπενθύμισε στο Gazzetta πως τα σημαντικά έρχονται στο τέλος της χρονιάς, εξηγώντας πως η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο.

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε εκ νέου ότι βρίσκεται σε εξαιρετικό μομέντουμ αφού μετά τις οκτώ νίκες στους τελευταίους εννιά αγώνες στη EuroLeague, έκανε τη δουλειά απέναντι στον Ολυμπιακό και ουσιαστικά εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Basket League.

Και αν ο Κέντρικ Ναν έκανε πιο εύκολη τη ζωή των «πράσινων», ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν εκείνος που πήρε την... κατάσταση στα χέρια του στην τελευταία περίοδο και μαζί με τον Ματίας Λεσόρ, έστειλαν για πρώτο φορά τον δείκτη του σκορ στο +15 (72-58) στο 33'.

Ο Λιθουανός περιφερειακός πέτυχε ένα κρίσιμο ζευγάρι βολών για το 83-80 και εν τέλει, γέμισε τη στατιστική του με 18 πόντους, 2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/5 βολές, δυο ριμπάουντ, τέσσερα κερδισμένα φάουλ και μόλις 1 λάθος στα σχεδόν 36 λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

«Είναι πάντα ωραίο να κερδίζεις τον Ολυμπιακό, είναι όμορφο να συνεχίζεις να κερδίζεις. Προφανώς δεν χρειάζεται να τρελαθούμε με αυτή τη νίκη! Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε συνεπείς και σταθεροί, να προπονούμαστε καλά και να συνεχίσουμε να ρολάρουμε. Αυτό που μετράει σε κάθε περίπτωση είναι τι θα έχουμε πετύχει στο τέλος της χρονιάς» εξήγησε στο Gazzetta ο Γκριγκόνις μετά το τέλος του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

Ο Λιθουανός αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Εργκίν Αταμάν, βγάζοντας μια σιγουριά που τη μεταδίδει στους συμπαίκτες του και στην εξέδρα. Σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό, είπε: «Είχαμε απέναντί μας μια πραγματικά καλή ομάδα που έχει επιλογές στην επίθεση, με καλό spacing. Έπρεπε να μείνουμε ενωμένοι για 40 λεπτά. Ξέραμε πως είναι δύσκολο όταν τους αφήνεις να κάνουν το παιχνίδι τους. Στο τέλος της ημέρας, είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη».

Μέχρι που φτάνει το potential του φετινού Παναθηναϊκού; Με δεδομένο μάλιστα ότι οι φίλοι του «τριφυλλιού» κάνουν βλέψεις για Final 4. «Ξέρετε πώς είναι τα πράγματα στην Ελλάδα (γέλια). Οι οπαδοί τρελαίνονται γρήγορα, είτε παίζεις καλά, είτε άσχημα! Το έχω ζήσει και στις δυο περιπτώσεις. Θα δούμε. Δεν είμαι ο τύπος που θα κοιτάξει το μέλλον, ούτε θα δώσει μεγάλους τίτλους για τις ειδήσεις. Έχουμε τον κόουτς που δίνει τίτλους! Πάμε μέρα με τη μέρα».

Ο Γκριγκόνις σχολίασε τα vibes που βγάζει φέτος το ΟΑΚΑ: «Ο κόσμος μάς δίνει τρομερή ενέργεια. Το είδαμε ξανά, ειδικά απέναντι στον Ολυμπιακό. Μας δίνει μια διαφορετική ενέργεια, γινόμαστε πιο επιθετικοί, όλοι προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Παίρνουμε τεράστια ώθηση στο γήπεδό μας και δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο».

@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα