Περιστέρι: Καθιερώνει την «πορτοκαλί κερκίδα» για παιδιά από ιδρύματα

Περιστέρι: Καθιερώνει την «πορτοκαλί κερκίδα» για παιδιά από ιδρύματα

Σπύρος Μαρκεζίνης
Οι παίκτες του Περιστερίου

bet365

Το Περιστέρι προσφέρει τη δυνάτοτητα σε παιδιά από ιδρύματα να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες της ομάδας από τα Δυτικά προάστια.

Στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου», κατά τη διάρκεια των εντός έδρας αναμετρήσεων του Περιστερίου Bwin θα φιλοξενούνται στην κερκίδα του γηπέδου, θα φιλοξενούνται πλέον παιδιά από διαφορετικά ιδρύματα και οργανισμούς που βοηθούν στην αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων ή στην προστασία τους εξαιτίας έλλειψης σταθερού οικογενειακού περιβάλλοντος.

Με την «πορτοκαλί κερκίδα» το Περιστέρι από κοινού με το instacar φέρνει τα παιδιά ιδρυμάτων κοντά στον αθλητισμό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στην οποία φιλοξενούν στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μπάσκετ των δυτικών προαστίων, παιδιά από ιδρύματα που έχουν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και να βιώσουν την εμπειρία ενός αγώνα.

Η πρώτη ‘Πορτοκαλί κερκίδα’, εγκαινιάστηκε στον αγώνα του Περιστερίου με την Μάλαγα με τη συμμετοχή 10 παιδιών από την ΕΛΕΠΑΠ. Στον αγώνα Περιστέρι με τον ΠΑΟΚ, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, η συμμετοχή τριπλασιάστηκε καθώς παρευρέθηκαν 30 παιδιά από την ΕΛΕΠΑΠ τα Παιδικά Χωριά SOS, το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής και τον Σύλλογο Μέριμνας Ανηλίκων και Νέων. Οι επίτιμοι καλεσμένοι της Πορτοκαλί Κερκίδας έζησαν την εμπειρία ενός αγώνα για την Basket League, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους αθλητές, να φωτογραφηθούν και να παίξουν με την μασκότ του Περιστερίου "Πέρι", γεμίζοντας με χαμόγελο και αισιοδοξία το γήπεδο του Περιστερίου.

Η «Πορτοκαλί κερκίδα για όλους» θα φιλοξενεί σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας, παιδιά από διαφορετικά ιδρύματα και οργανισμούς, παραμένοντας αφιερωμένη στα παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις ή βρίσκονται υπό τη φροντίδα ιδρυμάτων παιδικής προστασίας λόγω έλλειψης σταθερού οικογενειακού περιβάλλοντος. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να εξασφαλίσει την πρόσβαση στον αθλητισμό και τα οφέλη του, σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως της οικογενειακής, οικονομικής αλλά και κοινωνικής κατάστασής τους.

«Διαρκής μας στόχος στο instacar, είναι η δημιουργία ενός διευρυμένου, θετικού κοινωνικού αποτυπώματος και γι’ αυτόν τον λόγο, από την έναρξη της λειτουργίας μας, υλοποιούμε προγράμματα και ενέργειες στήριξης οργανισμών και κοινωνικών σκοπών όπως και εθελοντικά προγράμματα κοινωνικής συνεισφοράς. Φέτος ξεκινήσαμε την υποστήριξη μας στον αθλητισμό, με τη συνεργασία μας με το Περιστέρι όπως και με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Πιστεύοντας ότι ο αθλητισμός οφείλει να συνδέεται με την κοινωνική προσφορά, δημιουργήσαμε, μαζί με το Peristeri μια κερκίδα αφιερωμένη στα παιδιά, για τα οποία κάθε στιγμή χαράς είναι σημαντική. Στόχος μας είναι η Πορτοκαλί Κερκίδα να μεγαλώνει, σε κάθε αγώνα, φιλοξενώντας όλο και περισσότερα παιδικά χαμόγελα», σημείωσε ο Αντώνης Σαμοθράκης, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος.

«Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που ο συνεργάτης μας, έχει πάρει μία τόσο σπουδαία πρωτοβουλία η οποία υλοποιείται στο γήπεδό μας στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας. Πρωταρχικός στόχος από την έναρξη της συνεργασίας μας το καλοκαίρι ήταν να πραγματοποιήσουμε από κοινού ποικίλες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Η φιλοξενία παιδιών από Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς στους αγώνες μας μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς βάζουμε και εμείς ένα μικρό λιθαράκι, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μπορέσουν να νιώσουν τη χαρά του αθλητισμού, να βρεθούν κοντά στους αθλητές που αποτελούν τα πρότυπά τους και να φύγουν από το γήπεδο γεμάτοι εικόνες και ευχάριστες στιγμές. Στην προσπάθεια του θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί με κάθε τρόπο και ευελπιστούμε οι κερκίδες να γεμίσουν με ακόμα περισσότερα χαμόγελα παιδιών» ανέφερε η Ζωή Νικολαΐδου, General Manager της ΚΑΕ Περιστέρι.

Για τη συμμετοχή στην Πορτοκαλί Κερκίδα, τα ιδρύματα και οι κοινωφελείς οργανισμοί μπορούν να υποβάλουν την σχετική αίτηση εκδήλωση ενδιαφέροντος, επιλέγοντας έναν από τους επόμενους, διαθέσιμους αγώνες της ομάδας του Peristeri σε Basket League και Basketball Champions League.

Η δημιουργία της Πορτοκαλί Κερκίδας αποτελεί μια πρωτοβουλία του χορηγού και του Πειστερίου, στο πλαίσιο της χορηγικής τους συνεργασίας, η οποία εγκαινιάστηκε φέτος και θα διαρκέσει 1 χρόνο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: INTIME

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα