Λαύριο - ΑΕΚ 75-90: He's the (Til)Man (vid)

bet365

Η ΑΕΚ έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση στο Λαύριο, πήρε τη νίκη στην πρεμιέρα του 2ου γύρου και συνάμα έκανε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. «Τράβηξε» 31 ο Τζάστιν Τίλμαν.

Η ΑΕΚ Betsson μπορεί να άργησε, αλλά κατέκτησε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην Basket League, λίγο πριν το φινάλε του 2023.

Με μία εξαιρετική εμφάνιση περιόρισε το Λαύριο και ανταπέδωσε την ήττα της πρεμιέρας στα Άνω Λιόσια.

«Υπαίτιος» για το W της ΑΕΚ ήταν ο Τζάστιν Τίλμαν (31π.), αλλά και η άμυνα που έπαιξε η ΑΕΚ και κυρίως ο Όμηρος Νετζήπογλου στο δεύτερο ημίχρονο, πάνω στον Εξέβιερ Καστανιέδα.

Εκτός από τον Τίλμαν, σημαντική βοήθεια πρόσφερε ο Γιάννης Κουζέλογλου, στο πρώτο ματς χωρίς τον τραυματία Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, έχοντας ένα δυνατό double double, ενώ ο Ζώης Καράμπελας μοίρασε 12 (από τις 22 ασίστ) της ομάδας του!

Ντεμπούτο με το Λαύριο έκανε ο Βασίλης Μουράτος και με την ΑΕΚ ο Τζόρνταν Μόργκαν.

Λαύριο - ΑΕΚ: Το ματς

Η ΑΕΚ Betsson ξεκίνησε το ματς με... φούρια. Προηγήθηκε με 13-0, χάρη στο ξέσπασμα του Τζάστιν Τίλμαν, ο οποίος ανέλαβε να καλύψει το κενό που άφησε ο Εμφιόντου Καμπενγκέλε, όπως είχε πράξει και όταν ήταν τραυματίας ο Καναδός.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Τίλμαν να φτάσει στους 9 πόντους και η ΑΕΚ στους 15 (15-3). Το Λαύριο ξεκίνησε με μπόλικο άγχος, σημείωσε το πρώτο καλάθι σχεδόν πέντε λεπτά μετά την έναρξη, ενώ είχε 1/7 τρίποντα.

Η ΑΕΚ έμοιαζε να ελέγχει απόλυτα το ματς, αφού με τον Τίλμαν στον πάγκο, ανέλαβε δράση και σκορ ο Νετζήπογλου (7π.).

Στο πρώτο δεκάλεπτο, η Ένωση κατέγραψε 9 ασίστ, οι 6 από τα χέρια του Καράμπελα.

Το Λαύριο αντέδρασε όταν άρχισε να βρίσκει στόχο πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Μετά τα 1/7 σουτ στην αρχή, ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 7/21, δηλαδή μέτρησε 6/13!

Η αντίδραση του Λαυρίου

Ο Τίλμαν συνέχισε να είναι κυρίαρχος (19π. στο 1ο ημίχρονο), αλλά η περιφερειακή άμυνα της ΑΕΚ δεν μπορούσε να σταματήσει τον Εξέβιερ Καστανιέδα (13π.).

Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά, πίεσαν την ΑΕΚ που έκανε 4 λάθη στο 2ο δεκάλεπτο και έχασε την...σπιρτάδα στη δημιουργία της.

Η έναρξη της 3ης περιόδου, βρήκε την ΑΕΚ να εδραιώνει την κυριαρχία της και το Λαύριο να... πνίγεται στα λάθη του.

Η άμυνα του Νετζήπογλου

Η πίεση στην άμυνα πάνω στον Καστανιέδα, από τον εξαιρετικό Νετζήπογλου, έδωσε καρπούς. Η ΑΕΚ οδήγησε το Λαύριο σε λάθη, περιόρισε την ομάδα του Μέξα στους 8 πόντους στα πρώτα 6,5 λεπτά της περιόδου, με τη διαφορά να... καβαλάει στους 17 πόντους (62-45).

Το τρίποντο σταμάτησε να είναι η λύση και όταν ο Γιάννης Κουζέλογλου μπήκε στην εξίσωση του αγώνα (11π., 10 ριμπ.), η Ένωση δεν είχε... αντίπαλο στο παρκέ.

Ένα καλάθι του ΜακΡέι έφερε τη διαφορά στους 20 (68-48) στο τέλος της 3ης περιόδου.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ουσιαστικά στην εκκίνηση της ΑΕΚ (13-0), αλλά τυπικά στο ξεκίνημα της 3ης, όταν η ΑΕΚ πάτησε... γκάζι στην άμυνα και ξέφυγε με 10.

O ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Τζάστιν Τίλμαν με 31 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 26:23.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Μουρ έμεινε στους 3 πόντους με 1/5 σουτ, ο Φλάτεν είχε 2 πόντους με 1/6.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΉ ΤΟΥ: Ο Ντε Τζούλιους είχε 12 πόντους με 5/10 σουτ.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Γιάννης Κουζέλογλου είχε 11 πόντους, 10 ριμπάουντ, ο Ζώης Καράμπελας 3 πόντους και 12 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το Λαύριο επιχείρησε 30 τρίποντα (7/30) και 25 δίποντα (9/25).

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό (Κυριακή, 7/1, 14:45), ενώ το Λαύριο φλοξενειται από τον Κολοσσό (7/1, 18:00).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-26, 37-45, 48-71, 75-90.

Lavrio - AEK stats

Lavrio - AEK stats

@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα