Basket League: Εκκίνηση στον Β' γύρο με τέσσερις αναμετρήσεις και «μάχη» παραμονής

Δημήτρης Οικονόμου
ΠΕριστερι ΑΕΚ

bet365

Καρδίτσα και Απόλλωνας Πάτρας ανοίγουν το πρόγραμμα του Β' γύρου της Basket League σε ένα... do or die παιχνίδι, με άλλα τρία παιχνίδια στο πρόγραμμα της ημέρας.

Η Basket League συνεχίζει στο... γιορτινό της πρόγραμμα. Μετά την προηγούμενη αγωνιστική που ολοκληρώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, σήμερα έχουμε πρεμιέρα του δευτέρου γύρου με τέσσερις αναμετρήσεις.

Φυσικά οι «αιώνιοι» ένεκα των παιχνιδιών τους στην EuroLeague θα μπουν Κυριακή, αλλά το σημερινό πρόγραμμα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Η αρχή γίνεται από την Καρδίτσα και το κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης».

Εκεί όπου η τοπική ομάδα περιμένει τον Απόλλωνα Πάτρας (17:00, ERTSports 2) σε ένα παιχνίδι... φωτιά για την παραμονή. Αμφότεροι έχουν κάνει τις διορθωτικές κινήσεις τους στο ρόστερ, με τον Απόλλωνα να μετράει μία νίκη παραπάνω, βρισκόμενος στο 2-9 έναντι του 1-10 της Καρδίτσας, έχοντας μάλιστα επικρατήσει 72-71 στον πρώτο γύρο.

Συνέχεια με Πάτρα, εκεί όπου ο Προμηθέας σε ένα ντέρμπι θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ στις 17:15 (ΕΡΤ3). Οι Πατρινοί είχαν περάσει άνετα από τη Θεσσαλονίκη την 1η αγωνιστική, αλλά έκτοτε άλλαξαν πολλά και πλέον οι δύο ομάδες, θέλουν να παίξουν για μία νίκη χωρίς ωστόσο να σπαταλήσουν δυνάμεις, μιας και ακολουθεί το play-in του BCL μεσοβδόμαδα.

Επικίνδυνες αποστολές για ΑΕΚ και Περιστέρι

Μεταφερόμαστε στην Αθήνα, εκεί όπου στις 18:00 (ERTSports 1) το Περιστέρι bwin θα υποδεχτεί τον Κολοσσό Ρόδου. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη εξασφάλισε την είσοδό της στο Final-8 του Κυπέλλου, κάτι που δεν κατάφεραν οι Ροδίτες και έρχονται να παίξουν την... επανάληψη της επεισοδιακής ένεκα των παρατάσεων πρεμιέρας τους στο «Ανδρέας Παπανδρέου».

Φινάλε στην πρώτη δόση της αγωνιστικής στο Λαύριο, εκεί όπου η τοπική ομάδα υποδέχεται την ΑΕΚ Betsson (20:15, ΕΡΤ3). Οι «κιτρινόμαυροι» ολοκλήρωσαν τη μεταγραφή του Μόργκαν ως αντικαταστάτη του Καμπενγκέλε αλλά δεν έχουν τον Κουζμίνσκας πλέον στη διάθεσή τους μετά την κόντρα με τον Περιστέρι.

Ωστόσο χρειάζονται τη νίκη για να εκμεταλλευτούν τυχόν στραβοπάτημα του Περιστερίου και να σκαρφαλώσουν πιο κοντά στην τετράδα, γνωρίζοντας και το αποτέλεσμα στην Πάτρα.

Η βαθμολογία της Basket League

  1. Παναθηναϊκός 11-0
  2. Ολυμπιακός 10-1
  3. Προμηθέας 7-4
  4. ΠΑΟΚ 6-5 (4)
  5. Άρης 6-5 (3)
  6. Περιστέρι 6-5 (2)
  7. ΑΕΚ 5-6
  8. Μαρούσι 4-7
  9. Κολοσσός Ρόδου 4-7
  10. Λαύριο 4-7
  11. Απόλλων Πάτρας 2-9
  12. Καρδίτσα 1-10

Η 12η αγωνιστική

Σάββατο 30/12

  • Καρδίτσα - Απόλλων (17:00)
  • Προμηθέας - ΠΑΟΚ (17:15)
  • Περιστέρι bwin - Κολοσσός (18:00)
  • Λαύριο - ΑΕΚ Betsson (20:15)

Κυριακή 31/12

  • Ολυμπιακός - Άρης (15:00)
  • Μαρούσι - Παναθηναϊκός (17:15)
@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα