Καστρίτης: «Φτιάξαμε καινούργια ομάδα και θα χρειαστούμε χρόνο»

Καστρίτης: «Φτιάξαμε καινούργια ομάδα και θα χρειαστούμε χρόνο»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Καστρίτης

bet365

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε για τη νέα προσπάθεια της μπασκετικής ομάδας του Άρη αλλά και τη διατήρησή του στην αγορά για την απόκτηση του αντικαταστάτη του Μάνι Μπέιτς.

Με δηλώσεις του στη σημερινή (26/9) media day της ΚΑΕ Άρης, ο Γιάννης Καστρίτης αναφέρθηκε στο διαφορετικό φετινό εγχείρημα και στη δημιουργία ομάδας για να ανταποκριθεί στο βάρος δύο διοργανώσεων. «Για εμάς τα πράγματα είναι δεδομένα. Συμμετέχουμε σε δύο ανταγωνιστικά Πρωταθλήματος. Ξεκινώντας από το Eurocup όλοι κατανοούμε τον βαθμό δυσκολίας και τις απαιτήσεις του ομίλου στον οποίον βρισκόμαστε ενώ στο ελληνικό Πρωτάθλημα όλες οι ομάδες ενισχύθηκαν. Έτσι προσπαθήσαμε να δομήσουμε ένα ρόστερ το οποίο σε βάθος και ποιότητα για να μας δώσει τη δυνατότητα ανταπόκρισης στις διοργανώσεις. Το δύσκολο της υπόθεσης είναι ότι μιλάμε για μια καινούργια ομάδα και για δεδομένα, από τραυματισμούς και απουσίες, τα οποία θα έλεγα ότι δεν ήταν σύμμαχοι για να αποκτήσουμε τον βαθμό ομοιογένειας που θα θέλαμε για το ξεκίνημα της σεζόν», είπε αρχικά και συμπλήρωσε. «Από τη στιγμή που έχουμε δέκα-έντεκα καινούργιους παίκτες, αντιλαμβανόμαστε ότι χρειάζεται χρόνος για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα δεν πρέπει να κερδίζει για να διατηρηθεί εντός των στόχων μας».

Ο προπονητής του Άρη ρωτήθηκε για την επιπλέον κίνηση που αναμένεται για την αντικατάσταση του τραυματία Μάνι Μπέιτς. «Ο Μπέιτς θα κάνει επέμβαση την ερχόμενη εβδομάδα και θα χάσει όλη τη χρονιά. Είναι κρίμα για τον Μάνι και για μας. Είμαστε στην κατεύθυνση αναζήτησης του αντικαταστάτη του. Πρέπει να ξέρουμε ότι η αγορά των ψηλών ήταν εξαιρετικά δύσκολη φέτος. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νωρίς φέτος. Δεν ήταν τυχαίο ότι επιλέξαμε να ξεκινήσουμε από τους ψηλούς. Δυστυχώς ήμασταν άτυχοι και τώρα είμαστε στη θέση αναζήτησης του αντικαταστάτη του. Δεν είναι κάτι εύκολο αλλά να ξέρει ο κόσμος ότι σκανάρουμε την αγορά. Φτάσαμε κοντά σε τρεις-τέσσερις περιπτώσεις οι οποίες για κάποιους λόγους χάλασαν. Θέλουμε παίκτη ο οποίος θα είναι μαζί μας επτά-οκτώ μήνες».

Ο Γιάννης Καστρίτης αναφέρθηκε και στους διαδοχικούς τραυματισμούς οι οποίοι λειτούργησαν αντίθετα του πλάνου προετοιμασίας της ομάδας. «Οι πολλές απουσίες και τραυματισμοί δεν ευνόησαν στο να γίνει η δουλειά έτσι όπως θέλαμε. Τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, δεν έχω παράπονο κι αυτό μας δίνει τη βεβαιότητα ότι η χρονιά θα κυλήσει όπως θέλουμε».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα