Άρης: Άλλη ομάδα σε BCL και άλλη στο Eurocup

Άρης: Άλλη ομάδα σε BCL και άλλη στο Eurocup

Ο Άρης

bet365

Το αγωνιστικό πλάνο του Άρη για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα εξαρτηθεί και από την ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχει καθώς υπάρχουν χαώδεις διαφορές στο σύστημα διεξαγωγής μεταξύ BCL και Eurocup.

Το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Eurocup της επόμενης περιόδου δεν θα έπεφτε στο τραπέζι των συζητήσεων αν ήταν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του BCL. Ωστόσο, η διοργανώτρια αρχή δεν θα μπορούσε να δεσμευτεί επί τούτου από τη στιγμή που οι «κίτρινοι» δεν την έχουν κερδίσει βάσει της θέσης τους στο Πρωτάθλημα. Κι έτσι εξαρτώνται από την απόφαση των ομάδων που τερμάτισαν ψηλότερα στη βαθμολογία αλλά και από το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού των ελληνικών ομάδων στους ομίλους της διοργάνωσης. Προς το παρόν, δεν διαφαίνεται προοπτική αύξησης τους σε τέσσερις. Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο Γιάννης Καστρίτης είναι αρνητικός στο σενάριο συμμετοχής της ομάδας του στην προκριματική φάση του BCL διότι δεν του εξασφαλίζει το παραμικρό και παράλληλα θα αναγκάσει την ομάδα να ξεκινήσει την προετοιμασία της στις αρχές Αυγούστου.

Τα παραπάνω δεδομένα δημιούργησαν την προοπτική συμμετοχής στο Eurocup, Αρχικά, αυτή είχε απορριφθεί για οικονομικούς λόγους αλλά προϊόντος του χρόνου κέρδισε πόντους. Κι έτσι, σε περίπτωση που δεν αλλάξουν τα δεδομένα για το BCL εντός των επόμενων δέκα ημερών, η ΚΑΕ Άρης θα δηλώσει συμμετοχή στο Eurocup και θα περιμένει την απόφαση της διοργανώτριας αρχής. Η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 15 Ιουνίου.

Ο Καστρίτης

Μόνο που σ’ αυτό το ενδεχόμενο θα χρειαστεί να καταστρώσει διαφορετικό το αγωνιστικό πλάνο της καθώς πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές διοργανώσεις. Η κανονική διάρκεια του BCL περιλαμβάνει έξι αγώνες στη φάση των ομίλων σε αντίθεση με το Eurocup του οποίου η μορφή παραπέμπει σε εγχώριο Πρωτάθλημα με 18 παιχνίδια στη regular season. Δηλαδή, ο Άρης δεν θα παίζει απλά σε δύο διοργανώσεις αλλά σε δύο Πρωταθλήματα. Και ήδη έχει στα χέρια του παράδειγμα ελληνικής ομάδας (σ. σ. Προμηθέας Πατρών) η οποία δυσκολεύτηκε αρκετά για να προσαρμοστεί στις αγωνιστικές απαιτήσεις του Eurocup.

Είναι βέβαιο δηλαδή ότι ενδεχόμενο συμμετοχής στο Eurocup θα οδηγήσει σε αυξημένο αγωνιστικό προϋπολογισμό, αντίστοιχο των προϋποθέσεων που θέτει η διοργανώτρια αρχή (800.000 ευρώ). Είναι εξίσου δεδομένο ότι ο Άρης θα προχωρήσει στην απόκτηση επτά ξένων εκ των οποίων ο ένας δεν θα αγωνίζεται στο ελληνικό Πρωτάθλημα, παρά μόνο στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Όπως θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα… βγει στην αγορά και θα αναζητήσει τουλάχιστον δύο-τρεις Έλληνες παίκτες οι οποίοι έχουν την εμπειρία της συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Δηλαδή, ο ρόλος των Ελλήνων στην ομάδα θα αναβαθμιστεί σε σχέση με αυτόν που είχαν στα προηγούμενα χρόνια. Σε διαφορετική περίπτωση (σ. σ. BCL) ο αγωνιστικός προϋπολογισμός δεν θα ξεφύγει από τις 650.000 ευρώ, το σενάριο προσθήκης και έβδομου ξένου θα παραμείνει, αλλά θα είναι διαφορετική η στόχευση στην ελληνική αγορά.

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα