Παναθηναϊκός: Ο Παπαγιάννης και οι δύο δανεισμοί Ελλήνων

Παναθηναϊκός: Ο Παπαγιάννης και οι δύο δανεισμοί Ελλήνων

Ο Παπαγιάννης γυρίζει στην άμυνα

bet365

Το Gazzetta αποκαλύπτει ότι η επιστροφή στο ΝΒΑ αποτελεί την πρώτη επιλογή του Γιώργου Παπαγιάννη για την επόμενη σεζόν αλλά και την ειλημμένη απόφαση δανεισμού του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ σε επαρχιακή ομάδα της Basket League και του Νεοκλή Αβδάλα (εξετάζεται ομάδα του εξωτερικού).

Αν και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των «πρασίνων» δεν έχουν ολοκληρωθεί και την ερχόμενη Κυριακή (04/06, 21.15) το «τριφύλλι» θα ριχτεί στην μάχη των τελικών του πρωταθλήματος, είναι ξεκάθαρο ότι ο σχεδιασμός της νέας σεζόν έχει αρχίσει εδώ και καιρό.

Λίγο η προ μηνός συμφωνία με τον Εργκίν Αταμάν, λίγο η πρόωρη ενεργοποίηση του Σάνι Μπετσίροβιτς (θα είναι ο νέος general manager της ομάδας) στον μετεγγραφικό προσανατολισμό του καλοκαιριού και λίγο οι προσθήκες που έχουν δρομολογηθεί (Βιλντόζα, Κ.Αντετοκούνμπο και Μωραϊτης), δείχνουν ότι ο οργανισμός έχει ήδη προχωρήσει σε σημαντικές αποφάσεις όσον αφορά τους παίκτες που θα φύγουν και θα μείνουν στο ρόστερ αλλά και σε εκείνους που θα αποτελέσουν τους βασικότερους στόχους στην αγορά.

Ένας παίκτης του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες και λόγω των σωματοδομικών χαρακτηριστικών του αλλά και του δεσίματος που είχε με τον σύλλογο στην διάρκεια της συνολικά 7ετούς θητείας με την «πράσινη» φανέλα, βρίσκεται στα αρχικά πλάνα του 57χρονου τεχνικού, είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Στις πρώτες του συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας, ο καταξιωμένος Τούρκος προπονητής και δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης με την Εφές Αναντολού, ζήτησε την παραμονή του 25χρονου διεθνούς σέντερ και αυτός ήταν και ο λόγος που ο Παναθηναϊκός γνωστοποίησε στην πλευρά του Έλληνα ψηλού την πρόθεσή του να επεκτείνει την μεταξύ τους συνεργασία για 3 ακόμη χρόνια (έναντι ποσού που ξεπερνάει τα 3,5 εκ. Ευρώ).

O “Big Papa”, από την πλευρά του, διαμήνυσε στους «πράσινους» την επιθυμία να ολοκληρώσει απερίσπαστος τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και εν συνεχεία να πάρει αποφάσεις για το μέλλον του. Μετά από μία 5ετία στην Ελλάδα και την Euroleague, άλλωστε, ο Μεγαρίτης ψηλός νιώθει ολοένα και περισσότερο έτοιμος να αναζητήσει μία δεύτερη ευκαιρία στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ (είχε ένα πέρασμα στην διετία 2016-2018).

Ίσως, μάλιστα, να ήταν και αυτός ο λόγος που μετά από αρκετά χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με τον Μάριο Ολύμπιο, αποφάσισε να αλλάξει ατζέντη και να επιλέξει τον Νίκο Σπανό, ο οποίος στην Αμερική συνεργάζεται με τον πολύ δικτυωμένο Μπιλ Ντάφι.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, λοιπόν, έγκυρες πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι ο Παπαγιάννης αναμένεται να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για ένα συμβόλαιο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ότι αν η πρώτη επιλογή δεν ευοδωθεί, δεν θα εξετάσει σοβαρά και το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού αλλά και άλλων ευρωπαϊκών ομάδων που τον έχουν στο στόχαστρό τους.

Αρκεί απλά να μην πάει μακριά η βαλίτσα από πλευράς χρόνου και χαθεί και ο Ιούνιος για τον «εξάστερο». Ο στόχος των «πρασίνων», άλλωστε, είναι ιδανικά να έχει ολοκληρώσει το ρόστερ του μέχρι και τα μέσα Ιουλίου.

Σοβαρή επιλογή ο Κολοσσός για “Σάμο”, εξετάζει και Λιθουανία ο Αβδάλας

Είναι γνωστό ότι η η ηλικιακή τριετία 18-21 ετών, είναι η πλέον δύσκολη στην Ελλάδα ακόμη και για τα πλέον ταλαντούχα παιδιά, που ανήκουν σε συλλόγους που κάνουν πρωταθλητισμό. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ και ο Νεοκλής Αβδάλας, που έχουν υπογράψει πολυετή συμβόλαια με τον Παναθηναϊκό.

Η περίπτωση του πρώτου είναι πιο ξεκάθαρη από την άποψη ότι o 18χρονος power forward πλέον ολοκλήρωσε την μπασκετική του θητεία ως έφηβος και δεν γίνεται να παραμείνει για μία ακόμη χρονιά ως συμπληρωματικός στο ρόστερ που σχεδιάζει ο Αταμάν, για να επαναφέρει την ομάδα σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κάπως έτσι, ελήφθη η απόφαση να παραχωρηθεί ως δανεικός σε ομάδα της Α1 Κατηγορίας, ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής, να αναπτύξει το παιχνίδι του και να «ψηθεί» μέσα από τον ανταγωνισμό με τους υπόλοιπους ψηλούς του πρωταθλήματος. Μία από τις σοβαρές περιπτώσεις που του έχουν προταθεί και την οποία εξετάζει με τον ατζέντη του (στο συμβόλαιό του υπάρχει όρος που του επιτρέπει να έχει λόγο για την ομάδα στην οποία θα μετακινηθεί), είναι ο Κολοσσός Ρόδου, με την προϋπόθεσή φυσικά ότι θα αποκτήσει σύντομα και προπονητή, ώστε να υπάρξει μία σαφώς πιο λεπτομερής συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Όσον αφορά στον κατά έναν χρόνο μικρότερο από τον Θεσσαλονικιό διεθνή ψηλό, Νεοκλή Αβδάλα (λογίζεται για έναν ακόμη χρόνο ως έφηβος), οι πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι πέραν του ενδιαφέροντος της Καρδίτσας, ο εκπρόσωπός του εξετάζει το ενδεχόμενο μετακόμισής του στην Λιθουανία (στο περιθώριο του Final 4 στο Κάουνας, έγινε μία διερευνητική συζήτηση) για λογαριασμό της δεύτερης ομάδας της Ρίτας Βίλνιους, η οποία αγωνίζεται στην αντίστοιχη Α2 Κατηγορία της χώρας από την Βαλτική.

Στην ίδια ομάδα που λειτουργεί ως μία δεξαμενή ταλέντων κι ένας προθάλαμος για την ανδρική ομάδα του συλλόγου, αγωνίζεται εδώ και τρία χρόνια ο 20χρονος διεθνής με την Εθνική Νέων Ανδρών, Ανδρέας Καλόγηρος, που έχει σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο, συμμετέχοντας σε ένα πρωτάθλημα με ανταγωνισμό αλλά και με πολλούς αγώνες.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα