Καστρίτης: «Δεν φεύγεις εύκολα από εκεί που σου δείχνουν αγάπη»

Καστρίτης: «Δεν φεύγεις εύκολα από εκεί που σου δείχνουν αγάπη»

Ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης.

bet365

Ο Γιάννης Καστρίτης εξέφρασε ξεκάθαρα την επιθυμία παραμονής του στην τεχνική ηγεσία του Άρη, υποστηρίζοντας όμως ότι θα πρέπει πρώτα να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση μεταξύ του ιδίου και της διοίκησης.

Προς το παρόν, εκφράστηκαν απλά οι προθέσεις. Ουσιαστική κουβέντα μεταξύ της διοίκησης της ΚΑΕ Άρης και του Γιάννη Καστρίτη για την παραμονή του στην τεχνική ηγεσία δεν έχει γίνει. «Δεν θα πέσω σε παγίδα (γέλια)», είπε αρχικά σε σχετική ερώτηση και συμπλήρωσε: «Ξέρετε πολύ καλά ότι προφανώς υπάρχει επιθυμία κι έχουμε συζητήσει κάποια πράγματα αλλά θα πρέπει να περάσουμε στο ουσιαστικό μέρος. Θα αποφασίσουμε το καλύτερο».

Εκεί του τέθηκε το δεδομένο ότι είναι της απόλυτης αποδοχής από τους φίλους της ομάδας. «Είναι απόλυτα τιμητική η αποδοχή του κόσμου. Το βιώνω καθημερινά. Δεν έχω λόγια για να απαντήσω στην αγάπη που εισπράττω. Όταν βλέπεις πόσο σε αγαπούν, δύσκολα το αφήνεις ή το σκέφτεται αρκετές φορές. Υπάρχει αμοιβαία θέληση αλλά και αναγκαιότητα να γίνουν κάποια πράγματα».

Ο Γιάννης Καστρίτης δεν είπε το παραμικρό για το παιχνίδι και αναφέρθηκε σε συγκεντρωτικά στατιστικά τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Άρης θα έπρεπε να είχε τερματίσει ψηλότερα στη βαθμολογία. «Ο Άρης τελείωσε αφενός με 11-11 νίκες/ήττες. Δεν είχε θετικό ισοζύγιο, ούτε αρνητικό. Η βαθμολογία έγραψε την όγδοη θέση. Μιλάμε όμως για την 3η καλύτερη άμυνα και την 5η καλύτερη επίθεση. Την πρώτη ομάδα σε επιθετικά ριμπάουντ και 3η συνολικά.

Πρώτη στα κλεψίματα και μάλιστα με ρεκόρ όλων των εποχών καθώς είναι η μοναδική με διψήφιο αριθμό κατά μέσο όρο. Είχε τις περισσότερες κατοχές στο transition και 3η συνολικά. Για τους πιο μυημένους και δεν είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε να το δει, υπάρχει ένας δείκτης που λέγεται πυθαγόρειες νίκες και ήττες. Είναι προηγμένα στατιστικά και αποτυπώνουν την εικόνα μιας ομάδας. Για τον Άρη, βάσει της στατιστικής απεικόνισης της χρονιάς θα έπρεπε να είχαμε 13.5 νίκες και 8.5 ήττες, ρεκόρ το οποίο μας κατατάσσει πέμπτους στη βαθμολογία. Παράλληλα το γήπεδό μας ήταν γεμάτο σε τουλάχιστον οκτώ τουλάχιστον αγώνες και ποτέ δεν υπήρξαν λιγότεροι από 3.000 φίλαθλοι».

«Η διοίκηση έκανε για μια ακόμη χρονιά το καλύτερο δυνατό»

Εκεί του τέθηκαν δύο ακόμη στατιστικά στοιχεία τα οποία απέφυγε να αναφέρει, όπως το γεγονός ότι ο Άρης είναι η προτελευταία ομάδα σε εκτελέσεις ελεύθερων βολών. «Δεν ήθελα να το αναφέρω αλλά από τη στιγμή που εσείς το είπατε θα σας πω ότι είμαστε η ομάδα με τις περισσότερες εκτελέσεις field goals η οποία κέρδισε τις λιγότερες βολές μετά μετά τον Απόλλωνα Πάτρας. Υπάρχει μια αναλογία μεταξύ των εκτελεσμένων field goals και των βολών όπου ο Άρης έχει μακράν τη μικρότερη. Ουσιαστικά είμαστε τελευταίοι. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο γιατί δεν έχουμε υπάρξει ποτέ μίζεροι και πάντα κοιτούμε τα λάθη μας. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Δεν θέλω να κλείσει έτσι η χρονιά. Θα κοιτάξω τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερα. Είπα τα στατιστικά γιατί έπρεπε να αναλυθεί η προσπάθεια που έκαναν αυτά τα παιδιά».

Κατέληξε αναφερόμενος στον γενικότερο στόχο της ομάδας κι αφού ευχαρίστησε τους πάντες στον σύλλογο. «Η διοίκηση έκανε για μια ακόμη χρονιά το καλύτερο δυνατό καθώς συνεχίστηκε η αποπληρωμή των χρεών. Δεν ξέρω αν αξίζαμε να είμαστε όγδοοι αλλά τα στατιστικά που είπα λένε πολλά. Πάνω απ’ όλα, επειδή ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, αυτά τα παιδιά κατέθεσαν ιδρώτα και αίμα. Έπαιζαν τραυματίες και ρίσκαραν την υγεία τους κι αυτό κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει. Είχαμε σαν στόχο να είμαστε μια οικογένεια και να δουλέψουμε όλοι μαζί και εκπληρώθηκε».

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα