Ολυμπιακός - Άρης 97-73: Ξεκίνησε αγριεμένος στα play-offs πριν τα... play-offs (vid)

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά κι αναμενόμενα τα play-offs του πρωταθλήματος επικρατώντας του Άρη με 97-73 και πολύ ωραίο μπάσκετ (34 ασίστ).

Ο Ολυμπιακός έκανε με χαρακτηριστική άνεση το 1-0 στη σειρά των play-offs με τον Άρη τον οποίο και διέλυσε με 97-73. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα παρά τη διαφορά δυναμικότητα έπαιξαν αρκετά καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα και δεν άφησαν περιθώριο στους Θεσσαλονικείς οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς Σχίζα, Χρηστίδη και Σανόγκο. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο «Αλεξάνδρειο» το Σάββατο (22/04).

Οι απουσίες των φιλοξενούμενων υποχρέωσαν τον Καστρίτη να ξεκινήσει με «τεσσάρι» τον Νετζήπογλου και να επιλέξει μία άμυνα ζώνης match up (την οποία γενικά προτιμά) από νωρίς. Ο Ολυμπιακός δεν είχε ωστόσο το παραμικρό πρόβλημα αφού η καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας έφερνε εύκολα καλάθια από Φαλ και Βεζένκοβ για το 13-4 (5’). Στο διάστημα μέχρι το τέλος της εναρκτήριας περιόδου ο Παπανικολάου πήρε τα ηνία στο σκοράρισμα, η άμυνα γενικά παρέμενε σε υψηλό επίπεδο και η διαφορά άνοιξε (27-10, 9’).

Ο Άρης στη δεύτερη περίοδο ξεκίνησε με τον Μήτρου – Λονγκ να συνδέεται με το καλάθι των γηπεδούχων κάτι που έφερε την ομάδα του πιο κοντά στο σκορ (28-20, 13΄). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα, Σλούκας και Λαρεντζάκης ευστόχησαν από μακρινή απόσταση με αποτέλεσμα σε μικρό διάστημα να γίνει το 39-22 (15’). Όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο έτσι και σε αυτό, οι Πειραιώτες ανέβασαν ρυθμό όσο κυλούσε ο χρόνος. Ο Μπλακ τελείωσε τις ασίστ του Σλούκα κοντά στο καλάθι και η διαφορά παρέμεινε σε παρόμοιο επίπεδο παρά τα τρίποντα των Τολιόπουλου και Νότε (47-30, 18’).

Οι δύο γκαρντ του Άρη παρέμεναν εύστοχοι από τη γραμμή των τριών πόντων και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στο σκορ (53-45, 23’). Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν τεράστια για να λήξει γρήγορα το ξέσπασμα των «κιντρινόμαυρων» αφού Φαλ και Βεζένκοβ φρόντισαν για το 66-45 (26’).

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους προπονητές να μοιράζουν το χρόνο συμμετοχής (στο βαθμό που μπορούσε ο Άρης). Το ματς έγινε πιο ελεύθερο και είχε περισσότερο θέαμα με τις συνεργασίες των γηπεδούχων να ξεσηκώνουν τους πιτσιρικάδες στην εξέδρα (80-58, 33’). Τα μοναδικό αναπάντητα ερωτήματα ήταν δύο. Αν θα έφτανε του 100 πόντους ο Ολυμπιακός και ποιο θα ήταν το τελικό σκορ. Η κόρνα της λήξης έδωσε τις απαντήσεις αφού όταν ήχησε ο πίνακας έγραφε 97-73.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ουσιαστικά από το τζάμπολ. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε το ματς με σοβαρότητα, συγκέντρωση και με τρομερή ένταση στοιχεία τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να ματσάρει ο Άρης.

MVP: Ο Σάσα Βεζένκοβ ολοκλήρωσε με 23 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είχε ρυθμό και πρόσφερε 17 πόντους (4/5τρ.) με 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα..

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Καλή δουλειά έκανε και ο Ταρίκ Μπλακ με 11 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 10’ συμμετοχής.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Άρης δεν έπαιξε καλά, αλλά το rotation ήταν μικρό λόγω των πολλών απουσιών. Αυτό είχε ως συνέπεια παίκτες να μη βοηθήσουν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με 34 ασίστ!

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Για Πέμπτη απόγευμα το ΣΕΦ είχε αρκετό κόσμο με πολλές οικογένειες.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να παρουσιαστεί πιο χαλαρός και λόγω της διαφοράς δυναμικότητας με τον Άρη και των αγώνων που ακολουθούν με τη Φενέρμπαχτσε. Η νοοτροπία του όμως είναι διαφορετική.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σοβαροί, έβγαλαν ενέργεια στην άμυνα και στην επίθεση είχαν την ικανότητα να σκοράρουν εύκολα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-12, 53-36, 73-54, 97-73

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ 1-0

  • Ολυμπιακός – Άρης 97-73
  • Άρης – Ολυμπιακός 22/04 (16:00)
  • Ολυμπιακός – Άρης (αν χρειαστεί)

t

e

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα