Περιστέρι - Παναθηναϊκός 96-89: Τον υπέταξε και «πέταξε» στην 3η θέση (vids)

bet365

Το Περιστέρι bwin «κλείδωσε» την 3η θέση στην κανονική περίοδο καθώς υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην 6η ήττα του τη φετινή σεζόν (96-89) έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τους Χάμερ, Ντένμον και Φρανσίσκο.

Το Περιστέρι bwin απέδειξε περίτρανα για ποιον λόγο τερμάτισε στην 3η θέση της regular season καθώς επικράτησε των «πρασίνων», τους οποίους και ανάγκασε να υποστούν έξι ήττες με τη λήξη της κανονικής περιόδου ύστερα από 26 ολόκληρα χρόνια. Πλέον η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στην α' φάση των play-offs ενώ ο Παναθηναϊκός θα αναμετρηθεί με τον Κολοσσό Ρόδου.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε τον έλεγχο του αγώνα στην μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ «σφράγισε» το προβάδισμα στην τελευταία περίοδο, διατηρώντας διαφορά στους 10 πόντους. Ο Μάρκους Ντένμον ήταν ο καλύτερος για τους νικητές έχοντας 22 πόντους με 5/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 3/3 βολές, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος σε 31 λεπτά. Εξαιρετικός και ο Ίαν Χάμερ με 17 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ ενώ ο Σιλβέιν Φρανσίσκο πρόσθεσε 15 πόντους με 5/12 εντός παιδιάς, 4 ριμπάουντ και 5 τελικές πάσες.

Για τον Παναθηναϊκό πήγε στράφι η καλύτερη επιθετική εμφάνιση τους Πάρις Λι ο οποίος σταμάτησε στους 30 πόντους έχοντας 4/7 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 10/10 βολές, την ώρα που οι Μπέικον και Αγραβάνης μέτρησαν από 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για το Περιστέρι bwin καθώς βρέθηκε στο 3' να προηγείται με 10-0 (!) έχοντας εκμεταλλευτεί την «πράσινη» αστοχία με 0/6 εντός παιδιάς έως εκείνο το χρονικό σημείο. Το τάιμ άουτ του Σερέλη αφύπνισε προς στιγμήν τους παίκτες του Παναθηναϊκού καθώς πραγματοποίησαν επιμέρους 11-2 και μείωσαν στον πόντου (12-11) τρία λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου. Παρόλα αυτά το δεκάλεπτο έκλεισε με το Περιστέρι να έχει προβάδισμα έξι πόντων (21-15) καθώς είχε συνεχιστεί η αστοχία των φιλοξενούμενων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη περίοδο το «τριφύλλι» είχε 4/17 εντός παιδιάς με 3/10 δίποντα και 1/7 τρίποντα, ενώ το Περιστέρι είχε μετρήσει 4/9 δίποντα και άλλα 4/9 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα.

Βέβαια μετά την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου το σκηνικό άρχισε να αλλάζει. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού άρχισαν να βρίσκουν την ευστοχία τους και με επιμέρους 13-2 πήραν προβάδισμα πέντε πόντων (23-28) στο 14'. Ο Αρτούρας Γκουντάιτις έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στους γηπεδούχους (11π., 3ριμπ.) σε αυτό το διάστημα έχοντας κυριαρχήσει στη ρακέτα του Περιστερίου bwin ωστόσο οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να ανοίξουν περισσότερο τη διαφορά. Οι «κυανοκίτρινοι» απαντούσαν άμεσα (30-31 στο 16') ενώ την σκυτάλη στον Παναθηναϊκό είχε πάρει ο Δημήτρης Αγραβάνης ο οποίος με συνεχόμενα τρίποντα (3/4 για την ακρίβεια στην β' περίοδο) βοήθησε την ομάδα του να προηγηθεί με 35-39.

Και πάλι. Μέσα σε ενάμιση λεπτό οι γηπεδούχοι έχοντας τους Ντένμον (15π., 4ριμπ., 3ασ.) και Χάμερ (11π., 4/6σουτ) σε εξαιρετική ημέρα έκαναν σερί 7-0 και έκλεισαν το ημίχρονο στο 42-39. Στο πρώτο μισό του αγώνα η ομάδα του Σερέλη είχε 7/19 δίποντα, 5/17 τρίποντα, 10/10 βολές, 22 ριμπάουντ και 5 ασίστ για 5 λάθη, ενώ το Περιστέρι είχε μετρήσει αντίστοιχα 11/21 δίποντα, 6/15 τρίποντα, 2/3 βολές, 19 ριμπάουντ και 13 ασίστ για μόλις 4 λάθη.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ιδιαίτερα ούτε μετά την έναρξη του β' ημιχρόνου. Το Περιστέρι κρατούσε τα ηνία στο σκορ και μάλιστα διατηρούσε διαφορές της τάξεως των πέντε πόντων (47-42 στο 24' και 53-48 στο 25') αλλά εκείνος που είχε πάρει τη σκυτάλη από τους Γκουντάιτις και Αγραβάνη ήταν ο Πάρις Λι, ο οποίος αποτέλεσε και την «σταθερή αξία» των «πρασίνων» στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Με 10-2 το «τριφύλλι» πήρε εκ νέου προβάδισμα με 56-58 στο 27' αλλά όπως και σε όλο το προηγούμενο ματς, έτσι και στο τελευταίο τρίλεπτο της γ' περιόδου το Περιστέρι πήρε εκ νέου προβάδισμα (65-62 στο 30').

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν και το σημείο-κλειδί για να πάρει η ομάδα του Σπανούλη το μομέντουμ στο ματς. Μέσα σε τρία λεπτά στην τελευταία περίοδο το Περιστέρι βρέθηκε να προηγείται με +10 πόντους (75-65) έχοντας αποδιοργανώσει τους «πράσινους» οι οποίοι αφενός δεν μπορούσαν να βρουν επιθετικές λύσεις και αφετέρου έβγαλαν πολλές αδυναμίες και στην άμυνα. Μάλιστα διατηρούσαν το +10 (80-70) έως τα μέσα της τελευταίας περιόδου. Παρά τις προσπάθειες των Μπέικον και Λι να... σώσουν την κατάσταση, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ και το Περιστέρι έφτασε στη νίκη με την οποία «κλείδωσε» την 3η θέση στην κανονική περίοδο της Basket League.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το Περιστέρι είχε στόχευση στο παιχνίδι του, χτύπησε στις πράσινες αδυναμίες στην άμυνα και δεν έπεσε σε κανένα δεκάλεπτο κάτω από τους 21 πόντους. Αποκορύφωμα οι 31 πόντοι που πέτυχε στην τελευταία περίοδο, η οποία ήταν και εκείνη που χάρισε στην ομάδα των δυτικών προαστίων διαφορά 10 πόντων. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε αμυντικό αντίδοτο, ούτε για τον Χάμερ αλλά ούτε και τον Ντένμον. Συν ότι τελείωσε το ματς με μόλις 14 ασίστ.

MVP: Μάρκους Ντένμον ήταν ο κορυφαίος του παρκέ έχοντας 22 πόντους με 5/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Ίαν Χάμερ έκανε λίγο απ' όλα στο παρκέ του Περιστερίου έχοντας 17 πόντους με 5/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Εξαιρετικός και ο Φρανσίσκο με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 τελικές πάσες.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντέρικ Γουίλιαμς ήταν σε άλλο γήπεδο ενώ σε κακή ημέρα βρέθηκε και ο Γιώργος Παπαγιάννης.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Παναθηναϊκός – Περιστέρι 72-71

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η επιστροφή του Πονίτκα στην ενεργό δράση ύστερα από σχεδόν έναν μήνα. Χωρίς ωστόσο επιτυχία για τον ίδιο και την ομάδα του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η διαφορά στις ασίστ (23 με 14) αλλά και ότι ο Παναθηναϊκός είχε 33 προσπάθειες για τρίποντο και 32 για δίποντο.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Απόλυτα δίκαιη η νίκη του Περιστερίου bwin. Ήταν εξαιρετικά διαβασμένη η ομάδα του Σπανούλη, είχε σωστή τακτική και δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Παναθηναϊκό που έπαιξε χωρίς καθόλου ενέργεια και χωρίς καμία αμυντική διάθεση. Στηρίχθηκε περισσότερο στις ατομικές ενέργειες των Μπέικον, Λι και στα μακρινά σουτ. Όταν έβρισκαν στόχο...

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 42-39, 65-62, 96-89.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα