Παναθηναϊκός - Απόλλων 108-77: Ξέσπασε με «κατοστάρα» στους Πατρινούς (vids)

Γιώργος Κούβαρης

bet365

Μετά την ήττα στο ΣΕΦ για το ματς της Euroleague, ο Παναθηναϊκός πάτησε το πόδι στο γκάζι κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας κερδίζοντας εύκολα με 108-77. Δεύτερη «κατοστάρα» της σεζόν για τους «πράσινους» με rotation και πολυφωνία.

Οι «πράσινοι» έψαχναν το... εξιλαστήριο θύμα μετα το «13-0» του Ολυμπιακού προκειμένου να ξεσπάσουν.

Και το έκαναν απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας τον οποίο και διέλευσαν με 108-77 στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Ένα ματς όπου ο Παναθηναϊκός έπαιξε κατά διαστήματα ωραίο μπάσκετ, είχε έξι παίκτες «διψήφιους» και άφησε ικανοποιημένο τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό (14π., 6ριμπ.) ενω πολύ καλό ματς είχαν και οι Γκουντάιτις (14π., 5ριμπ.), Παπαγιάννης (13π., 3/3τρ., 7ριμπ.) και Γ. Καλαϊτζάκης (14π.)

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αρκετά ορεξάτος στην επίθεση, αλλά δεν θα μπορούσε να πει κάποιος ότι συνέβη και το ίδιο στην άμυνα! Το 14-5 του 3' έγινε μέσα σε ένα δίλεπτο 14-13 και αυτό χάρη στις συηνεργασίες του Βερτζ με τον Μπόγρη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πλέι μέικερ των Πατρινών έκλεισε το δεκάλεπτο με 7 ασίστ, ενώ ο έμπειρος σέντερ είχε 9 πόντους στο ίδιο διάστημα με 4/6 δίποντα. Βέβαια οι «πράσινοι» ήταν πολύ εύστοχοι στα σουτ εντός παιδιάς, καθώς έκλεισαν το δεκάλεπτο (29-24) έχοντας 7/7 δίποντα και 5/9 τρίποντα! Την ώρα που ο Απόλλωνας είχε 9/17 δίποντα αλλά μόλις 2/11 τρίποντα.

Στην δεύτερη περίοδο ο Σερέλης άλλαξε και τα 5/5 της αρχικής πεντάδας (με Λι, Μπέικον, Μαντζούκα, Γουίλιαμς, Γκουντάιτις) με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να πραγματοποιήσει επιμέρους 19-5 και η διαφορά να εκτοξευθεί στο +19 (48-29) τέσσερα λεπτά πριν από το ημίχρονο. Αλλαγές έκανε και ο Βετούλας με αποτέλεσμα να χαθεί και το επιθετικό μομέντουμ των Πατρινών. Ο δείκτης του σκορ έφτασε για πρώτη φορά και στο +25 για τους γηπεδούχους (58-33) και αυτό χάρη στον Αρτούρας Γκουντάιτις, ο οποίος είχε στήσει το... δικό του πάρτι στην ρακέτα τυο Απόλλωνα. Έτσι ολοκληρώθυγκε και το α' μέρου, με τος σκορ της δεύτερης περιόδου να ήταν 29-9 για τους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο έχοντας 12/15 δίποντα, 9/16 τρίποντα, 7/9 βολές, 17-5 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 τάπες και 7 λάθη, ενώ ο Απόλλωνας είχε αντίστοιχα 10/21 δίποντα, 2/14 τρίποντα, 7/9 βολές, 7-6 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη. Όπως ήταν λογικό και επόμενο το ματς εξελίχθηκε σε... τυπική διαδικασία. Οι «πράσινοι» μετέτρεψαν την αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής σε παράσταση για έναν ρόλο καθιώς βρέθηκαν να προηγούνται και +30 πόντους (63-33) ύστερα από δύο λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Δημήτρης Αγραβάνης το είχε πάρει... πάνω του σ' εκείνο το σημείο του αγώνα (σ.σ. σημείωσε 9 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο) «σφραγίζοντας» και την «πράσινη» κυριαρχία στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Η 3η περίοδος έκλεισε με το «τριφύλλι» να προηγείται με 86-56 έχοντας 17/26 δίποντα, 13/23 τρίποντα ενώ ο Απόλλωνας είχε 21/51 σουτ στο σύνολο.

Έκτοτε η διαφορά ολοένα και έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις. Ο Σερέλης συνέχισε να κάνει rotation μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής και ξεκουράζοντας αρκετά τον Πάρις Λι μετά το «κουπί» που έχει τραβήξει λόγω και της απουσίας του Νέιτ Γουόλτερς. Η διαφορά έφτασε και τους +33 πόντους (93-60) στα μέσα της τελευταίας περιόδου, όπου χειροκροτήθηκε θερμά και ο Αλεξανδρος Σαμοντούροβ, ο οποίος όχι μόνο «πάτησε» στο παρκέ, αλλά ήταν και πολύ καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε. Να σημειωθεί ότι οι «πράσινοι» ειχαν έξι παίκτες «διψήφιους» ενώ σκόραραν και οι 12 που χρησιμοποιήθηκαν από τον 49χρονο τεχνικό.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Με τόσο υψηλά ποσοστό ευστοχίας στο πρώτο ημίχρονο στα σουτ εντός παιδιάς, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο «καθάρισε» με τη νίκη αλλά φρόνισε να στείλει την διαφορά σε μεγάλες διαστάσεις. Το 29-9 του δευτέρου δεκαλέπτου φτάνει και περισσεύει για να περιγράψει τα όσα συνέβησαν στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

MVP: Ο Αρτούρας Γκουντάιτις έβαλε στα καλάθια τους παίκτες του Απόλλωνα Πάτρας και τελείωσε το ματς έχοντας 14 πόντους με 4/7 δίποντα, 6/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Δημήτρης Αγραβάνης πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έχοντας 14 πόντους με 3/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2/2 βολές και 6 ριμπάουντ. Σταθερός ο Παπαγιάννης με 13 πόντους (3/3 τρίποντα) και 7 ριμπάουντ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αρκετά άστοχος σε αυτό το ματς ο Νικ Γκρίφιν έχοντας 1/7 εντός παιδιάς.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Απόλλων Π. - Παναθηναϊκός 65-96.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι δράσεις που έκανε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ με την PAO BC Academy με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 15/31 τρίποντα του Παναθηναϊκού και η τεράστια διαφορά στα ριμπάουντ (42-28).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Φυσικά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να ξεσπάσει μετά και τη νέα ήττα από τον Ολυμπιακό, με τον Απόλλωνα Πάτρας να ήταν η... άτυχη ομάδα της υπόθεσης. Ο Σερέλης έκανε rotation ενόψει του τελευταίου εντός έδρας αγώνα για την Eurolegue κόντρα στην Άλμπα καθώς πλέον όλα τα ματς θα έχουν τη μορφή της προετοιμασίας ενόψει των ελληνικών play-offs.

Τα δεκάλεπτα: 29-24, 58-33, 86-56, 108-77.

e

e

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα