Κολοσσός-Άρης 96-90: Για 6αδα οι Ροδίτες, τη χάνουν οι «κίτρινοι»

bet365

Ο Κολοσσός επικράτησε του Άρη στη Ρόδο με 96-90 και παρέμεινε ζωντανός για μια θέση στην 6αδα σε αντίθεση με τους «κίτρινους» οι οποίοι θα περιοριστούν πιθανότατα στην 7η ή 8η θέση!

Οι Ροδίτες διεύρυναν το εντυπωσιακό σερί τους απέναντι στον Άρη καθώς είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μετρούν οκτώ συνεχόμενες νίκες! Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έβγαλε ψυχή και εξυπνάδα στην τελευταία περίοδο όπου κρίθηκαν τα πάντα, σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι είχαν αρκετούς παίκτες σε… ρηχά νερά.

Μάλιστα, ο Κολοσσός διατήρησε τις ελπίδες του για την 6αδα σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος ακόμη κι αν νικήσει στην τελευταία αγωνιστική τον Προμηθέα στο Nick Galis Hall θα περιοριστεί κατά πάσα πιθανότητα στην 7η ή 8η θέση. Για να βγουν 6οι θα πρέπει να κερδίσουν τον Προμηθέα και να μην κάνουν άλλη νίκη ούτε οι Πατρινοί, ούτε ο Κολοσσός. Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Κένταλ Σμιθ στην καλύτερη εμφάνισή του στην Basket League καθώς από τους οκτώ πόντους που είχε ανά παιχνίδι.

Ο αγώνας

Ο Άρης είχε ρυθμό στην επίθεση στα πρώτα λεπτά του αγώνα κι αυτός τον οδήγησε στο +6 (5-11) έπειτα από περίπου πέντε αγωνιστικά λεπτά, αλλά τον έχασε έπειτα από το rotation του Γιάννη Καστρίτη. Ο Κολοσσός Ρόδου βοηθήθηκε αρκετά από τους Χατζιδάκη, Ντίξον, ήταν πιο έξυπνος στην transition επίθεση, εκμεταλλεύτηκε επίσης και τις απερισκεψίες του Μήτρου Λονγκ (13-14, 8’) για να μαζέψει τη διαφορά (15-18, 10’).

Οι δύο ομάδες λειτούργησαν με τσαπατσουλιά (και) στο δεύτερο δεκάλεπτο καθώς επιδόθηκαν σ’ ένα άναρχο μπάσκετ (23-23, 15’). Στη συνέχεια ο Κολοσσός Ρόδου άλλαξε την εικόνα του, σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ λαθών (σ. σ. 11 στο πρώτο ημίχρονο). Αυτά εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι οι οποίοι βρήκαν μακρινά σουτ από τον Ντίξον (11π.), ο Σμιθ (9π.) ήταν εξίσου καταλυτικός. Το επιμέρους σκορ του Κολοσσού διευρύνθηκε στο 14-2 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κι έτσι πήγε στα αποδυτήρια με +9 (41-32).

Ο Τζέι Ντι Νότε έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο αλλάζοντας εκ νέου τα δεδομένα του αγώνα (45-45, 24:30). Γα 2-3 αγωνιστικά λεπτά, oι δύο ομάδες πέταξαν αρκετές επιθέσεις στα σκουπίδια παρότι είχαν δεύτερες ευκαιρίες μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ (50-50, 27’). Καθώς ο Χατζιδάκης συνέχισε τη δράση του, το ίδιο έκανε και ο Τολιόπουλος για τον Άρη και το δεκάλεπτο έκλεισε με απόλυτη ισορροπία. (58-58).

Τα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου ήταν συναρπαστικά με εκατέρωθεν μακρινά σουτ και παίκτη-κλειδί για τον Κολοσσό τον Κένταλ Σμιθ (71-64, 33’). Ο Κολοσσός συνέχισε να βρίσκει μακρινά σουτ αλλά και επιθετικά ριμπάουντ κι εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι καθώς η διαφορά πήγε στο +13 (81-68, 35’). Μέσα από τη δράση του Μήτρου Λονγκ κι ένα τρίποντο στο transition από τον Βασίλη Τολιόπουλο, η διαφορά μειώθηκε στους επτά πόντους (85-78, 37:30). Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Άρης προσπάθησε να αντιστρέψει την κατάσταση στέλνοντας τους παίκτες του Κολοσσού στη γραμμή των βολών αλλά οι τελευταίοι ήταν εύστοχοι.

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 41-32, 58-58, 96-90

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο πρώτο μισό της τελευταίας περιόδου όπου ο Κολοσσός έβαλε μεγάλα σουτ και με επιμέρους σκορ 23-10 «κλείδωσε» τη νίκη

Ο MVP: Ο Κένταλ Σμιθ ήταν καταλυτικός στο σημείο που η ομάδα του εξασφάλισε διαφορά ασφαλείας

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Ντίξον φάνηκε περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο, ο Χατζιδάκης έκανε γενικώς καλό παιχνίδι.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Τζος Χάγκινς πέρασε απαρατήρητος, ενώ ο Σανόγκο έδωσε ελάχιστα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Κολοσσός Ρόδου έφτασε τις οκτώ σερί νίκες απέναντι στον Άρη καθώς η τελευταία ήττα του ήταν τον Νοέμβριο του 2018.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Σε παιχνίδι-τελικό καθώς διακυβεύονταν η 6αδα και μια ομάδα η οποία διακρίνεται για την άμυνά της όπως ο Άρης, δέχθηκε στην τελευταία περίοδο 38 πόντους!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο Κολοσσός Ρόδου επικράτησε στο Nick Galis Hall με 68-74.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Κολοσσός Ρόδου έφτασε δίκαια στη νίκη γιατί έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ, παράλληλα είχε καθαρό μυαλό κι αυτό φάνηκε από τα ποσοστά του στην εκτέλεση στην τελευταία περίοδο. Ο Άρης σούταρε εξαιρετικά έξω από τα 6.75 αλλά με 18 λάθη και κακή άμυνα δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα