Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ : Διαχειρίστηκε την κούραση με «100αρα» (vid)

Ο Ολυμπιακός παρά την συσσωρευμένη κούραση από τα διαδοχικά παιχνίδια δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 100-70. Σε τρομερή κατάσταση ο Σάσα Βεζένκοβ (26π., 6ρ., 5ασ.).

Ο Ολυμπιακός μπορεί να παίζει διαδοχικά παιχνίδια, αλλά δεν αισθάνθηκε το παραμικρό πρόβλημα να επικρατήσει του ΠΑΟΚ με 100-70 και να συνεχίσει το αήττητο σερί του στην Ελλάδα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε στους πάγκους, μοίρασε το χρόνο συμμετοχής σε όλους προσπαθώντας να μην τους… φορτώσει με αχρείαστα λεπτά συμμετοχής ενόψει της «διαβαολοβδομάδας» που ακολουθεί με Βιλερμπάν (29/03) και Παναθηναϊκό (31/03).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τρομερό ρυθμό και τις δύο ομάδες να είναι αρκετά εύστοχες. Παπανικολάου με Βεζένκοβ από τη μία και Ράιλι με Φράνκε από την άλλη πρωταγωνίστησαν στο αρχικό 13-14 (6’). Οι Θεσσαλονικείς με πολύ καλά ποσοστά πίσω από τα 6.75 έβρισκαν λύσεις, αλλά στην πίσω πλευρά δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον Βεζένκοβ (15π., 4ρ. 3ασ.) και έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 30-22.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν τη δεύτερη περίοδο όπως την ξεκίνησαν και με το τρίποντο του Σλούκα έτρεξαν ένα σερί 14-0 το οποίο τους έστειλε στο +15 (37-22, 13’). Η άμυνα των γηπεδούχων είχε ανεβάσει επίπεδα έντασης με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να έχουν βρει μόλις 1 πόντο σε 5:55 και το σκορ μέχρι τότε να έχει γίνει 42-23. Οι παίκτες που έριχνε ο Μπαρτζώκας στο παρκέ έπαιζαν σπουδαία άμυνα με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πετύχει ένα και μοναδικό καλάθι εντός πεδιάς στη δεύτερη περίοδο ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το ημίχρονο (49-30).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να θέλουν να φανούν πιο ανταγωνιστικοί, αλλά τον Βεζένκοβ να μην τους αφήνει (57-37, 25’). Ο Ράιλι έδινε μεμονωμένα ορισμένες λύσεις, αλλά δεν ήταν αρκετές αφού ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα και είχε ενθουσιασμό (63-42, 28’).

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα ως προς το αποτέλεσμα αλλά Μπαρτζώκας και Τακιανός ήθελαν να δουν προσπάθεια από τους παίκτες τους. Ο ΠΑΟΚ είδε έστω και στο φινάλε τον Χαντς να σκοράρει ρίχνοντας τη διαφορά στους 13 πόντους (68-55, 33’). Ως συνήθως οι παίκτες του Μπαρτζώκα έμειναν ψύχραιμοι, βρήκαν πόντους με Πίτερς και ΜακΚίσικ ανεβάζοντας ξανά τη διαφορά (80-58, 35’). Λαρεντζάκης και Πίτερς με 3/3 τρίποντα έκαναν το 92-63 (38’) και όταν η κόρνα της λήξης ήχησε το ταμπλό έδειχνε 100-70.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το σκορ στο 8’ ήταν 23-22 και μετά από 7 λεπτά είχε πάει στο 43-24. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανησυχία από τους Πειραιώτες ως προς τη νίκη.

MVP: Ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν σε τρομερή κατάσταση και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 26 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κώστας Παπανικολάου έπαιξε αρκετά καλά (9π.) και ο Σλούκας φάνηκε να βρίσκει ρυθμό (9π., 5ασ., 4λ.). Ο «Λάρι» βρήκε το χέρι του και τελείωσε με 16 πόντους.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Τζέιλεν Χαντς, εγκλωβίστηκε στην «ερυθρόλευκη» άμυνα και δεν βοήθησε καθόλου (2/8 σουτ).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός ευστόχησε 12 φορές από τα 6.75 και ο ΠΑΟΚ 11. Οι Πειραιώτες όμως είχαν 76% στα δίποντα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Σλούκας και Λούντζης ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα. Ασυνήθιστο για τον Μπαρτζώκα που σπανίως αλλάζει πεντάδα.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α’ ΓΥΡΟ: Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει στην Πυλαία με 68-88 σε ένα ματς το οποίο είχε τελειώσει με ένταση μεταξύ Τσιακμά και Πάπας.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Οι Πειραιώτες παρά τη δεδομένη κούραση που έχουν αντιμετώπισαν με μεγάλη σοβαρότητα την αναμέτρηση και παίζοντας εντυπωσιακή άμυνα δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα. Ο ΠΑΟΚ όσο έβρισκε λύσεις από τα 6.75 είχε τρόπο να σκοράρει, αλλά τίποτα… άλλο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-22, 49-30, 66-52, 100-70.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα