Κάνααν στο Gazzetta: «Βλέπω οπαδούς να θέλουν να μου πετάξουν πράγματα και παίζω πιο σκληρά» (vid)

Ο Κάνααν στο ΟΑΚΑ
Ο Αϊζάια Κάνααν φιλοξενείται από το Gazzetta και ξεδιπλώνει τις σκέψεις του για την πορεία του Ολυμπιακού, την...μπαρουτιασμένη ατμόσφαιρα που του δίνει κίνητρο και την ηρεμία που δεν αποχωρίζονται οι «ερυθρόλευκοι».

Η φύση ενός baller με αμερικανικό ένστικτο θα οδηγεί πάντα στο κυνήγι των μεγάλων σουτ. Από εκείνα που μπορούν να δώσουν τον ρυθμό από νωρίς σε ένα παιχνίδι και από εκείνα που δεν διστάζει να πάρει ο Αϊζάια Κάνααν… Ακόμη και στο ξεκίνημα ενός ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, που ανέδειξε τον Ολυμπιακό νικητή για την 19η αγωνιστική της Basket League.

Ο γκαρντ των «ερυθρολεύκων» είδε μέσα από την κίνηση της μπάλας του συνόλου του Γιώργου Μπαρτζώκα την “πορτοκαλί” να καταλήγει στα χέρια του και χωρίς να λαθέψει σκόραρε 6 γρήγορους πόντους από το τόξο στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ενώ τους διπλασίασε με την επιστροφή από το ημίχρονο. Περίπου με τον ίδιο τρόπο, αφού χρειάστηκε η πρώτη του προσπάθεια να περάσει από την γραμμή των βολών.

Ο Κάνααν μιλώντας στο Gazzetta λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης και έχοντας… ζεσταθεί από τα χαμόγελα των αποδυτηρίων, εξηγεί τη σημασία των 12 διαδοχικών νικών επί των πρασίνων, την ενέργεια που παίρνει από ένα «εχθρικό» περιβάλλον γύρω από το παρκέ, αλλά και την πολυφωνία που έχει ευτυχήσει να απολαμβάνει η ομάδα του.

«Μία νίκη είναι μία νίκη! Προφανώς είμαστε χαρούμενοι για αυτό, ξέρω ότι σημαίνει πολλά για τους φιλάθλους μας και για μένα προσωπικά το να μετράω αποτελέσματα με την ομάδα είναι κάτι θετικό. Βγήκαμε και το πετύχαμε σήμερα (σ.σ χθες) με τον Παναθηναϊκό να κάνει καλή δουλειά στην εκτέλεση του πλάνου του και μας δυσκόλεψε. Κάναμε κάποια πράγματα καλύτερα και πήραμε τη νίκη».

Πώς ακούγεται αυτό το 12-0 κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο σε σένα; «Είναι φανταστικό! Το να έχουμε 12 συνεχόμενες νίκες και καμία ήττα απέναντι σε αυτή την ομάδα σημαίνει πολλά και στον οργανισμό του Ολυμπιακού και σε εμάς. Προσπαθούμε να βγάλουμε εις πέρας κάθε αναμέτρηση, να παίξουμε το καλύτερο που μπορούμε και να κάνουμε καλές εμφανίσεις».

Την τελευταία ημέρα του τρέχοντος μήνα (31/03) ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον Παναθηναϊκό για ακόμη ένα ντέρμπι της σεζόν στον δεύτερο γύρο της EuroLeague. Με δεδομένη την απόδοση των πρασίνων στο τελευταίο παιχνίδι, ο Αμερικανός άσσος κλήθηκε να αναφέρει την... προσέγγιση που θα υπάρξει στην επόμενη συνάντηση.

«Πρέπει απλώς να κρατήσουμε την ίδια προσέγγιση. Να πάρουμε το παιχνίδι σοβαρά! Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα οπότε αυξάνεται και η πίεση. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Να είμαστε όλοι μαζί, να παίζουμε σαν ομάδα και ελπίζω πως θα έρθουν και άλλες τέτοιες νίκες».

Σε είδαμε να έχεις έντονη "αλληλεπίδραση" με τον κόσμο. Είναι η "αντιπαλότητα" ένα στοιχείο που λειτουργεί ως κίνητρο σε σένα; «Ξέρεις λατρεύω αυτού του είδους τα παιχνίδια! Οι φίλαθλοι προσπαθούν να κάνουν καλή δουλειά με το να… φτάσουν σε μένα. Εγώ χαμογελάω και πραγματικά είναι κίνητρο για μένα. Βλέπω τους οπαδούς θυμωμένους μαζί μου και να προσπαθούν να μου πετάξουν πράγματα και με κάνει να θέλω να παίξω πιο σκληρά. Να αποδείξω κάτι! Οπότε μου αρέσει να είμαι αυτά τα ματς και τις μεγάλες στιγμές που έχουν. Κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου».

s

Μπορεί η εικόνα της σεζόν να φέρνει στο προσκήνιο τον Σάσα Βεζένκοβ, ωστόσο ακόμη και σε βραδιές (στην προκειμένη μεσημέρια) που ο 27χρονος φόργουορντ δεν αποτελεί το πρώτο βιολί στο «ερυθρόλευκο» κονσέρτο, ο Ολυμπιακός ευτυχεί να παίρνει λύσεις από κάθε παίκτη που καλείται να αγωνιστεί.

«Είναι περισσότερο η βραδιά του καθενός κάθε φορά. Σαφώς ο Σάσα (σ.σ Βεζένκοβ) κάνει εξαιρετική δουλειά στο να μας... κουβαλάει στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν. Αλλά έχουμε μία ομάδα γεμάτη παίκτες που μπορούν να πατήσουν στο παρκέ και να συνεισφέρουν σε ό,τι χρειαζόμαστε για να νικήσουμε. Όταν έχει μία μέρα... έξω από τα νερά του, δεν πανικοβαλλόμαστε ποτέ! Έχουμε ετοιμοπόλεμους παίκτες και μπορούμε να βασιζόμαστε στον καθένα».

Με 24'' να απομένουν για το τέλος ο Μπέικον σημείωσε ένα τρίποντο που έφερε το ματς σε τεντωμένο σκοινί (74-75). Το γεγονός πως δεν πανικοβάλεστε ίσχυσε και σε αυτή την περίπτωση ή πιστέψατε έστω και για λίγο ότι μπορεί να χαθεί το παιχνίδι; «Όχι. Κάποιος ευστοχεί σε ένα τέτοιο τρίποντο και ο Μπέικον είναι πολύ καλός παίκτης! Παίρνει τέτοια σουτ... Η ομάδα του πήρε το momentum και το κοινό ξεσηκώθηκε. Αλλά είχαμε ακόμη το πλεονέκτημα όταν έβαλε το σουτ. Δεν πανικοβληθήκαμε. Ξέραμε πως πρέπει να ηρεμήσουμε για ένα δευτερόλεπτο και να βγάλουμε μία φάση από το πλάνο μας για να τελειώσουμε το παιχνίδι».

Ο Κάνααν ολοκλήρωσε τις σκέψεις του αναφερόμενος στο μέλλον, που μοιάζει περισσότερο κοντινό σε αυτό το χρονικό σημείο: «Για το υπόλοιπο της σεζόν, ξέρεις, πρέπει να συνεχίσουμε να "χτίζουμε" πάνω σε ό,τι έχουμε φτιάξει. Κάθε μέρα, σε κάθε αγώνα. Έχουμε ultimate goals μπροστά μας. Και αυτό θα μας βοηθήσει στο τέλος της σεζόν όταν και θα έχει σημασία!».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα