ΚΑΕ Άρης: «Αποφασίστε, κύριοι φορείς του μπάσκετ, τι πρωτάθλημα θέλετε»

ΚΑΕ Άρης: «Αποφασίστε, κύριοι φορείς του μπάσκετ, τι πρωτάθλημα θέλετε»

Newsroom
ΚΑΕ Άρης: «Αποφασίστε, κύριοι φορείς του μπάσκετ, τι πρωτάθλημα θέλετε»

bet365

Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Άρης αποτάθηκε στα αρμόδια όργανα του μπάσκετ καλώντας να εξηγήσουν τί Πρωτάθλημα θέλουν καυτηριάζοντας παράλληλα την απόφαση της Βάσω Τσαρούχα για εκκένωση του γηπέδου.

Η ΚΑΕ Άρης κατέθεσε ένσταση για αντικανονική διακοπή και εκκένωση του γηπέδου στον χθεσινό (6/3) αγώνα με το Περιστέρι ενώ η πρώτη διαιτητής Βάσω Τσαρούχα η οποία πήρε και τις δύο αποφάσεις έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι δέχθηκε φτύσιμο αιτιολογώντας έτσι τις κρίσεις της.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΑΕ Άρης κατηγόρησε ανοιχτά την κα. Τσαρούχα και αποτάθηκε στα αρμόδια όργανα καλώντας τα να εξηγήσουν τί Πρωτάθλημα θέλουν.

«Η αλήθεια είναι ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο συναρπαστικό των τελευταίων χρόνων. Αγωνιστικά, αλλά και γιατί (συνεχίζουν να) μας συναρπάζουν όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν και εκτός παρκέ.

Η ομάδα μας έχει πέσει θύμα σφαγιαστικών διαιτησιών. Όμως αυτό, όπως φαίνεται, δεν είναι αρκετό. Οι «πρωταγωνιστές» έχουν εξελίξει τις μεθόδους τους και επιδιώκουν, αφού ο ΑΡΗΣ δε λυγίζει στο παρκέ, να τον λυγίσουν εξωαγωνιστικά.

Μόνο ως προσπάθεια αφανισμού της φετινής (υπερ)προσπάθειας της ομάδας μας μπορούμε να εκλάβουμε όσα τραγελαφικά έλαβαν χώρα χθες (05/03), στον αγώνα με το Περιστέρι Bwin. Ο ΑΡΗΣ έπαιξε με πολλά αγωνιστικά προβλήματα, είχε και πάλι εναντίον του τα σφυρίγματα, όμως όπως φαίνεται δεν αρκούσε απλά η απώλεια της νίκης. Έπρεπε να στερηθεί την παρουσία των φιλάθλων που έχουν κάνει όλη την Ευρώπη να μιλά γι’ αυτούς στα 3/5 του αγώνα, ή να μηδενιστεί. Αυτές ήταν οι δύο επιλογές που μας άφησε η κ. Τσαρούχα, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το γιατί. Ούτε καν οι τηλεοπτικές κάμερες, στις οποίες καταφύγαμε προκειμένου να διαπιστώσουμε αν πράγματι συνέβησαν όσα αναγράφηκαν στο φύλλο αγώνα.

Όμως ο κόσμος του ΑΡΗ χάλασε τα σχέδια. Παρά τη δεδομένη και δικαιολογημένη αγανάκτηση, άδειασε το γήπεδο εν ριπή οφθαλμού, ακριβώς για να μη δει την (υπερ)προσπάθεια του Γιάννη Καστρίτη και των παικτών του να πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων για ένα (επαναλαμβανόμενο) καπρίτσιο. Ή μήπως δεν είναι μόνο καπρίτσιο…
Ομολογούμε ότι η πρώτη σκέψη της ΚΑΕ ΑΡΗΣ ήταν να μη δοθεί καμία εντολή για εκκένωση του γηπέδου. Δεν υπήρχε λόγος για να γίνει αυτό, σε πείσμα της εντολής της «αρχόντισσας» του αγώνα. Όμως, όταν καταλάγιαζε ο καπνός, πώς θα εξηγούσαμε στον προπονητή και τους παίκτες μας ότι τους αφαιρείται αυτό που κέρδισαν στο παρκέ; Και η δυνατότητα να διεκδικήσουν κάτι σημαντικό; Ο μηδενισμός και η σχεδόν βέβαιη τιμωρία της έδρας, μας έκαναν να σκεφτούμε πριν «μιλήσει» το συναίσθημα.

Έτσι, έγινε ό,τι έγινε, με τους φίλους της ομάδας μας να παραδίδουν, πάλι, μαθήματα. Ο καιρός, όμως, που ο ΑΡΗΣ άφηνε να τον «χειραγωγούν» όσοι θέλουν να κινούν τα νήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Η ομάδα μας θα κυνηγήσει με κάθε ένδικο μέσο την ανατροπή όσων έγιναν χθες, ακόμα κι αν χρειαστεί η υπόθεση να «τραβήξει» και μετά το τέλος της σεζόν.

Υπάρχει, όμως, ένα θέμα ακόμα πιο σοβαρό από την αδικία εις βάρος της ομάδας μας. Ο κίνδυνος της δημόσιας ασφάλειας που προκάλεσε η απόφαση της Ελληνίδας ρέφερι. Όταν πληροφορήθηκε, κι από την ίδια την Αστυνομία, ότι η εκκένωση του γηπέδου μπορεί να αποβεί άκρως επικίνδυνη, λόγω του ότι την ίδια ώρα τελείωνε ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΠΑΟΚ – Ιωνικού, αδιαφόρησε. Την απόφασή της την είχε πάρει, ανεξαρτήτως κόστους…

Κατανοούμε την επιθυμία του κόσμου μας να μην ξαναδιευθύνει η εν λόγω διαιτητής αγώνα της ομάδας μας. Ο κανονισμός δε δίνει τη δυνατότητα να ζητήσουμε εξαίρεση. Εμείς από την πλευρά μας, ζητούμε από την ίδια να δηλώσει μη διαθεσιμότητα σε αγώνα του ΑΡΗ, από τη στιγμή που ο κανονισμός δεν το επιτρέπει. Και επειδή έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα την ξαναβρούμε μπροστά μας, θέτουμε προ των ευθυνών τους την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Αποφασίστε, κύριοι φορείς του μπάσκετ, τι πρωτάθλημα θέλετε. Αυτό που διαφημίζει ο ΑΡΗΣ στο γήπεδό του, ή αυτό στο οποίο όταν βλέπετε ότι μια μεγάλη ομάδα πάει να ξανασταθεί στα πόδια της, να προσπαθείτε να της τα κόψετε για να μη «σηκώσει κεφάλι» (αλήθεια, ποιον «απειλεί» η πορεία του ΑΡΗ;). Αν είναι το δεύτερο, δυστυχώς για σας, ο ΑΡΗΣ, εντός κι εκτός παρκέ, βρίσκεται σε τέτοια τροχιά, που η όποια προσπάθεια θα πέσει στο κενό. Να είστε σίγουροι.

Όλα αυτά δε σημαίνουν ότι ξεχνούμε τα χθεσινά σφυρίγματα καθ’ αυτά, ούτε το χρονικό σημείο στο οποίο διακόπηκε ο αγώνας, όταν ο ΑΡΗΣ έκανε την αντεπίθεσή του. Γι’ αυτά υπάρχουν αρμόδια όργανα, τα οποία πιστεύουμε ότι θα κάνουν το καθήκον τους.

Η ομάδα μας έφτασε εδώ που έφτασε με ταπεινότητα και χαμηλούς τόνους. Αυτό δε σημαίνει ότι θα γυρίσει το άλλο μάγουλο όταν τον χτυπούν. Όσα έγιναν χθες, συσπείρωσαν ακόμα περισσότερο τον οργανισμό που λέγεται ΑΡΗΣ. Κι αυτό θα φανεί στη συνέχεια. Θα είμαστε εδώ, μέχρι το μπάσκετ να γίνει όπως πρέπει, μέχρι να σπάσει το οποιοδήποτε απόστημα «φρενάρει» το αγαπημένο μας άθλημα», αναφέρει η ΚΑΕ στην ανακοίνωσή της.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα