Παναθηναϊκός - Καρδίτσα 91-75: Με πολυφωνία αλλά και... αγωνία πριν την «διαβολοβδομάδα» (vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις από πολλές πλευρές, είδε το ελληνικό του στοιχείο να αναλαμβάνει δράση και επικράτησε της Καρδίτσας με 91-75. Αγωνία στους «πράσινους» για τους τραυματισμούς Γουόλτερς και Γουίλιαμς ενόψει διαβολοβδομάδας.

Ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε την Καρδίτσα για την 17η αγωνιστική και επικράτησε με 91-75 με τον Χρήστο Σερέλη να γράφει την πρώτη του νίκη ως head coach στο ντεμπούτο του πρωταθλήματος.

Οι Έλληνες έδωσαν την δική τους... πινελιά στο παιχνίδι των «πρασίνων», με τον Γιώργο Παπαγιάννη να καταλήγει διπλός, τους Γιώργο και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να εκμεταλλεύονται κάθε δευτερόλεπτο στο παρκέ και τον Λευτέρη Μαντζούκα να δίνει τις δικές του βοήθειες.

Ο Παναθηναϊκός ναι μεν κρατά το αποτέλεσμα, όμως αγωνιά ενόψει «διαβολοβδομάδας» βλέποντας αρχικά τον Ντέρικ Γουίλιαμς να αποχωρεί με ενοχλήσεις το αριστερό γόνατο και έπειτα τον Νέιτ Γουόλτερς να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δεξί.

Έβανς και Γκάλινατ κατέληξαν διψήφιοι γιας την Καρδίτσα που στάθηκε μαχητική όσο της επέτρεπαν οι συνθήκες του αγώνα.

Ο αγώνας

Μουδιασμένο ήταν το ξεκίνημα και για τις δύο ομάδες που προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους και τον Πονίτκα να είναι εκείνος που έδινε ενέργεια σε άμυνα και επίθεση για τον Παναθηναϊκό ανοίγοντας λογαριασμό και σκοράροντας τους 4 πρώτους πόντους (4-2) της ομάδας του. Στη συνέχεια, ο Παπαγιάννης προσπάθησε να καλύψει τα καλάθια (2 τάπες) και οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 14-6 με 6-0 σερί και Μπέικον και Γιώργο Καλαϊτζάκη που μπήκε πολύ ορεξάτος (8π.) να βγάζουν όμορφες συνεργασίες. Ο Γιάννης Αγραβάνης έδωσε τέλος στην αστοχία της Καρδίτσας με κλέψιμο και κάρφωμα στον αιφνιδιασμό με τους πράσινους λίγο αργότερα να φτάσουν σε double-score (19-8) όταν ο Μπέικον σταμάτησε την αφλογιστία απο την περιφέρεια (2/8). Ένα νέο σερί που ολοκληρώθηκε από καλάθι του Μποχωρίδη έκλεισε το δεκάλεπτο στο 23-8.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με δικά τους διαδοχικά σουτ που μείωσαν σε 23-12, με τον Χρήστο Σερέλη να ανοίγει το ροτέισον έχοντας χρησιμοποιήσει τους 10 από τους 11 παίκτες που είχε στη διάθεσή του χωρίς να χαλά η ομοιογένεια. Η Καρδίτσα βρήκε πόντους από μακριά με τους Γκιουζέλη και Χάντερ, όμως στην άλλη πλευρά οι παράγοντες που ανέβαζαν την απόσταση για τον Παναθηναϊκό άρχισαν να πληθαίνουν για να έρθει το 40-18 στο 17ο λεπτό.

Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά που εξασφάλισαν στο πρώτο μέρος του αγώνα οι πράσινοι, που είδαν τον αντίπαλό τους να πραγματοποιεί επιμέρους 2-13 και μπροστάρη τον Γκάλινατ για να οδηγηθεί στα αποδυτήρια με το 42-31 και το -11.

Στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός είχε καλύψει τα κενά που εμφανίζονταν στο τρίποντο (5/18) με τα 11/16 δίποντα, με την Καρδίτσα να καταγράφει αντίστοιχα 9/22 δίποντα και 4/15 τρίποντα. Τα ριμπάουντ ήταν στο 24-20 όσο οι δύο ομάδες εμφάνιζαν τον ίδιο αριθμό σε ασιστ (10) και λάθη (8).

Με την επιστροφή από την ανάπαυλα, ο Παναθηναϊκός που έχασε για το υπόλοιπο του ματς τόσο τον Γουίλιαμς, όσο και τον Γουόλτερς (με ενοχλήσεις σε αριστερό και δεξί γόνατο), έφτασε στο 51-38 σε περίπου τρία αγωνιστικά λεπτά. Μετά τον Καλαϊτζάκη που συνέχιζε στο ίδιο τέμπο, ο Παπαγιάννης ανέλαβε και σημείωσε 8 πόντους (2/2 τρ.) δίπλα σε 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 μπλοκ. Η γρήγορη απάντηση του Έβανς διατηρούσε την Καρδίτσα σε απόσταση της τάξεως του 54-44 στο 26', προτού ο Π. Καλαϊτζάκης διαμορφώσει το 61-44 με αναπάντητους πόντους. Δύο απανωτά σουτ του Μπέικον από το τόξο και η δεύτερη ευκαιρία του Μαντζούκα έφεραν τη διαφορά στο +24 για τους γηπεδούχους (71-47) δίνοντας και διαφορετική διάσταση στο υπόλοιπο του παιχνιδιού.

Οι άμυνες άρχισαν να... ανοίγουν στην τελευταία περίοδο, κάτι που από τη μία έφερε ωραίες συνεργασίες για τους πράσινους και από την άλλη επέτρεψε στην Καρδίτσα με Έβανς και Γκάλινατ να μετατρέψει το 78-52 σε 78-60 χωρίς να αποτελεί ωστόσο απειλή. Οι γηπεδούχοι έκαναν σωστή διαχείριση και πήραν τελικά τη νίκη πριν την «διαβολοβδομάδα».

Τα δεκάλεπτα: 23-8, 42-31, 74-52, 91-75

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Παναθηναϊκός μετά το 23-8 του πρώτου δεκαλέπτου ουστιαστικά είχε να διαχειριστεί αυτή τη διαφορά για να λήξει τον αγώνα υπέρ του. Η Καρδίτσα έδειξε ανά διαστήματα τη μαχητικότητά της, ωστόσο δεν αρκούσε για να αντιμετωπίσει την ενέργεια των πρασίνων.

Oι MVPs: Διπλός ο τίτλος αφού ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε 14 πόντους, 13 ριμπάουντ, 5 μπλοκ και 2 ασίστ και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης είχε 20 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΩΡΩΑΣ: Διόλοι αφανής ο Λευτέρης Μαντζούκας που ανταποκρίθηκε άψογα στον ρόλο του.

O ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Καρδίτσα χρειαζόταν περισσότερες βοήθειες

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι τραυματισμοι Γουίλιαμς και Γουόλτερς

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 20/29 στα δίποντα, τα 41 ριμπάουντ και 0/5 τρίποντα από Λι και Π.Καλαϊτζάκη

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Οι πράσινοι πέρασαν νικηφόρα ένα παιχνίδι που δεν είχε διαφορετικά περιθώρια χαμογελώντας για την εμφάνιση του ελληνικού τους στοιχείου. Οι ματιές πέφτουν πλέον στους τραυματίες… Από την άλλη, η Καρδίτσα έχει μπροστά της αρκετούς τελικούς μέχρι και το τέλος της σεζόν.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει της Καρδίτσας με 82-99 στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης» στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

σ

σ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα