Λιμνιάτης: «Είμαι εδώ και χρόνια έτοιμος, ιστορική στιγμή για τη Γεωργία»

Newsroom
Λιμνιάτης: «Είμαι εδώ και χρόνια έτοιμος, ιστορική στιγμή για τη Γεωργία»

bet365

O Γιώργος Λιμνιάτης στάθηκε στο Λαύριο, αλλά και στην πρόκριση της Γεωργίας στο Παγκόσμιο.

Στην εκπομπή Άμεσο Ριπλέι του EOK Web Radio φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Λιμνιάτης. Ο Έλληνας προπονητής μίλησε για τη νέα σελίδα της προπονητικής του καριέρας, αφού ανέλαβε το Λαύριο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόκριση της Γεωργίας στο Παγκόσμιο (είναι άμεσος συνεργάτης του head coach Ηλία Ζούρου στη Γεωργία.

Αναλυτικά όσα είπε

Για την πρόταση απ’ το Λαύριο: «Προέκυψε όταν ήμασταν στην Ολλανδία και, μάλιστα, ούτε μου περνούσε απ’ το μυαλό ότι μπορεί αν προκύψει κάτι, γιατί συνήθως αν είναι ν’ αναλάβεις μια ομάδα οι ευκαιρίες έρχονται στη μέση του πρωταθλήματος, στις διακοπές. Ήταν μια απρόσμενη εξέλιξη λόγω της μετακίνησης του Χρήστου Σερέλη στον Παναθηναϊκό. Είναι ουσιαστικά 6 αγωνιστικές πριν το τέλος. Ήταν σοκ, εντελώς απρόσμενο. Προσπάθησα να βρω λίγο χρόνο, γιατί το διακύβευμα της πρόκρισης της Γεωργία στο Παγκόσμιο ήταν πολύ μεγάλο. «Έκλεψα» λίγο χρόνο για να δω ορισμένα πράγματα».

Για το αν είναι έτοιμος να γίνει πρώτος προπονητής σε ομάδα: «Είμαι από χρόνια έτοιμος. Επειδή τη δουλειά του πρώτου προπονητή την έχω κάνει ουσιαστικά με την Εθνική Νέων στο πανευρωπαϊκό του Ισραήλ, παρ’ ότι είναι διαφορετικές οι συνθήκες και άλλες οι προσδοκίες, είναι σίγουρο ότι υπάρχει άγχος, αλλά νιώθω 100% έτοιμος».

Για το αν θ’ αλλάξει κάτι στην ομάδα: «Δε θα αλλάξω τίποτα απολύτως. Θα κάνω μικρές παρεμβάσεις που θα ‘χουν να κάνουν με τη δική μου φιλοσοφία, γιατί, εκτός του ότι είναι λάθος ν’ αλλάξεις κάποια πράγματα, η ομάδα παίζει καλά. Δε μπορώ να τ’ αλλάξω όλα, γιατί δε θα βοηθήσω την ίδια την ομάδα. Παρ’ όλο που η ομάδα βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη θέση, έχει παιδιά με ικανότητες. Οι ξένοι της είναι καλοί παίκτες και αυτό που έχω διαπιστώσει απ’ τις δύο τελευταίες προπονήσεις είναι ότι είναι εξαιρετικά παιδιά και δεκτικά στο ν’ ακούσουν. Θα ήταν εντελώς παράδοξο και λανθασμένο να μπω και ν’ αλλάξω πράγματα, ειδικά πριν το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Απόλλωνα».

Για το επερχόμενο (04/03) παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας: «Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι το Σάββατο. Έχουμε και τη φυγή του Κουζέλογου που είναι πολύ σημαντική απώλεια για ‘μας. Παρακολουθώντας λίγο την ομάδα όποτε βρήκα χρόνο, συν κάποια παιχνίδια που είδα όσο ήμουν άνεργος, βρίσκεται σε καλό μομέντουμ, παίζει πολύ καλά τον τελευταίο καιρό και το απέδειξε απέναντι στην ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, στον Κολοσσό. Το ζητούμενο είναι ότι αυτήν τη στιγμή πρέπει να παίξουμε καλά σ’ ένα ματς που ‘χει «πρέπει». Η ομάδα μας εκτός απ’ τον Ζάρα και τον Γερομιχαλό απαρτίζεται από rookies, οπότε πρέπει ν’ αποφορτίσουμε λίγο την κατάσταση».

Για την πρόκριση της Εθνικής Γεωργία στο Παγκόσμιο: «Είναι μια πολύ ιστορική στιγμή για τη χώρα. Το γράφουν οι Έλληνες, αλλά δε μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει η πρόκριση για τη χώρα γενικότερα, όχι μόνο το Γεωργιανό μπάσκετ. Φύγαμε δύο ώρες μετά απ’ το γήπεδο και ο κόσμος ακόμα περίμενε το πούλμαν, σαν να γυρνούσαν οι πρωταθλητές κόσμου».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα