Τακιανός: «Είναι μία πρόκληση ο ΠΑΟΚ»

Τακιανός: «Είναι μία πρόκληση ο ΠΑΟΚ»

Newsroom
Τακιανός: «Είναι μία πρόκληση ο ΠΑΟΚ»

bet365

Οι δηλώσεις του Φώτη Τακιανού στο Webradio της ΕΟΚ αμέσως μετά την επισημοποίηση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ.

Ο Φώτης Τακιανός είναι ο διάδοχος του Άρη Λυκογιάννη στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς προχώρησαν σε αυτήν την αλλαγή μετά την κακή εικόνα στον προημιτελικό του Final-8 απέναντι στο Περιστέρι bwin. Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε στο ΕΟΚ Webradio και αναφέρθηκε στην πρόκληση να αναλάβει την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι δηλώσεις του Φώτη Τακιανού

Για το αν αποτελεί πρόκληση ο ΠΑΟΚ: «Νομίζω ότι εν γένει η δουλειά του προπονητή είναι αυτή στην οποία ο ίδιος πρέπει να μάθει να ζει στις προκλήσεις. Αρχικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια του ΠΑΟΚ για την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση που μου έκανε να με εντάξει στην οικογένειά του. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και μου δίνουν την ευκαιρία να έχω αυτήν την ομάδα που έχει «γράψει» τη δική της ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ και να παλέψω μαζί της για τις καινούργιες προκλήσεις. Είναι όντως μια πρόκληση, με τη λογική ότι βρισκόμαστε στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος. Υπάρχουν πολύ δύσκολα παιχνίδια και ο ΠΑΟΚ είναι ίσως η ομάδα με το δυσκολότερο πρόγραμμα μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, ατενίζοντας το πλασάρισμα στα play-off. Η πρόκληση είναι το ποια θέση θα μπορέσει να καταλάβει ο ΠΑΟΚ μέσα απ’ αυτό το δύσκολο πρόγραμμα. Υπάρχει μια συμφωνία συνεργασίας και για την επόμενη σεζόν, επομένως οι προκλήσεις θα συνεχίζονται είτε για το ελληνικό πρωτάθλημα, είτε στην Ευρώπη».

Για το τι θέλει να αλλάξει στην ομάδα: «Για ν’ αλλάξεις κάτι σε σχέση με κομμάτια μπάσκετ είναι ίσως το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις. Θεωρώ ότι οι ομάδες πρέπει να έχουν κάποια χαρακτηριστικά, όπως είναι η ομοιογένεια, η ομαδικότητα, να είναι ξεκάθαρο ότι ο ένας παίζει για τον άλλον και να υπάρχει μια σύμπνοια μεταξύ παικτών και staff. Ίσως αυτό είναι το «θεμέλιο» σε μια καλή πορεία. Προτεραιότητά μου είναι να μπορέσω να κατανοήσω όσο γρηγορότερα γίνεται το συναισθηματικό «κόσμο» και την ψυχολογία των παικτών, να περάσω τις «γραμμές» που θέλω και το πώς πρέπει να είμαστε σαν ομάδα και εύχομαι να υπάρχει γρήγορη ανταπόκριση απ’ τους παίκτες».

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα