Παναθηναϊκός - Ιωνικός 102-70: Ανανεωμένος και σαρωτικός με «κατοστάρα» (vids)

Γιώργος Κούβαρης

bet365

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε από εκεί που είχε... σταματήσει κόντρα στην Ζάλγκιρις και διέλυσε στο ΟΑΚΑ τον Ιωνικό με 102-70. Ο Ράντονιτς άνοιξε το rotation και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Σαμοντούροβ, Αβδάλα και Χουγκάζ.

Με... τελείως διαφορετικό «look» παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής της Basket League κόντρα στον Ιωνικό.

Ναι μεν οι Παπαγιάννης και Μπέικον ήταν οι πρώτοι σκόρερ των «πρασίνων» έχοντας από 21 και 15 πόντους αντίστοιχα ωστόσο την παράταση έκλεψαν οι νεαροί που χρησιμοποίησε ο Ράντονιτς στο «άνοιγμα» του rotation. Σαμοντούροβ, Αβδάλας και Χουγκάζ πήραν χρόνο συμμετοχής και κέρδισαν το χειροκρότημα των (λιγοστών) φίλων των «πρασίνων» που βρέθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Άλλωστε ο Παναθηναϊκός είχε προβλήματα καθώς απουσίαζαν οι τραυματίες Πονίτκα, Μποχωρίδης και Μαντζούκας, όπως επίσης και ο Γκριγκόνις ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ματς της Basket League. Ακόμα και έτσι δεν είχε κανένα πρόβλημα να «ανοίξει» η ψαλίδα της διαφοράς και να ξεπεράσει τους 40 πόντους, στο πιο εύκολο απόγευμα του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν.

Επιπλέον ήταν επιβεβλημένο να μοιραστεί ο χρόνος συμμετοχής καθώς ακολουθεί και δύσκολη «διαβαολοβδομάδα» στην Euroleague με δύο επισκέψεις στην Ισπανία για τα ματς με Ρεάλ στη Μαδρίτη και με Μπασκόνια στην Βιτόρια.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να πάρει από νωρίς διψήφια διαφορά στο σκορ φτάνοντας τον δείκτη του σκορ στο +12 (18-6 στο 7'). Ουσιαστικά κάπου εκεί είχαν πέσει και οι τίτλοι τέλους του αγώνα. Ο Ράντονιτς άλλαζε συνέχεια πεντάδες δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους ενώ βρέθηκε να προηγείται και με +18 πόντους (28-10) με τη λήξη του δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Ιωνικού έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν απέναντι την ανωτερότητα των «πρασίνων» οι οποίοι έκλεισαν την πρώτη περίοδο έχοντας 5/8 δίποντα και 4/10 τρίποντα, ενώ οι φιλοξενούμενοι μόλις 4/19 εντός παιδιάς. Μάλιστα στο παρκέ πέρασε από νωρίς και ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ ο οποίος πέτυχε και το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι του τη φετινή σεζόν.

Έκτοτε η διαφορά έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις για λογαριασμό των «πρασίνων». Αρχικά έφτασε στο +23 (35-12 στο 12') και παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων να μαζέψουν την κατάσταση μειώνοντας σε 35-18, οι γηπεδούχοι έφτασαν και στο +27 (48-21) έχοντας κυριαρχήσει απόλυτα στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Ο Μαυροβούνιος τεχνικός άλλαζε συνέχεια πρόσωπα και πεντάδες, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι έως το τέλος του ημιχρόνου το οποίο έκλεισε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 55-30 είχαν χρησιμοποιηθεί οι 10 από τους 11 παίκτες (σ.σ. μόνο ο Χουγκάζ δεν είχε πατήσει παρκέ) ενώ είχαν σκοράρει και 10! Οι «πράσινοι» είχαν στο ημίχρονο 14/19 δίποντα (!) αλλά μόλις 5/18 τρίποντα, ενώ ο Ιωνικός 8/19 δίποντα και 3/13 τρίποντα με 11 λάθη.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η διαφορά ξεπέρασε και τους 30 πόντους (61-30 στο 22') έχοντας μετατραπεί το ματς σε τυπική διαδικασία και για τις δύο ομάδες. Ο δείκτης του σκορ ολοένα και έπαιρνε τεράστιες διαστάσεις φτάνοντας στο +43 (82-39 στο 27') με τον Γιώργο Παπαγιάννη να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Στο τέλος του 3oυ δεκαλέπτου το σκορ ήταν στο 85-45, με τους «πράσινους» να μετρούσαν 19/27 δίποντα, 10/27 τρίποντα, 17/23 βολές, 16 ασίστ για 6 λάθη και 36 ριμπάουντ. Αντίστοιχα ο Ιωνικός είχε 16/50 εντός παιδιάς, 12 ριμπάουντ λιγότερα και 14 λάθη.

Στην τελευταία στροφή του αγώνα ο Ντέγιαν Ράντονιτς σταθεροποίησε στην ίδια πεντάδα τους Σαμοντούροβ, Αβδάλα και Χουγκάζ οι οποίοι -και τηρουμένων των αναλογιών- τα πήγαν εξαιρετικά για την ομάδα τους. Στον αντίποδα ο Ιωνικός είχε απλά... παραδώσει σώμα και πνεύμα και απλά περίμενε να ολοκληρωθεί το ματς, με την διαφορά να φτάνει στο +44 (96-52 στο 35') που ήταν και η μεγαλύτερη τιμή της. Το κερασάκι στην τούρτα για τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ ήταν η στιγμή που η ομάδα τους έφτασε την «κατοστάρα» με το τρίποντο του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη για το 100-68 στο 39'.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Με το που ξέφυγε η διαφορά στο πρώτο πεντάλεπτο, η σεμνή τελετή του ΟΑΚΑ έλαβε τέλος. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων θύμιζε την μέρα με τη νύχτα και ήταν αδύνατον για τον Ιωνικό να φανεί ανταγωνιστικός. Ειδικά από τη στιγμή που στο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε 14/19 δίποντα και οι φιλοξενούμενοι 11/32 σουτ στο σύνολο.

MVP: Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν εκείνος που ξεχώρισε (λίγο) περισσότερο έχοντας τελειώσει το ματς με 21 πόντους (6/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 3/3 βολές), 7 ριμπάουντ και 1 τάπα σε μόλις 16 λεπτά συμμετοχής.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Μπέικον έκανε λίγο απ' όλα (15π., 7ριμπ., 3ασ.) ωστόσο το χειροκρότημα πήραν οι νεαροί Έλληνες του Παναθηναϊκού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι Αμερικανοι Σίμονς, Λέισι, Χόκινς είχαν στο σύνολο 3/17 σουτ!

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Ιωνικός – Παναθηναϊκός 62-86.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εμπιστοσύνη στους Σαμοντούροβ και Αβδάλα οι οποίοι πήραν από νωρίς χρόνο συμμετοχής στο ματς, με τον πρώτο να σημειώνει και το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι στην Basket League.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εξαιρετικό ποσοστό του Παναθηναϊκού στα δίποντα, η μεγάλη διαφορά στα ριμπάουντ, η... πράσινη αστοχία στις βολές (21/31) όπως επίσης και τα 20 λάθη του Ιωνικού.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού από την αρχή έως το τέλος. Οι «πράσινοι» κρατάνε τη παρουσία των Σαμοντούροβ, Αβδάλα, Χουγκάζ οι οποίοι πήραν χρόνο συμμετοχής από τον Ράντονιτς και φρόντισαν να τον εκμεταλλευτούν.

Τα δεκάλεπτα: 28-10, 55-30, 85-45, 102-70

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα