Ζήσης: «Στην ΑΕΚ έγινα καλύτερος άνθρωπος, έδειξε πόσο με ήθελε» (vid)

Ζήσης: «Στην ΑΕΚ έγινα καλύτερος άνθρωπος, έδειξε πόσο με ήθελε» (vid)

Σταυρούλα Μουστακάτου
Ζήσης: «Στην ΑΕΚ έγινα καλύτερος άνθρωπος, έδειξε πόσο με ήθελε» (vid)

bet365

Ο Νίκος Ζήσης μίλησε μετά την βράβευσή του από την ΑΕΚ για την επίγευση που του αφήνει η καριέρα του με την «Ένωση» και όσα μένουν χαραγμένα στην μνήμη του.

Το ματς της ΑΕΚ με το Περιστέρι bwin σημαδεύτηκε από μία ιδιαίτερη βράβευση, εκείνη του Νίκου Ζήση για όσα προσέφερε στους «κιτρινόμαυρους» το διάστημα που φόρεσε τη φανέλα τους.

Μετά το επίσημο «αντίο» τον Ιούνιο του 2021, ο Ζήσης μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ και μοιράστηκε τις σκέψεις του για αυτή την κίνηση, ενώ στάθηκε και στους τομείς που εξελίχθηκε μέσω της παρουσίας του στην ΑΕΚ.

«Όταν σταματάς, είσαι πιο ήρεμος και αναπολείς πολλές φορές τις σπουδαίες στιγμές. Είχα την τύχη να παίξω σε πολλές σπουδαίες ομάδες και να κατακτήσω τίτλους. Καλύτερα σήμερα να μιλήσουμε μόνο για την ΑΕΚ, τη μοναδική ελληνική ομάδα που έπαιξα. Χρωστάω πολλά στην ΑΕΚ, ήρθα ανήλικο παιδί, έμαθα πολλά. Όχι μόνο εντός γηπέδου, αλλά κι εκτός αυτού έγινα καλύτερος άνθρωπος.

Είχα την τύχη να έχω σπουδαίους συμπαίκτες, σπουδαίους προπονητές. Μετά από μια πορεία πολλών ετών να γυρίσω και να ξαναφορέσω αυτή τη φανέλα, να τελειώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ ήταν σπουδαίο. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή η κατάκτηση του Κυπέλλου στην Κρήτη. Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε και δεν θα το ξεχάσω ποτέ» είπε αρχικά.

Γύρισε και τον χρόνο πίσω στην απόφασή του να γίνει μέλος της ΑΕΚ, λέγοντας: «Η ΑΕΚ εκείνα τα χρόνια ήταν πολύ οργανωμένη, δούλευε πολύ τα νέα παιδιά. Υπήρχαν πολλές ανάλογες περιπτώσεις, όπως ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Χρήστος Ταπούτος, ο Νίκος Χατζής, ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Παναγιώτης Μπαρλάς, ο Δημήτρης Μισιακός. Ήταν ξεκάθαρο πόσο με ήθελε. Πήρα την απόφαση ως γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης.»

Μάλιστα, ο Ζήσης σχολίασε και τον τίτλο που είχε κατακτήσει με την «Ένωση»: «Όταν μια ομάδα, εκτός του Ολυμπιακού ή του Παναθηναϊκού, κατακτά τον τίτλο στην Ελλάδα είναι κάτι σπουδαίο. Μετά από 32 χρόνια... Θεωρώ πως εκείνη η ομάδα, αν έμενε ενωμένη, θα ήταν μια πολύ μεγάλη δύναμη μαζί με τους δύο αιωνίους».

Και στάθηκε σε όσα μένουν στο μυαλό του από την εμπειρία με τους «κιτρινόμαυρους»: «Ήταν πολλοί αυτοί που με βοήθησαν όταν ήμουν μικρός. Καταρχάς ο Φώτης Κατσικάρης, που με είδε πρώτος στις μικρές εθνικές, μαζί με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολλά παιδιά, όπως ο Κακιούζης, ο Χατζής και ο Ντικούδης. Για μένα ήταν παίκτες που τους έβλεπα στην τηλεόραση και με βοήθησαν. Όπως και ο Μπουρούσης. Άνθρωποι που έχω χτίσει σχέσεις ζωής μαζί τους».

Και ολοκλήρωσε για την τωρινή εικόνα της ομάδας: «Η ΑΕΚ έχει έναν πολύ καλό προπονητή, έναν σκληρό εργάτη, τον Ηλία Καντζούρη. Η εικόνα της είναι πολύ καλή θεωρώ».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα