Άρης - ΠΑΟΚ 77-70: Με πρωταγωνιστή Νότε και ήρωα Χάγκινς (vids)

Δημήτρης Οικονόμου

bet365

Με τον Νότε να σκοράρει 26 πόντους και τον Χάγκινς 10 στην τελευταία περίοδο, ο Άρης επικράτησε του ΠΑΟΚ με 77-70 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής της Basket League επί του ΠΑΟΚ. Το 77-70 ήρθε με κόπο μεν, χωρίς όμως οι φιλοξενούμενοι να προσπεράσουν ούτε μία φορά στην αναμέτρηση, παρότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν τον Καββαδά και έχασαν για αρκετή ώρα με φάουλ τον Γκούντγουϊν. Μπάσκετ σπουδαίο δεν παίχτηκε, οι δύο «μονομάχοι» είχαν νεύρο, ένταση, αρκετές χαμένες βολές (12/20 ο Άρης, 12/22 ο ΠΑΟΚ) αλλά και δύο πρωταγωνιστές.

Ο Νότε σκόραρε 26 (6/10 2π, 4/8 3π.) και ήταν ο απόλυτος σκόρερ με τον Χάγκινς να σκοράρει 12 πόντους στην τελευταία περίοδο και να του... κλέβει λίγη από τη δόξα. Πολύ καλός ο Σανόγκο με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ για τον ΠΑΟΚ των 10/23 από το τρίποντο αλλά και των 18 λαθών, ο Χαντς ολοκλήρωσε με 17 και 7 ριμπάουντ.

Ο αγώνας

Το ντέρμπι από το ξεκίνημα βρήκε τις δύο ομάδες νευρικές, αλλά ο ΠΑΟΚ πλήρωσε πρώτος τα λάθη του. Το αρχικό 7-0 ήταν η βάση, όμως τα τρία φάουλ του Γκούντγουϊν στέρησαν άλλη μία λύση στους ψηλούς. Ο παράγοντας όμως που ήρθε από τον πάγκο λεγόταν Σανόγκο. Γρήγοροι δικοί του 6 πόντοι έφεραν τους γηπεδούχους στο 15-8 (8'), με τον ΠΑΟΚ να υποφέρει απ΄ τα λάθη και την αστοχία. Ο Χαντς με δύο τρίποντα μάζεψε τη διαφορά (20-16) προτού ο Άρης χτίσει την πρώτη δική του διψήφια.

Πάλι ο Σανόγκο ήταν πρωταγωνιστής για το 27-16, αλλά ο «Δικέφαλος» επέστρεψε πάλι με άξονα το μακρινό σουτ. Με τον Νότε στον πάγκο λόγω φάουλ, ο Ράιλι σκόραρε δύο τρίποντα, ο Φράνκε άλλο ένα για να φτάσει στο σουτ (36-33) το ντέρμπι δύο λεπτά πριν το ημίχρονο.

Με το που επέστρεψε στο δεύτερο μέρος ο Γκούντγουϊν, υπέπεσε αμέσως στο 4ο φάουλ του, αλλά για τον Άρη η λύση ήρθε εκ των έσω. Ο Σανόγκο έπαιζε απέναντι σε όλους τους ψηλούς του ΠΑΟΚ, ο Νότε σκόραρε ξανά με ένα εντυπωσιακό buzzer-beater στο φινάλε της 3ης περιόδου και μόλις ο ΠΑΟΚ είχε μειώσει σε 54-53 είδε ξανά τον αντίπαλό του στο +6 (59-53).

Το ποσοστό των φιλοξενούμενων στα τρίποντα ήταν αυτό που τους κρατούσε κοντά. Ο Πόλεϊ βρήκε ένα ακόμα τρίποντο και το μικρό σερί (0-6) έφερε τις δύο ομάδες στο καλάθι (61-59, 33'). Η ομάδα του Λυκογιάννη δεν κατάφερε να σκοράρει για να ισοφαρίσει ή να προσπεράσει σε διαδοχικές ευκαιρίες και έχασε τον Ράιλι με 5 φάουλ στο τελευταίο τρίλεπτο. Τη σκυτάλη πήρε ο Χάγκινς με 10 προσωπικούς πόντους στην 4η περίοδο για το 74-68 του Άρη, ένα λεπτό πριν το φινάλε. Ο Αμερικανός ήταν ο ήρωας των κατοχών που έκριναν τη νίκη, δίνοντας στην ομάδα του έναν έξτρα πόλο σκοραρίσματος εκεί που χρειαζόταν. Το τρίποντο του Νότε ήταν η υπογραφή σε μία μεγάλη νίκη για τον Άρη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Από το 64-62 και έπειτα ο Χάγκινς πήρε την μπάλα στα χέρια του και σκόραρε 10 συνεχόμενους πόντους, δίνοντας σκορ και ασφάλεια στον Άρη ως το 74-68 του τελευταίου λεπτού.

Ο MVP: Στα σημεία ο Νότε για την πιο γεμάτη εμφάνιση σε όλη την αναμέτρηση με 26 πόντους (6/10 2π, 4/8 3π.), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σανόγκο δεν είχε δίπλα του Καββαδά (τραυματίας) και Γκούντγυοϊν (λόγω φάουλ) αλλά έπαιξε για όλους αυτούς με 12 πόντους, 9 ριμπάουντ (6 επιθετικά) και τρομερές άμυνες μέχρι και στους γκαρντ του ΠΑΟΚ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Τζέιλεν Ράιλι σκόραρε 10 πόντους αλλά μέτρησε 6 λάθη και αποβλήθηκε με 5 φάουλ στα τελευταία λεπτά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 12/20 βολές του Άρη απέναντι στις 12/22 του ΠΑΟΚ.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο «Δικέφαλος» είχε επικρατήσει με το ευρύ 88-66.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Πολύ σπουδαία η νίκη για τον Άρη που είχε τα προβλήματά του αλλά βρήκε λύσεις από τον πάγκο του και ήρωες στα κρίσιμα. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στο παρκέ με χαμένη τη συγκέντρωσή του ενώ δεν κατάφερε ποτέ να προσπεράσει παρά τις ευκαιρίες, με τους γκαρντ του να περνούν κάτω από τον πήχη.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 39-38, 59-53, 77-70

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα