Καρδίτσα - Ολυμπιακός 75-89 «Ερυθρόλευκο» αήττητο 2022 στην Ελλάδα (vid)

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το 2022 με 37/37 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο περνώντας κι από την Καρδίτσα (75-89). Το μυαλό όλων πλέον στρέφεται στο ντέρμπι της Euroleague με τον Παναθηναϊκό (30/12).

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στην έδρα της Καρδίτσας την οποία διέλυσε με 75-89. Με αυτό το αποτέλεσμα ολοκλήρωσε ένα «ιστορικό» 2022 αφού σε 37 εγχώριες αναμετρήσεις, πανηγύρισε ισάριθμες φορές και ουσιαστικά ολοκλήρωσε έναν χρόνο αήττητος.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που είχε στη διάθεσή του (έλειψαν Βεζένκοβ, Κάνααν, Πάπας) προκειμένου να διατηρήσει κάπως την φρεσκάδα τους ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (30/12) για λογαριασμό της Euroleague.

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς ποιότητα αφού τα καλάθια έμπαιναν με το σταγονόμετρο. Η Καρδίτσα τα έβρισκε σκούρα λόγω της καλής άμυνας των «ερυθρόλευκων» και ο Ολυμπιακός έκανε πολλά λάθη με αποτέλεσμα το σκορ να είναι μόλις 7-5 στο 5'. Χάρη στους Πίτερς και Γουόκαπ οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν καλύτερα την πρώτη περίοδο και βρέθηκαν μπροστά με 13-20.

Η Καρδίτσα με τρίποντο στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου μείωσε σε 16-20, όμως στη συνέχεια οι συνεργασίες Σλούκα με Μπλακ δεν είχαν τρόπο αντιμετώπισης και για πρώτη φορά ξεπεράστηκε το όριο των 10 πόντων διαφοράς (16-27, 14'). Τα εύστοχα σουτ του Χάντερ από τα 6.75 δεν ήταν αρκετά για να αλλάξουν την κατάσταση για τους γηπεδούχους αφού η ποιότητα και κυρίως το βάθος του πάγκου του Μπαρτζώκα έκανε τη διαφορά (25-40, 18').

Ο Πρίτζετ νωρίς στην τρίτη περίοδο οδήγησε την Καρδίτσα σε ένα σερί 7-0 μειώνοντας σε 36-46 (23'), όμως ο ΜακΚίσικ με δικά του καλάθια φρόντισε να ανοίξει εκ νέου το ρυθμό του ματς και μαζί και τη διαφορά (40-56, 26'). Μέχρι τη λήξη της περιόδου οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπους να... πληγώσουν την αντίπαλη άμυνα, αλλά το ίδιο συνέβη και με τους φιλοξενούμενους έχοντας πρωταγωνιστή τον Παπανικολάου (52-69).

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, αλλά κυρίως οι παίκτες ήθελαν να διασκεδάσουν την παρουσία τους στο παρκέ κι αυτό συμβαίνει μόνο μέσω της επίθεσης. Το τρίποντο του Πίτερς έκανε το 57-80 (34'), όμως ο Πρίτζετ δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ξεμακρύνουν περισσότερο (62-80, 36').Η κόρνα της λήξης βρήκε το ταμπλό να γράφει 75-89 και τον Ολυμπιακό να προσθέτει μία ακόμη νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Θεωρητικά ελάχιστοι πίστευαν σε νίκη της Καρδίτσας πριν το τζάμπολ. Επί της ουσίας ο Ολυμπιακός ξέφυγε μετά το πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια δεν αντιμετώπισε το παραμικρό άγχος.

O MVP: Ο Αλεκ Πίτερς πρόσφερε 16 πόντους (3/3διπ., 3/5τριπ., 1/2β.), και 5 ριμπάουντ. Πολύ καλός και ο Σακιέλ ΜακΚίσικ (15π.)

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κάμφορ σε 17 λεπτά συμμετοχής είχε 3 πόντους με 1/6 σουτ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ταρίκ Μπλακ είχε 9 πόντους και 8 ριμπάουντ ενώ ο Κώστας Παπανικολάου πρόσθεσε 13 πόντους και 4 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός τελείωσε με 30 ασίστ και 44% στα τρίποντα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το sold out που ανακοίνωσε η Καρδίτσα. Σπάνια επαρχιακή ομάδα γεμίζει το γήπεδο ακόμη κι όταν αντιμετωπίζει τις δύο μεγάλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ.

Στα περίεργα και η διακοπή ρεύματος λίγο πριν το φινάλε του ματς. Επίσης, ο Γιώργος Μπαρτζώκας πέρασε στο ματς τον 16χρονο Βενιαμίν Αμπόσι στα τελευταία λεπτά του ματς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός νίκησε και κυρίως επέστρεψε υγιείς στη βάση του αφού ακολουθεί ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Μπαρτζώκας κατάφερε να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του οι οποίοι αντιμετώπισαν την αναμέτρηση με τη δέουσα σοβαρότητα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-20, 29-41, 52-69, 75-89.

75

89

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα