Απόλλων Πάτρας - Παναθηναϊκός 65-96: Ο τραυματισμός του Γουόλτερς «χάλασε» την προπόνηση πριν το ντέρμπι του ΟΑΚΑ (vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός με το μυαλό του στον τραυματισμό του Νέιτ Γουόλτερς και την ασφάλεια που έδωσε το +28 κατά τη διάρκεια του ματς, έφτασε σε μία εύκολη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας με 65-96 και κοιτάζει πλέον το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (30/12).

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να «καθαρίσει» από νωρίς την υπόθεση νίκη με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πάτρας και με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και στο +28 στη διάρκεια της τρίτης περιόδου έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα με 65-96 για την 10η αγωνιστική της Basket League.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν ακόμη και στο -12 (63-75), όμως οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στο τελευταίο... ράλι φτάνοντας στην επικράτηση. Η στιγμή που «επισκίασε» τον συγκεκριμένο αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Νέιτ Γουόλτερς στην τρίτη περίοδο που βάζει σε κατάσταση συναγερμού την ομάδα ενόψει του ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (30/12) για λογαριασμό της EuroLeague.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε ένα χαλαρό ρυθμό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στο παρκέ. Ο Λι άνοιξε τον λογαριασμό του ματς από μακριά, ενώ οι επτά πόντοι του Πονίτκα (2/2 δ., 1/1τρ.) έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +8 (2-10) μετά από τέσσερα λεπτά αγώνα δίνοντας ενέργεια. Ο Καλχούν απάντησε με τρίποντο, ενώ τροφοδότησε τον Σίλα ψηλά και μείωσε στους 3 με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να πιέσει στην μπάλα και να χαλάσει την ανάπτυξη των φιλοξενούμενων που λειτουργούσε κυρίως με τον 29χρονο Πολωνό και τον Λι (7-16). Ο Ντέγιαν Ράντονιτς είδε τις αλλαγές του να μπαίνουν επίσης στην εξίσωση, ενώ ο Καλχούν "έσπασε" το σερί των αντιπάλων με πέντε συνεχόμενους πόντους μετατρέποντας το 7-24 σε 12-24. Η διψήφια απόσταση (12-26) παρέμενε, όσο ο Παναθηναϊκός είχε 5/10 δίποντα και 4/7 τρίποντα, 3/10 και 2/10 από την άλλη πλευρά αντίστοιχα. Οι ασίστ ήταν μοιρασμένες (3-3) και τα λάθη 3-2 για τον Απόλλωνα.


Ο Απόλλωνας βρήκε τις λύσεις από τους Γκρίφιν και Μπόγρη που κατάφεραν να στείλουν το παιχνίδι κάτω από τους 9 πόντους μετά από αρκετή ώρα και ενώ από την άλλη πλευρά ο Ντουέιν Μπέικον είχε αρχίσει τον αγώνα με 1/5 σουτ εντός παιδιάς (19-28 στο 14'). Παρά την αστοχία από την περιφέρεια σε εκείνη την περίοδο, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στο +15 (21-36) με τον Παπαγιάννη να κρατά την επίθεση της ομάδας του και να βγάζει και θέαμα με την συνεργασία με τον Γουίλιαμς για το alley oop. Όσο τα καλάθια του Ντέιβις έφερναν ένα βήμα πιο κοντά τους Πατρινούς, οι «πράσινοι» ξέφυγαν δις με 19 πόντους (24-43, 26-45) από Γουίλιαμς και Γκουντάιτις για να κλείσουν το ημίχρονο.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και με την έναρξη του δεύτερου μισού. Από τη μία ο Καλχούν έδινε σκορ στον Απόλλωνα και από την άλλη ο Παναθηναϊκός, με τις... εμπνεύσεις του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και του Ματέους Πονίτκα που έφτασε τους 15 πόντους έκανε το +28. Ο Καράμπελας ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και επιχειρούσε να ακολουθήσει το τέμπο με το οποίο κινούταν το σύνολο του Ράντονιτς. Οι παίκτες του Βετούλα διαμόρφωσαν το 48-68 με τον Καλχούν λίγο πριν το 30ο λεπτό, το οποίο βρήκε τους δύο σε απόσταση 21 πόντων (50-71). Σε ένα δεκάλεπτο που ο Παναθηναϊκός έριχνε... κλεφτές ματιές στον Νέιτ Γουόλτερς που αποχώρησε από το παρκέ έχοντας γυρίσει το δεξί του πόδι.

Ο Σίλα που μέχρι εκείνο το σημείο είχε μείνει σε... ρηχά νερά από την αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού είχε πέντε πόντους στις αρχές της τελευταίας περιόδου και ο Γκρίφιν συμπλήρωσε για να στείλει στο -14 τον Απόλλωνα στο 34' (61-75) αναγκάζοντας τον Ράντονιτς να πάρει τάιμ άουτ για να διορθώσει τα «κακώς κείμενα» του παρκέ. Ο Παπαγιάννης θέλησε να βρει στόχο και από μακριά στο παιχνίδι δίνοντας μία παραπάνω «ασφάλεια» στους «πράσινους» για το 63-80.

Στον χρόνο που απέμενε για το τέλος του ματς, ο Παναθηναϊκός έδωσε νέα διάσταση στη διαφορά και με αυτόν τον τρόπο «σφράγισε» αρκετά εύκολα τη νίκη στο κλειστό της Περιβόλας.

Τα δεκάλεπτα: 12-26, 26-45, 50-71, 65-96

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σοβαρός και επέβαλε τον δικό του ρυθμό στο ματς, ενώ κατάφερε να κρατήσει τον Απόλλωνα και το ξέσπασμά του στην τέταρτη περίοδο με το -12.

Oι MVPs: Ο Ματέους Πονίτκα ξεκίνησε... τη δουλειά και έφτασε στους 15 πόντους (3/7 δίποντα, 3/4 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, ενώ ο Ντέρικ Γουίλιαμς την συνέχισε και σταμάτησε στους 14 με 1/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Πάρις Λι (12π., 3 ριμπ., 5 ασ΄.) και ο Γιώργος Παπαγιάννης (13π., 6 ριμπ., 2ασ.) που ξεκόλλησε και τους «ράσινους όταν χρειάστηκε.

O ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γιώργος Μπόγρης δεν κατάφερε να βοηθήσει όσο θα ήθελε ο Βετούλας και αποβλήθηκε με 5 φάουλ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο τραυματισμός του Νέιτ Γουόλτερς στο δεξί πόδι

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 22 ασίστ για 7 λάθη του Παναθηναϊκού, η διαφορά στα ριμπάουντ (47 με 33) και οι βολές (6 έναντι 22).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός έβγαλε εις πέρας την αποστολή του και μάλιστα αρκετά σβηστά. Ήλεγξε τον ρυθμό, «γύρισε» όταν έπρεπε, όμως παραμένει με το μυαλό στον Γουόλτερς. Ο Απόλλωνας κρατά την αντίδραση που έβγαλε στο τέταρτο δεκάλεπτο.

υθ

υ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα