ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 68-88: Εύκολο απόγευμα στην Ελλάδα, πριν από ένα δύσκολο στην Ευρώπη (vid)

Ο Ολυμπιακός πέρασε με χαρακτηριστική άνεση από την έδρα του ΠΑΟΚ νικώντας με 68-88 και πλέον σκέφτεται την Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα αφού πέρασε με χαρακτηριστική άνεση από την Πυλαία επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 68-88. Το παιχνίδι ήταν ανταγωνιστικό στα πρώτα 7 λεπτά του, αλλά στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» φρόντισαν να επιβεβαιώσουν την χαοτική διαφορά ποιότητας που τους χωρίζει από το ρόστερ του Άρη Λυκογιάννη. Η εξέλιξη της αναμέτρησης βοήθησε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δώσει χρόνο σε όλους και να ξεκουράσει ενόψει «διαβολοβδομάδας» (Φενέρ εντός, Βιλερμπάν εκτός) τα βασικά του... γρανάζια.

Το παιχνίδι ξεκίνησε χωρίς καμία εκ των δύο ομάδων να μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμό της. Ο Κάνααν με δικούς του πόντους προσπάθησε να δώσει ένα μικρό προβάδισμα στην ομάδα του, ωστόσο δικά του κυρίως λάθη έφεραν πόντους στον αιφνιδιασμό με τους Ρένφρο και Φράνκε (12-9, 7'). Το τάιμ άουτ άλλαξε τα πάντα και πάραυτα. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε και μέχρι τη λήξη της περιόδου πρόλαβε να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 14-2 με 9 πόντους Βεζένκοβ και 5 του Κάνααν με αποτέλεσμα να λήξει η πρώτη περίοδος με 14-23.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε στους 8 πόντους, όμως θα μπορούσε ακόμη περισσότερο όμως τα τρίποντα του Σάιμπερτ ήταν άστοχα. Στην άλλη πλευρά η επιθετική «ανομβρία» των φιλοξενούμενων έληξε από τους Μπολομπόι και Πίτερς και το σκορ έγινε 19-31 (15'). Ο Ρένφρο πήρε μπάλες κοντά στο καλάθι τις οποίες τις τελείωσε καλά, αλλά και στην άλλη πλευρά οι Πειραιώτες έβρισκαν τρόπο να.... απαντούν (28-38, 18'). Πάλι οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν καλύτερα το δεκάλεπτο. Η δημιουργία του Σλούκα πρόσφερε πόντους σε Μπολομπόι και Λαρεντζάκη και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 31-48.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να αντιδράσει με ένα γρήγορο 4-0, όμως ο Λούντζης και ο Κάνααν «έπνιξαν» την προσπάθεια των γηπεδούχων και σε σύντομο χρονικό διάστημα ξέφυγαν με 29 πόντους (35-64, 26') χάρη σε σερί 16 αναπάντητων πόντων. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν την ένταση των αντιπάλων τους. Ο Σάιμπερτ βρήκε κάποιους πόντους, αλλά Παπανικολάου, Πίτερς και Λούντζης το έκαναν πιο εύκολα και έτσι ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +32 (41-73, 29').

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ ήθελε να ρίξει τη διαφορά ώστε να ικανοποιήσει ως ένα βαθμό τον κόσμο που πήγε στο γήπεδο. Στον Ολυμπιακό προχώρησαν σε μία διαχείριση ενόψει «διαβολοβδομάδας» και κυρίως του αγώνα με την Φενέρμπαχτσε (Τρίτη 13/12). Οι παραπάνω συνθήκες είχαν αποτέλεσμα να γίνει το 58-80 (34'). Στο τέλος πάντως μία «μανούρα» μεταξύ Πάπας και Τσιακμά έφερε εκνευρισμό, αποβολές και καθυστέρηση στην κόρνα της λήξης η οποία όταν ακούστηκε το σκορ ήταν 68-88.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 2-14. Όταν προσπάθησε ο ΠΑΟΚ να πλησιάσει ξανά, βρήκε στο τρίτο δεκάλεπτο σερί 0-16, ξέφυγε με 29 πόντους και δεν υπήρχε στη συνέχεια καμία απορία για τον νικητή.

O MVP: Ο Κάνααν τελείωσε με 17 πόντους (4/5διπ., 3/7τριπ.), 2 ριμπάουντ, μία ασίστ και 2 λάθη. Ο Βεζένκοβ πρόσθεσε double double με 16 πόντους (5/9διπ., 1/2τριπ., 3/4β), 10 ριμπάουντ και ένα λάθος.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε κακό απόγευμα ο Χάντς που είχε 2/10 σουτ και ο Σάιμπερτ με 2/7.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μπολομπόι είχε 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ ενώ τρομερή δουλειά έκανε ο Παπανικολάου με 7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός είχε 22 ασίστ ενώ ο ΠΑΟΚ 16. Τεράστια η διαφορά στα ριμπάουντ (26-41).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η αποβολή του Πάπας μετά από 17 δευτερόλεπτα συμμετοχής ύστερα από διαπληκτισμό που είχε με τον Τσιακμά ο οποίος επίσης πήρε την... άγουσα για τα αποδυτήρια.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός παρά τα διαδοχικά απαιτητικά ματς της Euroleague παρουσιάστηκε πολύ σοβαρός κόντρα στον ΠΑΟΚ και δεν άφησε περιθώριο στους Θεσσαλονικείς. Με άνετη νίκη έσβησαν μία έδρα που κρύβει παγίδες αν δεν είναι κάποιος προσεκτικός.

Εκτός από το θετικό αποτέλεσμα ο Μπαρτζώκας βρήκε ευκαιρία να ξεκουράσει ορισμένους παίκτες του δίνοντάς τους ανάσες.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-23, 31-48, 43-73, 68-88

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα