Κάνααν στο Gazzetta: «Είμαι baller και για να προσφέρω πρέπει να βρίσκομαι στο παρκέ»

Κάνααν στο Gazzetta: «Είμαι baller και για να προσφέρω πρέπει να βρίσκομαι στο παρκέ»

Δημήτρης Οικονόμου
Κάνααν στο Gazzetta: «Είμαι baller και για να προσφέρω πρέπει να βρίσκομαι στο παρκέ»
Ο Αϊζάια Κάνααν θεωρεί πως βοηθάει τον Ολυμπιακό όσο ο ίδιος βρίσκεται στο παρκέ, ενώ δεν πιστεύει πως έπρεπε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να φτάσει να κρίνεται στο σουτ. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ίδιος στο Gazzetta.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Ολυμπιακός επικράτησε για 9η συνεχόμενη φορά του Παναθηναϊκού και έτσι «αγκάλιασε» το πλεονέκτημα έδρας στην Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τους Βεζένκοβ και Φαλ να τραβάνε το σκοράρισμα, όμως ο Αϊζάια Κάνααν έγινε και αυτός παράγοντας με 8 πόντους από την πρώτη περίοδο, μαζί με 3 ασίστ, ένα ριμπάουντ και ένα κλέψιμο.

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο Gazzetta αμέσως μετά το φινάλε, για την ιδιαιτερότητα του ντέρμπι αλλά και τη δική του ανάγκη να πατάει στο παρκέ ώστε να προσφέρει αυτά που μπορεί στον Ολυμπιακό.

Οι δηλώσεις του Κάνααν στο Gazzetta

Για το πρώτο του ντέρμπι μπροστά στο κοινό του Ολυμπιακού: «Ήταν διασκεδαστικό. Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, ευχαριστώ όλους τους φιλάθλους που ήρθαν να μας υποστηρίξουν σε μία μέρα όπως η Δευτέρα. Έχουν δουλειές, παιδιά όμως επέλεξαν να έρθουν να μας στηρίξουν. Οπότε ήταν διασκεδαστικό παιχνίδι και το κερδίσαμε».

Για τον ρυθμό που βρήκε στο ξεκίνημα: «Μου αρέσει να παίζω. Αυτό που θέλω είναι να παίζω, να βρίσκομαι στο παρκέ. Όταν είμαι στο παρκέ πάντοτε προσπαθώ αμυντικά αλλά και επιθετικά. Νιώθω ότι βοηθάω την ομάδα όποτε έχω την ευκαιρία».

Για το πώς επιδρά στην ψυχολογία της ομάδας η νίκη στο ντέρμπι: «Κάθε νίκη είναι μία ένεση ψυχολογίας για την ομάδα. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας ως το τέλος του χρόνου και πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι. Θα είμαστε καλά».

Για το αν φοβήθηκε στο σουτ του Μπέικον πως μπορεί να χαθεί το ματς: «Όχι δε φοβήθηκα. Κάποιος πρέπει να κερδίσει και κάποιος να χάσει, δεν πρέπει να φοβάσαι. Ωστόσο δε χρειαζόταν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να παίξουμε ένα τόσο κλειστό παιχνίδι έτσι και αλλιώς».

Για το τι παίκτης είναι ο ίδιος τελικά: «Είμαι ένας... baller, απλώς πρέπει να βρίσκομαι στο παρκέ για να παράγω αυτά που μπορώ».

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα