Basket League: Ξεχωρίζει η μεγάλη «μάχη» της ΑΕΚ με τον Προμηθέα στα Λιόσια

Δημήτρης Οικονόμου
Basket League: Ξεχωρίζει η μεγάλη «μάχη» της ΑΕΚ με τον Προμηθέα στα Λιόσια

bet365

Το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Προμηθέα στα Λιόσια ξεχωρίζει από το πρόγραμμα του Σαββάτου για την Basket League.

Μπορεί το Δευτεριάτικο ντέρμπι του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό να τα επισκιάζει όλα στην 8η αγωνιστική της Basket League, όμως η αυλαία ανοίγει το Σάββατο με τρία σημαντικά παιχνίδια και μία μεγάλη «μάχη» στα Λιόσια.

Η αρχή γίνεται στο «Ανδρέας Παπανδρέου», εκεί όπου το Περιστέρι bwin θα υποδεχτεί τον Ιωνικό (16:00 - EΡΤ3) που πανηγύρισε τη δεύτερή του νίκη την περασμένη αγωνιστική απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας. Οι Περιστεριώτες μετρούν τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα και θέλουν να αφήσουν πίσω τους την ήττα από τη Ρίτας την περασμένη Τετάρτη, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να επιστρέφει για μία ακόμα φορά ως αντίπαλος.

Συνέχεια στην Πάτρα, όπου ο Απόλλωνας υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου (17:00 - ERTSports). Οι Πατρινοί προέρχονται από δύο πολύ σημαντικά ματς στην κούρσα της παραμονής, επικρατώντας του Λαυρίου αρχικά, αλλά χάνοντας από τον Ιωνικό στη συνέχεια.

Απέναντί τους ο Κολοσσός που βρίσκει σταδιακά ρυθμό, μετρώντας πλέον τρεις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια, μετά το αρχικο 0-2 και έχοντας τα πανιά της ψυχολογίας του... φουσκωμένα, μετά την επικράτηση επί της ΑΕΚ στην Ρόδο.

Και τέλος η σπουδαία αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Προμηθέα (19:15 - ΕΡΤ3) στα Λιόσια. Για τους Πατρινούς αυτό το παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς είναι το πρώτο μετά την αποχώρηση του Μάκη Γιατρά από τον πάγκο της ομάδας για λόγους υγείας. Ο Γιάννης Χριστόπουλος έχει αναλάβει τα ηνία και θέλει να οδηγήσει σε νίκη με το «καλημέρα» τον Προμηθέα, απέναντι σε μία ΑΕΚ όμως που διψά για... ροζ φύλλο.

Αυτό διότι η ήττα από την Βόννη την περασμένη εβδομάδα σε συνδυασμό με αυτήν από τον Κολοσσό, έχει εκτροχιάσει κάπως την ομάδα του Ηλία Καντζούρη, που έχει πρόσφατα ενισχυθεί με τον Αϊζάια Μάιλς ο οποίος θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του.

Η 8η αγωνιστική

Σάββατο 3/12

16:00 Περιστέρι bwin - Ιωνικός
17:00 Απόλλων Πάτρας - Κολοσσός Ρόδου
19:15 ΑΕΚ - Προμηθέας Πάτρας

Κυριακή 4/12

15:45 Άρης - Λαύριο
19:15 Καρδίτσα - ΠΑΟΚ

Δευτέρα 5/12

19:15 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Η βαθμολογία

  1. Ολυμπιακός 7-0
  2. ΑΕΚ 5-2
  3. Περιστέρι bwin 5-2
  4. Παναθηναϊκός 5-1
  5. ΠΑΟΚ 4-3
  6. Άρης 4-3
  7. Κολοσσός Ρόδου 3-4
  8. Προμηθέας Πάτρας 2-3
  9. Ιωνικός 2-5
  10. Απόλλων Πάτρας 2-5
  11. Καρδίτσα 1-5
  12. Λαύριο 0-7
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα