Γκάλης: Πριν από 30 χρόνια τα δάκρυα για τον Άρη (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Γκάλης: Πριν από 30 χρόνια τα δάκρυα για τον Άρη (vids)

bet365

Πριν από ακριβώς 30 χρόνια ο Νίκος Γκάλης τέθηκε για πρώτη αντιμέτωπος του αγαπημένου του Άρη ως παίκτης του Παναθηναϊκού και αφού... μέτρησε 26 πόντους και 11 ασίστ, ξέσπασε σε κλάματα!

Ήταν απόγευμα του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου 1992.

Μια ημερομηνία-σταθμός για το ελληνικό μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα για τον Νίκο Γκάλη, ο οποίος ύστερα από 13 χρόνια στον Άρη, με τον οποίο έζησε μοναδικές στιγμές εκτοξεύοντας τους Θεσσαλονίκης στα ευρωπαϊκά σαλόνια, έπρεπε να τεθεί για πρώτη φορά αντίπαλός του. Όπως ήταν λογικό και επόμενο, όλα τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στο κλειστό της Γλυφάδας για την μεγάλη αναμέτρηση μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα μονομαχίας δικής μου και του Παναγιώτη. Στο μπάσκετ υπάρχουν 10 παίκτες στο γήπεδο και όχι δύο. Ήμασταν τόσα χρόνια συμπαίκτες και δεν το βλέπουμε έτσι» ήταν τα λόγια του Νίκου Γκάλη μία μέρα πριν από το ματς για τη συνάντησή του με τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Δεν είμαι εκδικητικός άνθρωπος. Για μένα είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Γκάλης και Άρης είναι ιστορία. Δεν περνάει καν από το μυαλό θέμα εκδίκησης. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα. Ούτε εγώ, ούτε ο Άρης. Είναι ένα ντέρμπι και τίποτε άλλο...» συμπλήρωνε για τον άλλοτε «διόσκουρό» του στον Άρη.

Το κλειστό της Γλυφάδας ήταν κατάμεστο! Εκτός από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, είχαν δώσει το «παρών» και 400 φίλοι του Άρη, οι οποίοι χειροκρότησαν τον άλλοτε ηγέτη του. Ο Νίκος Γκάλης άφησε στην άκρη το συναίσθημα. Μέσα στο παρκέ σημείωσε 26 πόντους έχοντας 11/13 δίποντα, 4/5 βολές, μοίρασε 11 ασίστ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με 82-70!

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά που έπαιξαν με καρδιά και ψυχή. Όταν παίζει απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι Άρης και μπορείς να κερδίσει με αυτό το σκορ, τα λέει όλα. Συγχαρητήρια στον Άρη που έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ήταν το πιο περίεργο παιχνίδι της ζωής μου. Ειλικρινά, αισθάνθηκα και είπα 'τι ζητάω εδώ μέσα'. Όμως όταν ξεκίνησε το παιχνίδι, έπαιζα μπάσκετ. Ο Γκάλης και ο Άρης είναι στην ιστορία και δεν μπορώ να πω κάτι για το παρελθόν. Έκανα το καθήκον μου και ήθελα να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει το παιχνίδι» έλεγε μετά το τέλος και με τρεμάμενη φωνή ο καλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας...

Όμως στη συνέχεια δεν άντεξε. Λύγισε. Στα αποδυτήρια άφησε τα συναισθήματα να τον κυριεύσουν. Ο «γκάνγκστερ» των γηπέδων ξέσπασε σε κλάματα εξωτερικεύοντας όσα όσα «έπνιγε» κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Ταράχτηκα. Ήταν πολύ απρόσμενο αυτό που έγινε. Με άγγιξε ο άνθρωπος... Γκάλης» ήταν τα λόγια του αείμνηστου Παύλου Γιαννακόπουλου, την επόμενη μέρα του αγώνα, όπου πήγε μαζί με τον Γκάλη στο ποδοσφαιρικό ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Για σένα πρόεδρε και τον Παβλίσεβιτς έπαιξα έτσι» έλεγε ο ίδιος στο περιθώριο του αγώνα, ενώ ο Στόγιαν Βράνκοβιτς συμπλήρωνε: «Ποτέ δεν τον έχω δει έτσι τον Νικ. Και μπορώ να το πω γιατί ήμασταν μαζί και στον Αρη....»

Θυμηθείτε τι είχε συμβεί εκείνη την ημέρα...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα