Ιωνικός Νικ. - Ολυμπιακός 81-107: Διαφορά ποιότητας και λύσεων (vid)

Ιωνικός Νικ. - Ολυμπιακός 81-107: Διαφορά ποιότητας και λύσεων (vid)
Ο Ολυμπιακός παίζοντας καλό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο στο οποίο διόρθωσε την άμυνά του, νίκησε τον Ιωνικό εκτός έδρας με 81-107.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε στη Νίκαια του Ιωνικού με 81-107 παρά την κακή αμυντική λειτουργία που είχε για ένα περίπου ημίχρονο. Στη συνέχεια η διαφορά ποιότητας και βάθους στα ρόστερ επιβεβαιώθηκε στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο να μεγαλώνει η διαφορά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να βρίσκουν αρκετούς πόντους από μακρινή απόσταση. Ο Ολυμπιακός είχε πλουραλισμό σε αντίθεση με τον Ιωνικό που είχε κυρίως τους Σίμονς και Λέισι (17-17, 8'). Καμία εκ των δύο ομάδων δεν φρόντισε να παίξει καλή άμυνα στην πρώτη περίοδο και έτσι λόγω μεγαλύτερης ποιότητας οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 22-30, χάρη σε 11 πόντους Κάνααν.

Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν ήταν αυτή που έπρεπε και έδινε δικαίωμα στους Νικαιώτες να σκοράρουν, ωστόσο η διαφορά δυναμικότητας αποτυπωνόταν στην επίθεση όπου με καλή κυκλοφορία της μπάλας διατηρούσε το προβάδισμα (29-34, 13'). Στη συνέχεια οι παίκτες του Μπαρτζώκα διόρθωσαν την αμυντική τους λειτουργία και με διαδοχικά τρίποντα από Πίτερς και Σλούκα βρέθηκαν στο +13 (29-42, 16'). Ο Ιωνικός όμως αντέδρασε και εκμεταλλευόμενος τα πολλά λάθη των αντιπάλων τους μείωσε σε 43-50 στο ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με χαμένο κάρφωμα του Μπολομπόι και τον Μαυροκεφαλίδη να μειώνει σε 48-50, όμως 2/2 τρίποντα από τον Βεζένκοβ έδωσαν το έναυσμα για τον Ολυμπιακό (53-66, 25'). Το παιχνίδι είχε πάρει τον δρόμο του λόγω κυρίως της διαφοράς στο βάθος των ρόστερ. Οι γηπεδούχοι κουράζονταν ενώ οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τρόπους να σκοράρουν και το δεκάλεπτο τελείωσε με 61-81.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Μπαρτζώκας έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες του και η αλήθεια είναι πως ο ρυθμός ανέβηκε κι άλλο με αποτέλεσμα η διαφορά να πιάσει το όριο των 30 πόντων με καλάθι του Λούντζη (64-94, 35'). Το τέλος του αγώνα βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 81-107 αφού και πάλι χαλάρωσαν στα αμυντικά τους καθήκοντα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ουσιαστικά όταν το 48-50 μετατράπηκε χάρη σε διαδοχικούς πόντους του Βεζένκοβ σε 53-66. Στη συνέχεια δεν αποτελούσε απορία ποια ομάδα θα νικούσε.

O MVP: Ο Σάσα Βεζένκοβ ολοκλήρωσε με 24 πόντους χωρίς να χάσει σουτ αφού είχε 6/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 6/6 βολές ενώ μάζεψε και 8 ριμπάουντ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Λόουτον έμεινε στους 2 πόντους στο δεκάλεπτο που αγωνίστηκε. Άστοχος κι ο Αρσενόπουλος με 2/9 σουτ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γουόκαπ είχε 8 πόντους και 9 ασίστ κι ο Κάνααν τελείωσε με 15 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Σίγουρα οι 81 πόντοι που σκόραρε ο Ιωνικός με 42% στα τρίποντα. Ο Ολυμπιακός πήρε τα διπλάσια σχεδόν ριμπάουντ (40-21) και οι παίκτες του Μπαρτζώκα μοίρασαν 28 ασίστ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός ενώ σκόραρε με χαρακτηριστική άνεση αντιμετώπισε πρόβλημα στην άμυνα αφού έδωσε 81 πόντους σε έναν αντίπαλο περιορισμένης δυνατότητας.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως διορθώθηκε η εικόνα των «ερυθρόλευκων» στο πίσω μέρος του παρκέ εκτός από το τελευταίο πεντάλεπτο του ματς στο οποίο δέχτηκαν 17 πόντους. Καλός και ανταγωνιστικός ο Ιωνικός, αλλά χρειάζεται παίκτες.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-30, 43-50, 61-81, 81-107

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα