Ιωνικός - Κολοσσός 89-84: Μπλόκο στη Νίκαια (vid)

bet365

O Ιωνικός ξεκίνησε νικηφόρα τη νέα σεζόν στην Basket League, επικρατώντας με 89-84 του Κολοσσού Ρόδου.

Ο Ιωνικός ύψωσε το ανάστημά του στη Νίκαια. Και ξεκίνησε με νίκη απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, 89-84, στην παράταση. Οι Νικαιώτες έμειναν πίσω στο σκορ μέχρι και με 10 πόντους, αλλά τα μακρινά σουτ των Νίκου Αρσενόπουλου (12π.) και Ντιέγκο Καπελάν (17π.) και η παρουσία του Λουκά Μαυροκεφαλίδη στη ρακέτα, ήταν αγωνιστικά στοιχεία που έφεραν τη νίκη.

Ο Κολοσσός έμεινε πίσω στο σκορ σε ένα κρίσιμο σημείο, ωστόσο κατάφερε να οδηγήσει το ματς στην παράταση, αλλά στο έξτρα πεντάλεπτο του αγώνα ήταν κατώτεροι στην περιφερειακή τους άμυνα.

Το ματς

Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι από την αρχή. Ο Ιωνικός μπήκε με ορμή, στηρίχθηκε στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (8π., 7 ριμπ., στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με 1/7 δίποντα) που κυνήγησε την επαφή και έδωσε αρκετούς πόντους από τις βολές.

Όσο η ώρα περνούσε, ο Κολοσσός πήγαινε το ματς κοντά στο καλάθι του Ιωνικού. Και εκεί κατάφερε να βρει την ισορροπία που ζητούσε. Μαζί και με τις αρκετές αλλαγές που έκανε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, μέχρι να βρει το κατάλληλο σχήμα.

Η χροιά του αγώνα δεν άλλαξε. Παρέμεινε ντέρμπι, εκτός ενός μικρού χρονικού διαστήματος. Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, ο Ιωνικός έμεινε δίχως πόντο για κάτι παραπάνω από τρία λεπτά και ο Κολοσσός με ένα τρίποντο του Χάρη Γιαννόπουλου κατάφερε να ξεφύγει με διαφορά 10 πόντων (48-38).

Ο Ιωνικός δεν παράτησε το ματς. Βρήκε μεγάλα σουτ από τον Νίκο Αρσενόπουλο και τον Καπελάν,οι γηπεδούχοι όχι μόνο κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά, αλλά προσπέρασαν και στο σκορ.

Με βοηθό την άμυνα, αλλά και τα λάθη που έκανε ο Κολοσσός, οι Νικαιώτες (με ένα μεγάλο σουτ του Καπελάν) πήραν προβάδισμα 5 πόντων (70-65). Ωστόσο, ο Κολοσσός είχε την ικανότητα να μείνει στο παιχνίδι.

Ο Αρσενόπουλος με τρίποντο έκανε το σκορ 75-72, 2:30 πριν το φινάλε, το οποίο είχε απίθανη εξέλιξη. Έξι συνεχόμενοι πόντοι του Γιαννόπουλου (τρίποντο και 3/3 βολές) έφεραν στο ματς νέα ισοπαλία (78-78) με τον Καπελάν να αστοχεί σε ένα μακρινό τρίποντο με τη λήξη. Παράταση!!

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Κολοσσός είδε την περιφερειακή του άμυνα να μη δίνει λύσεις. Δύο απανωτά τρίποντα του Ιωνικού (από Λέισι και Σίμονς) έφεραν την ομάδα του Τσίκληρα στο +6 (86-80). Ο Μορέιρα έδωσε μία προσωρινή ανάσα (86-82), με τον Μάντζαρη να διαμορφώνει το 88-82 μετά από διπλή επίθεση του Ιωνικού!

Ο Κατσίβελης μείωσε σε 88-84 με γρήγορο λέι απ, μετά από επιθετικό φάουλ του Μαυροκεφαλίδη, το 5ο στο ματς, το οποίο τον οδήγησε στον πάγκο με 19 πόντους και 14 ριμπάουντ!

Ο Καπελάν οδηγήθηκε στη γραμμή τρεις φορές, αλλά ευστόχησε μόνο σε μία. Ωστόσο ο Γιαννόπουλος ήταν άστοχος στο φινάλε. Και ο Ιωνικός πήρε τη νίκη απέναντι στον Κολοσσό.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα δύο συνεχόμενα τρίποντα του Ιωνικού στην παράταση, από τους Σίμονς και Λέισι που έκαναν το σκορ 86-80.

Οι ΜVP's: Ο Ντιέγκο Καπελάν είχε 17 πόντους με πολλά... φαρμακερά σουτ και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης 18 πόντους (4/16 σουτ) και 14 ριμπάουντ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Δημήτρης Κατσίβελης είχε 2/11 σουτ σε 27:11 συμμετοχής.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Πολλοί. Ο Νίκος Αρσενόπουλος είχε μεγάλα σουτ και 12 πόντους, ο Χόκινς πρόσθεσε 13 πόντους, 12 ριμπάουντ και ο Λέισι 12 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 14/31 τρίποντα του Ιωνικού Νικαίας.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ψυχωμένος ο Ιωνικός, δεν έχασε τον έλεγχο του αγώνα, ακόμη και όταν βρέθηκε πίσω με 10 πόντους. Βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες και χτύπησε τον Κολοσσό εκεί που... πονούσε.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 38-40, 57-57, 78-78 (κ.α.), 89-84 (παρ.)

Ιωνικός στατιστικά

Κολοσσός στατιστικά

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα