Άρης: «Έφυγε» ο θρυλικός Σόλωνας

Άρης: «Έφυγε» ο θρυλικός Σόλωνας

Newsroom
Άρης: «Έφυγε» ο θρυλικός Σόλωνας

bet365

Ο Σόλων Υψηλάντης, θρυλική μορφή του Άρη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών έπειτα από προσφορά δεκαετιών στον σύλλογο της καρδιάς του.

Ο Σόλων Υψηλάντης πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον αγαπημένο του Άρη για τουλάχιστον επτά δεκαετίας. Υπήρξε δρομέας μεγάλων αποστάσεων και στο συντριπτικό μέρος της αθλητικής πορείας του ήταν στον Άρη καθώς φόρεσε τα «κιτρινόμαυρα» για 24 συναπτά έτη (1946-1970) τρέχοντας σε αποστάσεις από 1500 έως και 10.000 μέτρα. Μάλιστα, θεωρείται από τους σημαντικότερους δρομείς της μεταπολεμικής περιόδου πάνω στους οποίους βασίστηκε η εξέλιξη του κλασικού αθλητισμού.

Σε ηλικία 41 ετών έβαλε τέλος στην καριέρα του και από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 και για πολλές δεκαετίες ήταν φροντιστής των γηπέδων του Άρη και θυρωρός. Μάλιστα, ήταν από τους χιλιάδες Αρειανούς που συνέβαλαν στο χτίσιμο του θρυλικού Χαριλάου καθώς το «Κλ. Βικελίδης» είχε χτιστεί από απλούς φιλάθλους αλλά και αθλητές της ομάδας.

Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Άρης εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια του Σόλωνα Υψηλάντη. «Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει την οδύνη της για τον θάνατο του Σόλωνα Υψηλάντη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.
Ο εκλιπών ήταν η «ψυχή» του ΑΡΗ για δεκαετίες. Με τεράστια προσφορά ως αθλητής αλλά και ως άοκνος εργάτης του συλλόγου. Όχι μόνο στη θρυλική «πόρτα» του «Κλεάνθης Βικελίδης» και του «Nick Galis Hall» στους αγώνες, αλλά καθημερινά, με ολοήμερη και αθόρυβη προσφορά σε ό,τι αφορούσε στον ΑΡΗ.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του μεγάλου Σόλωνα. Η προσφορά του στον σύλλογο θα μείνει ανεξίτηλη για πάντα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…».

ΠΑΕ Άρης: «Έφυγε ένας πιστός στρατιώτης του συλλόγου»

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Άρης εξέφρασε την οδύνη της για την απώλεια του Σόλωνα Υψηλάντη γράφοντας ότι… «η οικογένεια του ΑΡΗ έγινε από σήμερα φτωχότερη. Ένας πιστός «στρατιώτης», που υπηρέτησε τον Σύλλογο μας για περισσότερα από 70 χρόνια, ένας ακούραστος εργάτης, ο οποίος μέχρι και τα τελευταία χρόνια της ζωής του συνέχισε να προσφέρει με ανιδιοτέλεια στον ΑΡΗ, ο Σόλων Υψηλάντης, βρίσκεται στη «γειτονιά των Αγγέλων».

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλειά του και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι Σόλων…».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα