ΠΣΑΚ: «Οι υπογραφές για την αύξηση των ξένων θα χαραχθούν στην ταφόπλακα που οι ίδιοι βάζουν»

Newsroom
ΠΣΑΚ: «Οι υπογραφές για την αύξηση των ξένων θα χαραχθούν στην ταφόπλακα που οι ίδιοι βάζουν»
Ο ΠΣΑΚ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την προοπτική της αύξησης των ξένων παικτών στην Α1.

Το επικείμενο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ θα καθορίσει τη μοίρα και τον αριθμό των ξένων παικτών στην Α1. Ο ΠΣΑΚ έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο οι έξι ξένοι να γίνουν επτά και την Πέμπτη εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει αναφορά στο «φλέγον» ζήτημα.

Σε αυτή ο Σύνδεσμος των Καλαθοσφαιριστών αναφέρει τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει μία τέτοια απόφαση, συγκρίνει την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο ποδόσφαιρο και ονομάζει όσους υπογράψουν την απόφαση αύξησης των ξένων ως «συνυπεύθυνους», τονίζοντας: «Οι υπογραφές αυτές, θα μείνουν στην ιστορία και θα χαραχθούν στην ταφόπλακα που οι ίδιοι βάζουν».

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ

«Για μια ακόμη χρονιά, καλούμαστε να πάρουμε μέρος στον... πόλεμο που κάποιοι ξεκίνησαν, με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον και όχι του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών είναι κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο της αύξησης των ξένων στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.

Στηρίζουμε όλες τις ομάδες της Basket League, οι οποίες δεν επιθυμούν την αύξηση των ξένων και αναγνωρίζουν τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η θλιβερή κίνηση και στις τοπικές κοινωνίες τους, όπως λιγότερα έσοδα, ελάχιστος κόσμος στα γήπεδα, μειωμένη τηλεθέαση, αποχώρηση χορηγών και γενικώς απαξίωση του αθλήματος που αγαπάμε και υπηρετούμε.

Βλέπετε τα τελευταία χρόνια πως στο ποδόσφαιρο παίζουν 10 ξένοι σε κάθε ομάδα και το επίπεδο έχει πέσει αισθητά.

Θέλετε το ίδιο;

Εμείς ΟΧΙ και διευκρινίζουμε πως δεν κοιτάμε το προσωπικό μας συμφέρον αλλά το καλό του ελληνικού μπάσκετ.

Προτείνουμε οι αρμόδιοι, να μην υπογράψουν την πρόταση-έκτρωμα για αύξηση των ξένων στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, θα θεωρούνται συνυπεύθυνοι.

Οι υπογραφές αυτές, θα μείνουν στην ιστορία και θα χαραχθούν στην ταφόπλακα που οι ίδιοι βάζουν...».

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα