Η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε την άρση των ban

Η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε την άρση των ban

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωσε την άρση των ban

bet365

Η ΚΑΕ Άρης συμφώνησε και με τον Βίκτορ Σανικίντζε για τη διευθέτηση της οφειλής απέναντί του κι έτσι ολοκληρώθηκε η διαδικασία άρσης όλων των ban για να προχωρήσει στη έκδοση δελτίων.

Μετά τις συμφωνίες με τους Ντέβιν Μαρμπλ, Βλάντο Γιάνκοβιτς και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους απέμενε μία ακόμη για να «τελειώσει» ο Άρης με τον βραχνά των απαγορεύσεων μεταγραφών. Κι αυτό έγινε με τη διευθέτηση της υπόθεσης του Βίκτορ Σανικίντζε καθώς άρθηκαν όλα ban και άνοιξε ο δρόμος για την έκδοση δελτίων. «Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει ότι ήρθε σε συμφωνία με τους τέσσερις πρώην αθλητές της ομάδας οι οποίοι είχαν επιβάλλει ban από τη FIBA. Ο λόγος για τους Βίκτορ Σανικίτε, Ντέβιν Μαρμπλ, Βλάντο Γιάνκοβιτς και Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.

Οι συμφωνίες με τους άνωθεν έγιναν από την ΚΑΕ ΑΡΗΣ χωρίς να χρειαστεί μεσολάβηση της FIBA. Ενημερώνουμε ότι στην περίπτωση του Μαρμπλ υπάρχει εξόφληση, ενώ η υπόθεση του Σανικίτζε διευθετήθηκε οριστικά, κάτι που έχει γίνει ήδη στην περίπτωση του Μάικλ Τζένκινς, η οποία ήταν η πιο «επίπονη» οικονομικά για την ομάδα μας. Η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ διευθετεί (σε καθημερινή βάση) τις σημαντικές εκκρεμότητες του παρελθόντος και πρώτος στόχος παραμένει η οικονομική εξυγίανση της εταιρείας, σε μία πολύ δύσκολη, οικονομικά, εποχή», ανέφερε η ΚΑΕ στην ανακοίνωσή της.

Αντί 60.000 ο Άρης θα πληρώσει σχεδόν μισό εκατομμύριο!

Το οικονομικό πλάνο της ΚΑΕ Άρης περιλάμβανε την εξόφληση όλων των παραπάνω υποχρεώσεων στη διάρκεια της περασμένης σεζόν αλλά η μη είσπραξη χρημάτων από τη φορολόγηση του στοιχήματος είχε ως συνέπεια να καταρριφθεί ο οικονομικός προγραμματισμός. Παράλληλα πληρώνει τους τραγικούς διοικητικούς χειρισμούς του παρελθόντος με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές των Ντέβιν Μαρμπλ, Μαικλ Τζένκινς οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν κλείσει με 50.000 ευρώ και τελικώς θα κοστίσουν συνολικά ένα ποσό περί του μισού εκατομμυρίου ευρώ!

Ο Τζένκινς

Ο Ντέβιν Μαρμπλ είχε αποχωρήσει στα μέσα της σεζόν 2016-17 εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι είχε μείνει απλήρωτος για διάστημα 45 ημερολογιακών ημερών. Η υπόθεση θα μπορούσε να είχε κλείσει με το ποσό των 30.000 ευρώ αλλά η τότε διοίκηση (σ. σ. Λάσκαρη) δεν μπήκε σε διαδικασία συζητήσεων και μάλιστα κινήθηκε εναντίον του παίκτη ισχυριζόμενη ότι ήρθε στη Θεσσαλονίκη με πρόβλημα υγείας. Όταν εκδικάστηκε η υπόθεση, ο Άρης δεν είχε νομική εκπροσώπηση και στον παίκτη επιδικάστηκε το ποσό των 160.000 ευρώ συν ασφαλώς όλα τα έξοδα.

Ο Μάικλ Τζένκινς αποχώρησε από την ομάδα τον Μάρτιο του 2017 παρότι είχε υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Μέχρι τον Ιούνιο του 2017 η ΚΑΕ Άρης είχε τη δυνατότητα καταβολής ποσού της τάξεως των 30.000 ευρώ για τη μη ενεργοποίηση του δεύτερου χρόνου του συμβολαίου του Αμερικανού αλλά δεν έκανε ούτε αυτό. Ο Τζένκινς εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και λίγες ώρες μετά την ενεργοποίηση του συμβολαίου αποτάθηκε στη FIBA διεκδικώντας και τον δεύτερο χρόνο (σ. σ. περίπου 300.000 ευρώ) και φυσικά του επιδικάστηκε το ποσό!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα