Μωραΐτης στο Gazzetta για Σπανούλη: «Όταν έχεις προπονητή το είδωλο σου, είναι τρομερό»

Νίκος Καρφής
Μωραΐτης στο Gazzetta για Σπανούλη: «Όταν έχεις προπονητή το είδωλο σου, είναι τρομερό»

bet365

Ο Δημήτρης Μωραΐτης μίλησε στο Gazzetta για τον Βασίλη Σπανούλη και τα συναισθήματα του που θα τον έχει προπονητή στο Περιστέρι, ενώ έδειξε την στεναχώρια του για τον αποκλεισμό της Εθνικής στο Eurobasket.

Η Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη ήταν μέρα Περιστερίου. Στο Άλσος παρουσιάστηκε το ρόστερ της νέας σεζόν για το Περιστέρι Bwin, όπως και η φανέλα της ομάδας, καθώς και η χορηγική συμφωνία με την εταιρία της Bwin.

Ο Βασίλης Σπανούλης που θα είναι ο head coach και θα αναλάβει να καθοδηγήσει την ομάδα στην πρώτη του σεζόν σαν προπονητής, στάθηκε στους στόχους, αλλά και σε όσα ζητά από τους παίκτες του στο γήπεδο, ενώ πριν από την ομιλία του πολιορκήθηκε από τους μικρούς φίλους του Περιστερίου, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να του ζητούν φωτογραφίες.

Ένας από τους παίκτες στους οποίους θα στηρίξει πολλά ο Kill Bill ενόψει της νέας σεζόν είναι και ο διεθνής γκαρντ Δημήτρης Μωραΐτης που θα αποτελέσει έναν εκ των κουμανταδόρων της ομάδας. O 23χρονος γκαρντ μίλησε στο Gazzetta και στάθηκε στον legend Σπανούλη, αναφέροντας πως είναι ένα από τα είδωλα του, ενώ ξεχώρισε τη δουλειά που γίνεται από εκείνον στις προπονήσεις. Έθεσε τους στόχους της νέας σεζόν για τους Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πορεία της Εθνικής στο Eurobasket. Μέλος της στα... παράθυρα του Παγκοσμίου, τότε που έδωσε σημαντικές λύσεις, αλλά και στην προετοιμασία της.

ghg

Για τα συναισθήματα του που έχει προπονητή τον σπουδαίο Σπανούλη και το γεγονός πως αγωνίζεται στην ίδια θέση: «Όταν έχεις προπονητή ένα από τα είδωλα σου, είναι κάτι τρομερό. Είναι δύσκολο να σου πω όλα αυτά που σκεφτόμουν. Είμαι πολύ χαρούμενος, τυχερός και ευλογημένος που έχω αυτόν τον προπονητή. Με έχει βοηθήσει ήδη πάρα πολύ από την αρχή της προετοιμασίας με πολύ video, προπόνηση, μας μιλάει πάρα πολύ. Προσπαθεί να μας μεταφέρει τη δική του φιλοσοφία. Μας μαθαίνει το πως δούλευε σαν παίκτης και πιστεύω πως θα με βοηθήσει να βελτιωθώ σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού».

Για τους στόχους του Περιστερίου ανέφερε: «Στόχος μας είναι να τα πάμε καλύτερα σε σχέση με την περσινή σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα γιατί τερματίσαμε όγδοοι. Θεωρώ πως θα τερματίσουμε πολύ πιο ψηλά φέτος, αλλά ακόμα είναι νωρίς για να πω. Στο BCL έχουμε έναν δύσκολο όμιλο, αλλά πιστεύω πως θα φτάσουμε μακριά όπως βλέπω την ομάδα και με τον τρόπο που δουλεύουμε. Πιστεύω πολύ στο φετινό Περιστέρι και θεωρώ πως θα κάνουμε καλή δουλειά».

Για το γεγονός πως το Περιστέρι κινήθηκε γρήγορα στο μεταγραφικό παζάρι και έκλεισε το ρόστερ του, δείχνοντας σχέδιο και αν αυτό βοηθά στην ομοιογένεια: «Σίγουρα θα βοηθήσει. Όλα τα παιδιά είμαστε δεμένα και έχουμε πολύ καλή χημεία μεταξύ μας. Είναι τρομερά παιδιά, εξαιρετικοί παίκτες και δουλεύουμε όλοι μας πάρα πολύ. Μέρα με τη μέρα γινόμαστε πιο ομάδα, μαθαίνουμε καλυτερα ο ένας τον άλλον και αυτός είναι ένας από τους λόγους που πιστεύω ότι θα κάνουμε κάτι πάρα πολύ καλό φέτος».

υθ

Έκλεισε μιλώντας για την Εθνική ομάδα και το μέλλον της Επίσημης Αγαπημένης: «Στεναχωρήθηκα που χάσαμε από την Γερμανία και αποκλειστήκαμε. Πιστεύω πως η Εθνική έχει πολύ μέλλον και ειδικά από τότε που άλλαξε και ήρθε πρόεδρος ο Βαγγέλης Λιόλιος που έχει κάνει τρομερή δουλειά. Φυσικά θέλω να αναφερθώ και στον κόουτς Ιτούδη. Ήταν τιμή μου που δούλεψα μαζί του, κοντά σε έναν σπουδαίο προπονητή. Η ομάδα έχει πολύ μέλλον, έχουμε του χρόνου το Παγκόσμιο και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τίποτα δεν τελείωσε. Συνεχίζουμε και όπως σου είπα, πιστεύω πως θα κάνουμε κάτι καλό στο μέλλον»

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα