Τζόνσον: «Ελπίζω να έχω την ίδια πορεία με τον Κάρτερ και τον Πάντερ στο Λαύριο»

Τζόνσον: «Ελπίζω να έχω την ίδια πορεία με τον Κάρτερ και τον Πάντερ στο Λαύριο»

Newsroom
Τζόνσον: «Ελπίζω να έχω την ίδια πορεία με τον Κάρτερ και τον Πάντερ στο Λαύριο»

bet365

Ο Τζέιλεν Τζόνσον θα αγωνιστεί για πρώτη φορά ως επαγγελματίας με το Λαύριο, εξηγώντας τους λόγους που αποφάσισε να παίξει μπάσκετ στην Ελλάδα.

Ο Τζέιλεν Τζόνσον θα φορέσει τη φανέλα του Λαυρίου για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, μιλώντας για την εξέλιξη των παικτών που αγωνίστηκαν εκεί τα προηγούμενα χρόνια και φέρνοντας ως παράδειγμα τον Τάισον Κάρτερ και τον Κέβιν Πάντερ.

Πως πήρες την απόφαση να επιλέξεις το Λαύριο για τον πρώτο σταθμό της επαγγελματικής σου καριέρας;
«Ήξερα ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη και ότι θα υπάρχουν ευκαιρίες εκεί. Οι εκπρόσωποί μου ήταν ενθουσιασμένοι στο άκουσμα του ενδιαφέροντος από το Λαύριο, το ίδιο σκέφτηκα και εγώ. Μετά την υπογραφή μου, είδα κάποια πράγματα για την ομάδα, είδα κάποιους από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί τα προηγούμενα χρόνια, ποια εξέλιξη είχαν και τι καριέρα κάνουν πλέον και ελπίζω να έχω ίδια πορεία».

Σε ποιους παίκτες αναφέρεσαι;
«Έχω παίξει αντίπαλος με τον Τάισον Κάρτερ και γνωρίζω καλά τον Κέβιν Πάντερ, που ήταν στο Tennessee και αποφοίτησε την προηγούμενη σεζόν από αυτή που πήγα εγώ στο πανεπιστήμιο αυτό. Δεν έτυχε ακόμα να μιλήσουμε για το Λαύριο, αλλά θα προσπαθήσω να τους βρω και να τα πούμε για την ομάδα και την πόλη».

Θεωρείς ότι βλέποντας τους παίκτες που ανέφερες, θα προσθέσεις άλλο ένα κίνητρο στον εαυτό σου ενόψει της νέας σεζόν, της πρώτης σου ως επαγγελματίας;
«Πιστεύω ότι το Λαύριο είναι πολύ καλή επιλογή ως πρώτο βήμα για την επαγγελματική καριέρα ενός αθλητή. Νομίζω ότι μου καλύπτει όλα όσα σκεφτόμουν για το πώς πρέπει να είναι η πρώτη ομάδα στην επαγγελματική μου καριέρα και ελπίζω να γίνουν όλα έτσι ακριβώς»

Τι είδους παίκτης είναι ο Τζέιλεν Τζόνσον; Τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος να δει από εσένα;
«Θα δουν έναν παίκτη που παίζει με μεγάλη ένταση, με πολλή ενέργεια, που σουτάρει καλά τη μπάλα, που συμμετέχει στα ριμπάουντ και του αρέσει να τρέχει στο transition, ολοκληρώνοντας τις φάσεις με καρφώματα. Μίλησα και με τον προπονητή, μου είπε κάποια πράγματα για το τι θα πρέπει να κάνω, πώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσω την αθλητικότητά μου και τα σωματικά προσόντα μου ώστε να παίζω άμυνα και να είμαι αποδοτικός και σε αυτό το κομμάτι και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν και να βρεθούμε όλοι μαζί στο γήπεδο».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα