Άρης: Η απώλεια της Ευρώπης έβαλε ερωτηματικά στην παραμονή του Καστρίτη

Άρης: Η απώλεια της Ευρώπης έβαλε ερωτηματικά στην παραμονή του Καστρίτη

Άρης: Η απώλεια της Ευρώπης έβαλε ερωτηματικά στην παραμονή του Καστρίτη

bet365

Ο Γιάννης Καστρίτης δεσμεύτηκε να απαντήσει στην πρόταση του Άρη για διετή (1+1) ανανέωση της συνεργασίας μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς η απώλεια της ευρωπαϊκής συμμετοχής είναι προφανές ότι πρόσθεσε ερωτηματικά στην παραμονή του.

Ο Άρης έχασε μέσα από τα χέρια του αυτό που κατέκτησε εντός των τεσσάρων γραμμών καθώς κατέθεσε εκπρόθεσμα τον φάκελο συμμετοχής στο BCL με συνέπεια – βάσει κανονισμών της διοργάνωσης – να μην συμπεριληφθεί στη λίστα των 28 ομάδων που εξασφάλισαν απευθείας παρουσία στους ομίλους της διοργάνωσης. Με επιστολή τους στη FIBA οι «κίτρινοι» υποστήριξαν ότι είχαν λάβει επίσημη ενημέρωση για παράταση της όλης διαδικασίας έως την Τετάρτη (22/6), ωστόσο για να έχει στήριγμα η διαμαρτυρίας τους, προφανώς θα πρέπει να την υποστηρίξουν προσκομίζοντας επίσημο έγγραφο το οποίο θα πιστοποιεί ότι πράγματι πήρε παράταση η όλη διαδικασία.

Στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ξεκαθάρισε ότι η Ομοσπονδία έστειλε τους φακέλους συμμετοχής των ομάδων στο BCL (ΑΕΚ, Περιστέρι, ΠΑΟΚ) τηρώντας το χρονοδιαγράμματα. Γιατί στη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής των ομάδων στις διοργανώσεις της FIBA εμπλέκεται αποκλειστικά και μόνο η ΕΟΚ (ως εκπρόσωπος του ελληνικού μπάσκετ). Δεν έχει την παραμικρή σχέση ο ΕΣΑΚΕ και το σύστημα αδειοδότησης. Γι’ αυτόν τον λόγο η ΑΕΚ κατέθεσε τον φάκελο συμμετοχής της παρότι ανήκε στο γκρουπ των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν για συμμετοχή στην Basketleague. Πλέον μοναδική περίπτωση αλλαγής των δεδομένων είναι να εκτιμηθεί ότι μια ομάδα δεν τηρεί τις προϋποθέσεις αλλά αυτό το σενάριο μοιάζει ουτοπικό.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που συνέβη είναι αδιανόητο. Καταρχήν δεν υπάρχει λόγος μη αποστολής του φακέλου συμμετοχής της ομάδας στο BCL έως την ημερομηνία (17/6) που είχε ανακοινώσει η διοργανώτρια αρχή. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία η οποία θα έπρεπε να είχε διευθετηθεί στον σωστό χρόνο για να είχαν αποφευχθεί όλα όσα ακολούθησαν τις τελευταίες ημέρες με συνέπεια την απώλεια της ευρωπαϊκής συμμετοχής. Δεύτερον, το BCL δεν μπήκε σε διαδικασία επιλογής ομάδων αλλά κατέληξε σ’ αυτές που έστειλαν φάκελο συμμετοχής στη διοργάνωση ακολουθώντας τους εσωτερικούς κανονισμούς.

Φαίνεται όμως ότι η απώλεια της ευρωπαϊκής συμμετοχής βάζει ερωτήματα στην παραμονή του Γιάννη Καστρίτη στην τεχνική ηγεσία. Η συμφωνία για συμβόλαιο διάρκειας 1+1 χρόνων έμοιαζε δεδομένη, αυτή η αίσθηση αναδείχθηκε μέσα από τις συζητήσεις του με τον Αχιλλέα Ρουσιαμάνη, αλλά η απώλεια αυτού που κατακτήθηκε εντός του παρκέ μάλλον ενισχύει το πακέτο των δεδομένων. Ο 40χρονος τεχνικός πρόκειται για να φύγει σήμερα από τη Θεσσαλονίκη και δεσμεύτηκε να απαντήσει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Είναι δεδομένη η ενόχλησή του λόγω της απώλειας της ευρωπαϊκής συμμετοχής. Μια εξέλιξη η οποία (αγωνιστικά) ακυρώνει μια τεράστια προσπάθεια ενός χρόνου όπου διαθέτοντας ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ της κατηγορίας, ο Άρης κατάφερε να ξεπεράσει ομάδες με διπλάσιο και τριπλάσιο αγωνιστικό προϋπολογισμό. Ζητούμενο είναι οι αλλαγές που θα επιφέρει αυτή η εξέλιξη καθώς είναι απαραίτητος ο καλύτερος προγραμματισμός όπως αναγκαία είναι και η ύπαρξη ξεκάθαρων ρόλων.

Το πλάνο εξυγίανσης της ΚΑΕ δεν θα εξαρτηθεί από το αν θα επιστρέψει η ομάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις το 2022 ή το 2023, αλλά από τη συνέπεια στο σχέδιο σταδιακής μείωσης των χρεών η οποία θα οδηγήσει στην ολοκληρωτική αποκατάσταση της αξιοπιστίας της εταιρίας εντός κι εκτός συνόρων. Αυτό που συνέβη με την απώλεια της συμμετοχής στο BCL αν μη τι άλλο είναι ενδεικτικό της ανάγκης καλύτερης οργάνωσης της εταιρίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα