Λιόλιος: «Η εισήγηση της ΕΟΚ είναι οι 4 ομάδες να έχουν προτεραιότητα για wild card, αλλά με διαφάνεια»

Newsroom
Λιόλιος: «Η εισήγηση της ΕΟΚ είναι οι 4 ομάδες να έχουν προτεραιότητα για wild card, αλλά με διαφάνεια»

bet365

Ο Βαγγέλης Λιόλιος αναφέρθηκε στο θέμα της αδειοδότησης, εξηγώντας πως οι τέσσερις ομάδες που δεν έχουν πάρει άδεια (ΑΕΚ, Άρης, Λάρισα, Απόλλων Πάτρας) θα έχουν προτεραιότητα για τις wild cards.

Η έκτακτη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου είχε εκτενή αναφορά στο θέμα της αδειοδότησης. Ο Β.Λιόλιος επανέλαβε αρκετές φορές πως στόχος του είναι να τηρηθεί η νομιμότητα και πρόσθεσε ότι οι τέσσερις ομάδες που δεν έχουν πάρει άδεια (ΑΕΚ, Άρης, Λάρισα, Απόλλων Πάτρας) θα έχουν προτεραιότητα για τις wild cards. Αλλά μόνο αν τηρηθεί η διαφάνεια.

Παράλληλα, ο Βαγγέλης Λιόλιος ήταν ξεκάθαρος όσων αφορά τη στάση της ΕΟΚ στο θέμα της αδειοδότησης, εξηγώντας ότι έχει βάλει την υπογραφή του στην απόφαση και δεν πρόκειται να την πάρει πίσω, βγάζοντας ουσιαστικά εκτός της Basket League τις τέσσερις ομάδες που δεν έχουν λάβει άδεια. Αλλά αφήνει ανοικτό το παράθυρο της επιστροφής τους, μέσω wild card.

«Να υπάρχει Δ.Σ που ήμασταν μέσα, την Πέμπτη, και να αποφασίζουν ότι δεν περνάει κανείς, Οι δημοσιογράφοι έβαλαν ότι δεν ισχύει ο κανονισμός. Την Πέμπτη τους έκοψαν όλους. Τι αποφάσισε το Δ.Σ μέσα από την διαδικασία; Να κοπούν όλοι. Μηδέν ομάδες να πάρουν άδεια. Και ξαφνικά το συνειδητοποίησαν και συμφώνησαν να περάσουν οι οχτώ. Συνειδητοποίησαν ότι οι 8 φάκελοι είναι πλήρεις και οι 4 δεν είναι. Η ΑΕΚ έχει κοπεί από την επιτροπή.

Ο νόμος το λέει ξεκάθαρα, μέχρι 15 του μηνός. Το Δ.Σ πήρε παρανόμως την απόφαση να πάρει παράταση 15 μέρες. Γιατί να μην το κάνουμε 30 μέρες, 2 μήνες ή 5 μήνες; Παράνομα. Εγώ σε αυτή την απόφαση έχω βάλει την υπογραφή μου. Την υπογραφή μου δεν την παίρνω. Ό,τι λέει ο νόμος. Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Υπάρχει απόφαση του ΕΣΑΚΕ. Δεν υπάρχει πλέον ρήτρα εμπιστευτικότητας.

Υπάρχει περιθώριο δύο ημερών να πάει στην δευτεροβάθμια. Που λήγει σήμερα το βράδυ. Να πάει εκεί. Να πει ότι "είχα πλήρη φάκελο, αλλά αυτοί που μας έχουν βάλει στο μάτι μας έκοψαν. Είναι άδικο". Να πάνε στην δευτεροβάθμια, Αλλά να ισχύει ο νόμος. Έστω για μία φορά. Αυτό θα ισχύει για όλους, όχι μόνο σε μένα. Για όλους. Μέχρι σήμερα το βράδυ έχουν δικαίωμα να πάνε στην δευτεροβάθμια. Από αύριο το πρωί καλώ τον ΕΣΑΚΕ ως ΕΟΚ να πάμε στην λογική της wild card. Εγώ αύριο στέλνω ποιες ομάδες δικαιούνται να πάνε στην ΕΕΑ. Είναι αυτές οι 8 ομάδες και οι δύο που ανέβηκαν», είπε ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Και συνέχισε: «Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται την ΑΕΚ, γιατί είναι ένας κόσμος ολόκληρος και την θέλουμε μαζί μας. Αλλά σε ενα θέμα νόμιμο
Θέλουμε τον Άρη της καρδιάς μας, που όλη η Ελλάδα ξενυχτούσε για χάρη του τις Πέμπτες. Μπράβο στον Άρη που έχει κάνει την προσπάθειά του. Ο Άρης θα έχει την βοήθειά μας. Όπως και η ΑΕΚ. Νόμιμα όμως, όχι παράνομα.
Θέλουμε τον Απόλλωνα, που είναι ιστορική επαρχιακή ομάδα και μάλιστα της πόλης μου. Να αποδείξει όμως και ο Απόλλωνας ότι το θέλει. Να παρουσιάσει τα στοιχεία όμως.

Θέλουμε την Λάρισα, που είναι η έκπληξη της χρονιάς και μπράβο της. Τις θέλουμε αυτές τις ομάδες, αλλά μέσα από νομιμότητα. Η εισήγηση της ΕΟΚ είναι αυτές οι 4 ομάδες να είναι σε προτεραιότητα για wild card, αλλά με διαφάνεια. Να φαίνεται ότι μπορούν να διακανονίσουν τα χρέη και να μας αποδείξουν ότι μπορούν να έχουν το ελάχιστο μπάτζετ. Όχι "θα βρω".

Στην υπόλοιπη Ευρώπη καταθέτουν φάκελο και αν δεν έχεις τα λεφτά που δηλώνεις, δεν συμμετέχεις.
Μία από τις ομάδες από τις οχτώ που έχουν εγκριθεί - υπό έλεγχο - τι σημαίνει αυτό; Θα το δω κι εγώ. Τι σημαίνει αυτό; Θα μιλήσω με την ΕΕΑ, θα το δούμε. Θέλουμε διαφάνεια στα πάντα. Εγώ ελπίζω να δεχθεί την εισήγησή μου αυτές οι τέσσερις ομάδες για wild card.

Αρκεί να αποδείξουν αυτά που λένε. Διαφάνεια παντού. Εγώ δεν έχω μυστικά.Να μου δείξουν όμως αυτά που λένε, γιατί μετά θα κριθεί η ΕΟΚ για την wild card. Μέχρι τώρα ήμασταν παρατήρητές. Μετά όμως θα είμαστε συμμέτοχοι. Εμείς τις θέλουμε τις ομάδες. Πρέπιε να καταλάβουν όμως και οι διοικήσεις των ομάδων, ότι έχουν ευθύνη».

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα