Κίνδυνος να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην ώρα του

Newsroom
Κίνδυνος να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα στην ώρα του

bet365

Μετά το «όχι» του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ στην αρνητική εισήγηση της Επιτροπής Αδειοδότησης για τις 4 ομάδες, είναι πολύ ορατός ο κίνδυνος να υπάρξει καθυστέρηση στο πρώτο τζάμπολ του πρωταθλήματος.

Το απόγευμα της Πέμπτης (16/6), το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ δεν επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης για μη αδειοδότηση σε ΑΕΚ, Άρη, Λάρισα και Απόλλωνα Πάτρας στο επόμενο πρωτάθλημα. Με ψήφους 8-4 (οι οκτώ είναι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΟΚ, Λαύριο, Απόλλωνας Πάτρας, Ιωνικός, Ηρακλής και οι τέσσερις οι Ολυμπιακός, Περιστέρι, Προμηθέας, Κολοσσός) και ύστερα από «μαραθώνια» συνεδρίαση έξι ωρών η εν λόγω εισήγηση δεν εγκρίθηκε με αποτέλεσμα οι τέσσερις ομάδες να μπορούν να συμμετάσχουν κανονικά στο επόμενο πρωτάθλημα.

Και εδώ υπάρχει ένας αστερίσκος! Από τη στιγμή που που ακυρώθηκε η εισήγηση της επιτροπής για την αδειοδότηση στις τέσσερις ομάδες, αυτομάτως ακυρώνεται συνολικά η αδειοδότηση για όλες τις ομάδες! Όπερ σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα!

Απλούστατα η ΕΕΑ λέει ότι πρέπει να έχουν άδεια όλες οι ομάδες προκειμένου να υποβάλλουν κάποιο αίτημα στην επιτροπή. Πλέον κάτι τέτοιο δεν ισχύει μόνο για τις τέσσερις ομάδες, αλλά για όλες! Το γιατί; Απλούστατα, από τη στιγμή που ακυρώθηκε η διαδικασία, δεν υπάρχουν φάκελοι για καμία ομάδα!

Επίσης έγινε γνωστό ότι αποφασίστηκε Γενική Συνέλευση στον ΕΣΑΚΕ για την 1η Ιουλίου ώστε να αποφασίσουν για αλλαγή της αναδρομικής ισχύος του κανονισμού για την αδειοδότηση. Βέβαια έπεται μεγάλη... συνέχεια καθώς από τη στιγμή που θα ψηφιστεί από τον ΕΣΑΚΕ, στην συνέχεια θα πρέπει να πάει στην ΕΟΚ για έγκριση και από εκεί στον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια μεγάλη διαδικασία η οποία ενδέχεται να καθυστερήσει την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος της Basket League.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα