Ο Άρης κινδυνεύει για 100.000 ευρώ!

Ο Άρης κινδυνεύει για 100.000 ευρώ!

Ο Άρης κινδυνεύει για 100.000 ευρώ!

bet365

Ο Άρης κινδυνεύει να χάσει το δικαίωμα συμμετοχής στην Basket League της επόμενης περιόδου διότι δεν κατάφερε να βρει τα 100.000 ευρώ που απαιτούνται για να προχωρήσει σε διακανονισμούς με συνέπεια την απόρριψη του φακέλου του από την Επιτροπή Αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ.

Ναι, σωστά διαβάσατε. Μια προσπάθεια ενός χρόνου και μια χρηματοδότηση άνω του 1.000.000 ευρώ σε διάστημα 365 ημερών κινδυνεύουν να πάνε στράφι διότι υπάρχει αδυναμία συγκέντρωσης ενός ποσού της τάξεως των 100.000 ευρώ ούτως ώστε να γίνουν οι διακανονισμοί με τους παίκτες, το τεχνικό επιτελείο αλλά και το υπαλληλικό προσωπικό της ΚΑΕ. Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν η απόρριψη του φακέλου από την Επιτροπή Αδειοδότησης του ΕΣΑΚΕ και η σχετική απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί στο αυριανό (16/6) διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας αρχής. Ενδεχομένως η ΚΑΕ Άρης να προσφύγει σε δεύτερο βαθμό ούτως ώστε να κερδίσει χρόνο με την ελπίδα της συγκέντρωσης των χρημάτων που απαιτούνται αλλά από την ώρα απόρριψης του φακέλου του έως και τώρα, δεν έχει γίνει η παραμικρή ουσιαστική ενέργεια. Εδώ χρειάζονται λεφτά και λεφτά (φαίνεται ότι) δεν υπάρχουν.

Σωστά ή λάθος, ρεαλιστικά ή τραβηγμένα από τα μαλλιά, τα κριτήρια αδειοδότησης των ΚΑΕ για τη συμμετοχή τους στην Basket League είχαν αποφασιστεί από την περασμένη αγωνιστική περίοδο… πακέτο με την έξτρα εγγυητική επιταγή των 80.000 ευρώ. Με το τέλος του Πρωταθλήματος, ο Άρης είχε να διευθετήσει ένα σωρό εκκρεμότητες, τελικώς βρήκε ένα ποσό της τάξεως των 150.000 ευρώ για να ανταποκριθεί τόσο στην έκδοση της δεύτερης εγγυητικής όσο και στην εξασφάλισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Και του είχαν μείνει οι διακανονισμοί με όλους όσοι εργάστηκαν στην ΚΑΕ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Επικρατούσε η πεποίθηση ότι θα το συγκέντρωνε αλλά φτάσαμε στην ώρα της κρίσης και με εξαίρεση 2-3 διακανονισμούς με παίκτες δεν υπήρξε οτιδήποτε άλλο.

Για να συμβούν και τα όσα συνέβησαν το πρωί με τον Τζέιμς Κέλι ο οποίος (μέσω του λογαριασμού του στα social media) φρόντισε να ενημερωθούν όλοι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί για το ότι ο Άρης του οφείλει χρήματα (6.000 δολάρια!!!) καθώς επίσης και ότι δεν θα φύγει από τα γραφεία αν δεν πληρωθεί το ποσό. Μάλιστα, πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι ο Αμερικανός έχει προγραμματίσει να επιστρέψει στην πατρίδα του την Παρασκευή (17/6) έχοντας ήδη αναβάλει μια φορά την επιστροφή του λόγω της οφειλής!

Ο Κέλι

Σε οριακό σημείο και οι υπάλληλοι της ΚΑΕ

Την ίδια ώρα, στα όριά του είναι και το υπαλληλικό προσωπικό το οποίο προχώρησε σε νομικές ενέργειες με σκοπό τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του κι αν δεν αλλάξει κάτι μέσα στις επόμενες ώρες, από αύριο (16/6) στα γραφεία της ΚΑΕ δεν θα υπάρχει άνθρωπος καθώς οι υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας!

Αντικειμενικά, αυτό που συμβαίνει στον Άρη στις τελευταίες τρεις εβδομάδες είναι κρίμα για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε όλον τον τελευταίο χρόνο απ’ όλους όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή με σκοπό την επιβίωσης της ομάδας γιατί δεν είναι μόνο αυτοί που φαίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών αλλά κι αυτοί που χρηματοδότησαν την ομάδα. Πληρώθηκαν παλιά χρέη άνω των 800.000 ευρώ και παρά τις όποιες δυσκολίες υπήρξαν στο διάστημα της χρονιάς στην καταβολή χρημάτων σε εργαζόμενους, παίκτες και προπονητές, άπαντες ενώθηκαν για τον κοινό σκοπό την επιβίωσης της ομάδας. Κι’ όλα αυτά τώρα κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα για το ποσό των 100.000 ευρώ που απαιτείται για την επίτευξη διακανονισμών ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η άδεια συμμετοχής στο Πρωτάθλημα.

Γιατί βγήκε εκτός (οικονομικού) πλάνου

Εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο η ΚΑΕ Άρης λειτουργεί σε συντριπτικό βαθμό από τα χρήματα ιδιωτών οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν φανερώσει την πρόθεση μετοχοποίησης των χρημάτων τους γνωρίζοντας ότι αν το κάνουν, θα βάλουν στο κεφάλι τους μια προβληματική εταιρία. Ο βασικός αιμοδότης της ΚΑΕ είναι ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης του οποίου η χρηματοδότηση υπολογίζεται ότι έχει ξεπεράσει τα 500-550 χιλιάδες ευρώ. Οι υπόλοιποι όχι απλά έχουν χρηματοδοτήσει αλλά έβαλαν ως όρο τη διατήρηση της ανωνυμίας τους.

Ο Άρης

Τα περισσότερα έσοδα είναι δεσμευμένα λόγω των παλιών οφειλών πράγμα που σημαίνει ότι η ΚΑΕ λειτουργεί μέσα από την συνεισφορά του περιβάλλοντος του συλλόγου αλλά και τον κόσμο. Τα δε χρήματα που υπολόγιζε ότι θα εισέπραττε από τη φορολόγηση του στοιχήματος δεν ήρθαν ποτέ με συνέπεια εδώ και μήνες να διαπιστώνεται κι ένα… πινγκ πονγκ ευθυνών καθώς άλλοι λένε ότι ήξεραν οι ΚΑΕ και οι ΚΑΕ υποστηρίζουν ότι άλλα τους είχαν πει. Βέβαια, στοιχειοθετεί μεγάλη ήττα για το μπάσκετ το γεγονός ότι ποδόσφαιρο και ερασιτεχνικός αθλητισμός εισέπραξαν αυτά που υπολόγιζαν και όχι το μπάσκετ. Όπως και το γεγονός ότι στις 30/6 θα πάρουν εκ νέου χρήματα το ποδόσφαιρο και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός ενώ για το μπάσκετ δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση.
Υπό αυτές τις συνθήκες, η ΚΑΕ Άρης προχώρησε άνοιγμα στον κόσμο μέσω της προκήρυξης ανοιχτής αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Πολύ ξεκάθαρα, προσπάθησε να αντλήσει 500.000 ευρώ από το μάζα των φιλάθλων αλλά το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν πολύ μικρότερο των προσδοκιών.

Για να φτάσουμε στην τωρινή κατάσταση, στο γεγονός ότι η ΚΑΕ Άρης κινδυνεύει για ένα ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ, κυρίως όμως δείχνει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει. Προφανώς αυτό το ποσό δεν είναι αρκετό για να λύσει τα προβλήματά της καθώς πρέπει να διαχειριστεί ban μεταγραφών και την καθημερινότητα. Είναι όμως τουλάχιστον λυπηρό για ένα τόσο χαμηλό ποσό (για το μέγεθος του συλλόγου) θα διακυβεύεται η επιβίωσή του και να μην εξασφαλίζει άδεια συμμετοχής στο Πρωτάθλημα. Δηλαδή, για 100.000 ευρώ…

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα