ΑΕΚ: Τα συμβόλαια, οι option ανανέωσης και οι σίγουροι

ΑΕΚ: Τα συμβόλαια, οι option ανανέωσης και οι σίγουροι

ΑΕΚ: Τα συμβόλαια, οι option ανανέωσης και οι σίγουροι

bet365

Η σεζόν ολοκληρώθηκε και η ΑΕΚ καλείται να ανασκουμπωθεί νωρίτερα από κάθε άλλη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Τι συμβαίνει με τον προπονητή και τα συμβόλαια των παικτών που ολοκλήρωσαν το φετινό ρόστερ.

Το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο και απαιτητικό για την ΑΕΚ. Όπως ήταν και το προηγούμενο. Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τρόπο που ελάχιστοι περίμεναν. Για να λέμε την αλήθεια, ελάχιστοι περίμεναν και την ΑΕΚ στην 4η θέση της κανονικής περιόδου.

Ο ορισμός της έκφρασης «τρυπάω το ταβάνι». Ο αποκλεισμός από τον Προμηθέα (2-0) στα προημιτελικά της Basket League σημαίνει πολλά και διάφορα για την Ένωση. Όπως και τα 21 άλυτα ban, οι διακανονισμοί με τους παίκτες του περσινού ρόστερ, αλλά και όλα τα τρέχοντα οικονομικά ζητήματα. Μαζί με αυτά και το BCL.

Ο κόουτς και το BCL

Η ΑΕΚ συμμετέχει δίχως να λαμβάνει... απουσία στη διοργάνωση της FIBA, όμως για την επόμενη σεζόν θα πρέπει να περιμένει. Αυτή τη στιγμή, το BCL έχει δύο συμμετοχές για την Ελλάδα, με το ενδεχόμενο να προστεθεί άλλη μία, αφού ξεκαθαρίσουν οι συμμετοχές από τα άλλα πρωταθλήματα.

Κάτι που σημαίνει ότι η Λάρισα και ο Κολοσσός έχουν τον πρώτο λόγο για την ευρωπαϊκή συμμετοχή και η ΑΕΚ θα πρέπει να περιμένει είτε μία από τις δύο ομάδες να δηλώσει άρνηση συμμετοχής ή να προκριθεί η τρίτη ομάδα, είτε από τον όμιλο, είτε από έναν προκριματικό.

Η Λάρισα, πάντως, έχει ήδη εκφράσει τη θετική πρόθεσή της.

Πάμε στο θέμα του προπονητή. Ο Κούρο Σεγκούρα έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν. Και φαίνεται αβέβαιο να ανανεωθεί, αν και οι δύο πλευρές θα έχουν επαφές τις επόμενες ημέρες. Απ' αυτές θα κριθεί και το επόμενο βήμα. Αυτή τη στιγμή, στο μυαλό του Μάκη Αγγελόπουλου υπάρχει (και) η αναζήτηση μιας ελληνικής λύσης, εφόσον δεν παραμείνει ο Σεγκούρα. Και αυτή θα αποφασίσει και για τις μεταγραφές. Αν φυσικά η ΑΕΚ αποπληρώσει ή ρυθμίσει τα 21 ban.

Σύμφωνα με το νέο καταστατικό που εγκρίθηκε από την ΕΟΚ, καμία ομάδα που έχει ban δεν θα μπορεί να κάνει αυτό που έκανε φέτος η Ένωση με τις περιπτώσεις των Λάνγκφορντ και Ράουτινς.

Τα συμβόλαια

Αυτή τη στιγμή, η ΑΕΚ διαθέτει μόνο δύο «κλειστά» συμβόλαια: Του Φλιώνη μέχρι το 2025 και του Πετρόπουλου, μέχρι το 2024.

Αυτές οι δύο αποτελούν και τις τελευταίες κινήσεις που έγιναν μέσα στη σεζόν, κάτι που ήταν και επιθυμία του πρώην, πια, προπονητή της ΑΕΚ, Στέφανου Δέδα.

Επίσης, η ΑΕΚ διαθέτει και τρία συμβόλαια με επιλογή ανανέωσης: Για τους Μπράιαν Ανγκόλα, Έρικ Γκρίφιν και Αντώνη Κόνιαρη.

Το μόνο σίγουρο είναι ο πρώτος αποτελεί και προτεραιότητα στην παραμονή του για την ΑΕΚ. Όπως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον Κίνο Κολόμ, ο οποίος μένει ελεύθερος.

Ήδη μέσα στη σεζόν η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει συζητήσεις και με τον Ίαν Χάμερ, ο οποίος είχε υπογράψει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι υπόλοιποι ελεύθεροι

Αυτοί που μένουν χωρίς συμβόλαιο από την ΑΕΚ (αλλά κάποιοι δεν αποκλείεται να επιστρέψουν) είναι οι Παναγιώτης Φιλιππάκος, Δημήτρης Μαυροειδής (απομένει να ξεκαθαρίσει αν σταματάει το μπάσκετ), Γιάννης Κουζέλογλου, Άντι Ράουτινς, ενώ ήδη ο Κιθ Λάνγκφορντ έχει αποχωρήσει από την ομάδα πριν την έναρξη της σειράς με τον Προμηθέα.

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα