Ριζούλης: «Η Λάρισα θέλει να παίξει στο Basketball Champions League»

Newsroom
Ριζούλης: «Η Λάρισα θέλει να παίξει στο Basketball Champions League»

bet365

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ Λάρισα, Θεόδωρος Ριζούλης σχολίασε την πρόκριση των Θεσσαλών στα ημιτελικά της Basket League και την ευρωπαϊκή προοπτική μέσω της συμμετοχής στο Basketball Champions League.

Η Λάρισα ολοκλήρωσε την ανατροπή και επικράτησε του Κολοσσού στην παράταση, εξασφαλίζοντας με sweep την πρόκριση στα ημιτελικά της Basket League όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Από την πλευρά του, ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Θεόδωρος Ριζούλης, φιλοξενήθηκε στο Web Radio της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης όπου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συμμετοχής στο BCL της επόμενης περιόδου.

Αναλυτικά

Για τα συναισθήματά του μετά την πρόκριση στα ημιτελικά: «Είναι μέρα χαράς, μέρα γιορτής. Όλη η πόλη το έζησε, ήταν μια μεγάλη ανεπανάληπτη επιτυχία για το μπάσκετ της Λάρισας, μια δικαίωση των κόπων μας. Είναι η μόνη ομάδα που έχει φτάσει στις τέσσερις της Ελλάδος απ’ όλες τις ομάδες της Λάρισας που έχουν περάσει απ’ την Α1. Έχω πάρει την ομάδα απ’ την τελευταία κατηγορία του ερασιτεχνικού μπάσκετ και τη φτάσαμε στο τοπ επίπεδο».

Για την απόφασή τους να αλλάξουν προπονητή μεσούσης της σεζόν: «Εκεί ήταν μια κομβική απόφαση. Εκεί έπρεπε να επιλέξουμε ή το να "σβήσουμε" και τελείωσε η χρονιά ή να κάνουμε την τελευταία μας προσπάθεια. Τελικά επιλέξαμε το 2ο, μπας και σώσουμε την ομάδα και τελικά απ’ το να σώσουμε την ομάδα τη φτάσαμε στο ψηλότερο επίπεδο της ιστορίας της».

Για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό: «Με τον Παναθηναϊκό είχαμε φτάσει στο +19 κάποια στιγμή στην 3η περίοδο και μετά έβαλε 38 πόντους ο Νέντοβιτς και τελείωσε η υπόθεση. Με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ βρεθήκαμε κάποια στιγμή στις αρχές στο +13. Μόνο η Μονακό τον έχει φτάσει σε εκείνη τη διαφορά μες στην έδρα του και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη».

Για την περίπτωση του να παίξει η ομάδα στην Ευρώπη: «Ήδη έχουμε κάνει μια επαφή με τη FIBA και το Champions League και η ομάδα έχει τη δυνατότητα του χρόνου να παίξει στο Champions League. Θα συμμετάσχουμε εκεί».

Για την παραμονή του Φώτη Τακιανού και την επόμενη σεζόν: «Εμείς θέλουμε να παραμείνει, είμαστε ευχαριστημένοι. Είχαμε τέλεια συνεργασία, οι επιλογές του ήταν σωστές, άλλαξε την ομάδα. Όλα αυτά του τα χρεώνουμε και εμείς του χρόνου θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με αυτόν. Δεν έχουμε κανένα παράπονο».

Για το αν θα έρθει κάποιο κλιμάκιο να ελέγξει τις υποδομές της Λάρισας: «Λογικά αυτό θα γίνει. Δεν έχουμε καμιά εμπειρία, απλά έγινε η πρώτη επαφή με τον κύριο Ζαγκλή και τον κύριο Ζώη και θα είμαστε σ’ επαφή να δούμε τι χρειάζονται από ‘μας, ποιες υποχρεώσεις πρέπει να τηρήσουμε και βλέπουμε. Πιστεύω θα συμμετάσχουμε, η πόλη είναι μεγάλη, έχει αρκετά ξενοδοχεία, έχουμε μεγάλο γήπεδο, έχουμε καλή ομάδα. Το μόνο πρόβλημα που έχουμε είναι με το αεροδρόμιο, γιατί η Λάρισα έχει μόνο στρατιωτικό, αλλά νομίζω θα λυθεί αυτό».

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα