Ιωνικός Ν. - Ολυμπιακός 78-86: Κουρασμένος, αλλά νικητής (vid)

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε «άδειος» μετά τις πέντε αναμετρήσεις με τη Μονακό, ο Ιωνικός ήταν άκρως ανταγωνιστικός όμως οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 78-86.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ιωνικού με 78-86 και χρειάζεται μία νίκη ακόμη για να πάρει και μαθηματικά το πλεονέκτημα της έδρας στους τελικούς πρωταθλήματος. Η απόδοση των «ερυθρόλευκων» είχε τα λογικά σκαμπανεβάσματα που ακολουθούν την πρόκριση στο Final 4 και τις πέντε παιχνίδια έντασης με τη Μονακό. Οι Νικαιώτες παρουσιάστηκαν άκρως ανταγωνιστικοί παρά την λειψανδρία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Πρίντεζης πρωταγωνίστησε στο ξεκίνημα της πρώτης περιόδου και χάρη στον αρχηγό του, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 3-9 (5'). Η άμυνα των παικτών του Μπαρτζώκα είχε περιορίσει τον Χάμιλτον και αυτομάτως είχε «εγκλωβίσει» τον Ιωνικό με αποτέλεσμα ο Ντόρσεϊ να ανεβάσει την διαφορά σε διψήφιο επίπεδο πόντων (9-20) λίγο πριν τη λήξη του δεκαλέπτου.

Ορισμένα προσωπικά καλάθια από τον Μαυροκεφαλίδη δεν στάθηκαν εμπόδιο για τον Ολυμπιακό ο οποίος με ελεύθερο μπάσκετ, ωραίες συνεργασίες και με 5 διαδοχικούς πόντους του Λαρεντζάκη η διαφορά ανέβηκε στο +16 (21-37, 14'). Ο Αρσενόπουλος βρήκε χώρο δράσης και έριξε την διαφορά για τους γηπεδούχους (30-40, 17'). Πάντως μέχρι την ανάπαυλα η μπάλα ακούμπησε στους ψηλούς των φιλοξενούμενων (Μάρτιν, Ζαν Σαρλ) και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 34-50.

Στο πρώτο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αρκετά άστοχος, με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στους Νικαιώτες να μειώσουν σε 48-57 (27'). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι την λήξη του συγκεκριμένου διαστήματος.

Ο Ιωνικός έδειχνε αντίδραση και με καλάθια του Μαυροκεφαλίδη μείωσε σε 60-64 (33'). Ο Έισι πήρε την κατάσταση πάνω του και με τον ΜακΚίσικ έβαλε τους «ερυθρόλευκους» στο 64-74 (35'). όμως με 2/2 τρίποντα ο Ιωνικός δεν τα παράτησε κι επέστρεψε χάρη κυρίως στον Τζόλο (73-76, 37'). Στο τέλος οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν καλύτερη άμυνα, βρήκαν και τα δύο σουτ που αναζητούσαν και πήραν τη νίκη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια, ωστόσο το σκορ στο 37' ήταν 73-76. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός ανέβασε το επίπεδο έντασης στην άμυνά του και πήρε το παιχνίδι.

O MVP: Ο Πρίντεζης πρόσφερε 11 πόντους και ο Σλούκας έδωσε 6 πόντους και 10 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γκιουζέλης αν και βρήκε 19 λεπτά στο παρκέ ήταν άστοχος και τελείωσε με 1/7 σουτ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο ΜακΚίσικ σε 17' πρόλαβε να σκοράρει 10 πόντους ενώ ο Φαλ τελείωσε με 6 πόντους και 10 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός είχε 15 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο και οκτών στο δεύτερο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η εξαιρετική απόδοση του Ιωνικού παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε με εφτά παίκτες.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός παρά το «μεθύσι» της πρόκρισης στο Final 4 του Βελιγραδίου αντιμετώπισε την δέουσα σοβαρότητα τους Νικαιώτες για ένα ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο χαλάρωσαν, τους βγήκε και κούραση και δεν έπαιξαν τόσο καλό μπάσκετ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-22, 34-50, 53-64, 78-86

4

7

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα