Προμηθέας: Το "crash test" των Κόνερ Φράνκαμπ και Κέντρικ Ρέι (vids)

Προμηθέας: Το "crash test" των Κόνερ Φράνκαμπ και Κέντρικ Ρέι (vids)

Προμηθέας: Το "crash test" των Κόνερ Φράνκαμπ και Κέντρικ Ρέι (vids)

bet365

Κόνερ Φράνκαμπ ή Κέντρικ Ρέι; Το Gazzetta κάνει το "crash test" μεταξύ των δύο Αμερικανών που κλήθηκαν φέτος να κάνουν την διαφορά για τον Προμηθέα Πατρών στο backcourt - κι όχι μόνο.

Ο Προμηθέας υποδέχεται απόψε (1/5, 20:00) τον Παναθηναϊκό για την 24η αγωνιστική της Basket League, σε ένα μεγάλο ματς για τους... πληγωμένους Πατρινούς που μετρούν πέντε διαδοχικές ήττες εντός των τειχών, ενώ έκλεισαν τον Απρίλιο με μόλις ένα ροζ φύλλο σε (εντός έδρας με τον Ιωνικό) σε 7 αγώνες σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είχε μεταβατικό χαρακτήρα για την ομάδα της Πάτρας, καθώς κλήθηκε να αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος ηγέτη του, Κέντρικ Ρέι, και μέσα σ' όλα ο Μάκης Γιατράς επέστρεψε στον πάγκο του club αντί του Ηλία Ζούρου που αποχώρησε.

Ατυχία με Ρέι, υπέρβαση με Φράνκαμπ

Κάτι παραπάνω από το πρώτο μισό της σεζόν 2021-22 άνηκε στον Κέντρικ Ρέι, σε ο,τι αφορά το κουμάντο της περιφερειακής γραμμής του Προμηθέα. Εντούτοις, ο τραυματισμός του στο Αλεξάνδρειο περί τα τέλη Μαρτίου, στην ήττα των Πατρινών από τον Άρη, ανάγκασε τους ανθρώπους του συλλόγου να βγουν στην αγορά, σε αναζήτηση αντικαταστάτη, καθώς το διάστημα της απουσίας του Αμερικανού δεν θα ήταν αμελητέο. Ο Προμηθέας έκανε την υπέρβαση και ψώνισε από το... πάνω ράφι, επαναφέροντας στην Ελλάδα τον επίσης προικισμένο σκόρερ Κόνερ Φράνκαμπ, ο οποίος είχε περάσει τη σεζόν 2019-20 με μεγάλη επιτυχία από το Ρέθυμνο (20.9π., 4.2ασ.) κι έκτοτε αγωνίστηκε σε Μούρθια (2020-21) και Ζενίτ (2021-22).

Έχει μπει ο Φράνκαμπ στα παπούτσια του Ρέι;

Σαφώς το δείγμα του 28χρονου Κέντρικ Ρέι με τη φανέλα του Προμηθέα είναι μεγαλύτερο με 15 συμμετοχές στην Basket League (συν 16 στο Eurocup), καθώς βρισκόταν στην ομάδα από την αρχή της σεζόν μέχρι τη στιγμή του τραυματισμού του, ενώ ο 27χρονος Κόνερ Φράνκαμπ των 5 ματς έγινε παίκτης της ομάδας της Πάτρας πριν από περίπου έναν μήνα.

Ο Ρέι είχε έναν απολύτως ηγετικό ρόλο στον Προμηθέα και σε γενικές γραμμές ήταν μια τρομερά πολυδιάστατη μονάδα, με σταθερή συνεισφορά σε σκορ, δημιουργία, αλλά και αξιόπιστο περιφερειακό σουτ με 34/89 τρίποντα. Ο δε Φράνκαμπ σκοράρει επίσης αρκετά και κάνει λιγότερα λάθη, αλλά ακόμη δεν έχει... ξεδιπλωθεί στον δημιουργικό τομέα, δείχνοντας να προσπαθεί ακόμη να μάθει το νέο περιβάλλον και τους συμπαίκτες τους.

Η σύγκριση τους με βάση τους αριθμούς:

5

Η ουσία είναι πως πρόκειται για δύο λύσεις πολύ υψηλού επιπέδου. Ο Προμηθέας έχασε απροσδόκητα τον Ρέι, όμως τον αντικατέστησε με έναν εξίσου ποιοτικό κι έμπειρο αθλητή που, μη ξεχνάμε πως, μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Euroleague με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Πλέον, ο Φράνκαμπ έχει ξεπεράσει το στάδιο της προσαρμογής του στην Πάτρα και τελευταία δείχνει να ανεβάζει στροφές. Ιδίως στα ματς με ΑΕΚ εντός (24π., 2ασ.) και Λαύριο εκτός (18π., 2ασ.) υπενθύμισε την κλάση του κι είναι βέβαιο πως όσο περισσότερο ρυθμό βρίσκει παιχνίδι με παιχνίδι, τόσο πιο αποδοτικός θα είναι, με φόντο φυσικά τα playoffs της Basket League.

Τόσο ο Φράνκαμπ, όσο κι ο Ρέι, είναι δύο απρόβλεπτοι παίκτες που λειτουργούν συχνά με το ένστικτο τους. Αμφότεροι άλλωστε έχουν περάσει από το κορυφαίο επίπεδο της Γηραιάς Ηπείρου κι έχουν σοβαρές παραστάσεις στην καριέρα τους. Ο Προμηθέας έμαθε να λειτουργεί με τις πρωτοβουλίες του Ρέι, όμως πια η μπαγκέτα έχει περάσει στα χέρια του Φράνκαμπ, δίχως να εντοπίζεται ποιοτικό downgrade. Μένει φυσικά να δούμε αν ο Φράνκαμπ θα φτάσει στα επίπεδα επιρροής του Ρέι στο παιχνίδι της ομάδας κι αν θα μπορέσει να οδηγήσει σε νικές τους Πατρινούς, όπως έκανε ο συμπατριώτης του σε αρκετές περιπτώσεις φέτος.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα