Παναθηναϊκός - Λάρισα 98-67: Πίεση, κυκλοφορία και... ολοένα και καλύτερος (vids)

bet365

Με τον Τζέρεμι Έβανς να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση με ρεκόρ καριέρας στον Παναθηναϊκό (23π.), οι «πράσινοι» είχαν εύκολο έργο απέναντι στη Λάρισα (98-67) στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Πολλές δοκιμές από Βόβορα με ψηλά σχήματα, μοίρασε τον χρόνο.

Κάθε ματς και καλύτερος παρουσιάζεται ο Παναθηναϊκός μετά το κύμα αλλαγών στις τάξεις της ομάδας.

Αν και απουσίαζαν και πάλι οι Νέντοβιτς και Παπαγιάννης (σ.σ. όπως απουσίες είχε και η Λάρισα), οι «πράσινοι» έδειξαν διάθεση, έβγαλαν ενέργεια στο παιχνίδι, έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο και δεν είχαν πρόβλημα να νικήσουν με 98-67, σ' ένα ματς που δεν θύμιζε ούτε στο... ελάχιστο το παιχνίδι του α' γύρου.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, με τον Τζέρεμι Έβανς να κάνει ρεκόρ πόντων με την «πράσινη» φανέλα έχοντας 23 πόντους (σ.σ. προηγούμενο οι 22 πόντοι από το ματς του α' γύρου με το Λαύριο) έχοντας 4/5 δίποντα, 5/8 τρίποντα και 4 ριμπάουντ. Πολύ καλό ματς και από τον Ιωάννη Παπαπέτρου με 22 πόντους (5/7 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/5 βολές) και 6 ριμπάουντ, ενώ ο παίκτης που ξεχώρισε ερχόμενος από τον πάγκο αν και δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής ήταν ο Νίκος Χουγκάζ με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Το ματς

Η Λάρισα θέλησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του αγώνα και μάλιστα φρόντισε να τα καταφέρει. Για την ακρίβεια έπιασε στον... ύπνο τους γηπεδούχους και «χτυπώντας» τους «πράσινους» στο τρανζίσιον κατάφερε να προηγηθεί με 5-15 μόλις στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα έχοντας πραγματοποιήσει σερί 11-0 (σ.σ. το 5-4 του 2' έγινε 5-15 στο 4'). Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ίδια και αυτό λόγω του... τρίποντου «οίστρου» του Τζέρεμι Έβανς! Με συνεχόμενα σουτ του Αμερικανού από την περιφέρεια (9π., στο δεκάλεπτο με 3/4τρ.) ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο καλάθι (16-18) με επιμέρους 11-4. Η πρώτη περίοδο έφερε την Λάρισα μπροστά στο σκορ με 17-20 (Χάντσον 7π., Τσαϊρέλης 5π., Μάριτς 5π.) αλλά από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός επέβαλλε τον ρυθμό του στην αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής.

Αν και ο Έβανς συνέχισε να ήταν εύστοχος έξω από τα 6.75 μέτρα κλείνοντας το ημίχρονο με 15 πόντους και 5/7 τρίποντα (!) εκείνος που τον συμπλήρωσε ιδανικά ήταν ο Ιωνάννης Παπαπέτρου, ο οποίος «τελείωσε» φάσεις στο χαμηλό post καθώς εκμεταλλεύτηκε όλα τα «μις ματς». Ο αρχηγός των «πρασίνων» έκλεισε το α' μέρος με 12 πόντους και 4 ριμπάουντ με τον Παναθηναϊκό να πραγματοποιεί επιμέρους 32-15 στο δεύτερο δεκάλεπτο για το 49-35 του ημιχρόνου.

Συγκεκριμένα οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα (ο οποίος χρησιμοποίησε με επιτυχία ψηλά σχήματα) είχαν έως εκείνο το σημείο 10/21 δίποντα, 8/18 τρίποντα, 5/9 βολές, 13-8 ασίστ, 10 ασίστ και μόλις 3 λάθη, ενώ η Λάρισα μέτρησε αντίστοιχα 9/15 δίποντα, 3/11 τρίποντα, 8/14 βολές, 15-3 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 8 λάθη.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, με τον Νίκο Χουγκάζ να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις και να «βγάζει» ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Μάλιστα με δικό του «γκολ φάουλ» η διαφορά έφτασε και στο +21 για πρώτη φορά στο παιχνίδι (62-41) με τους «πράσινους» να παίζουν... τόσο-όσο για να ελέγξουν το ματς. Άλλωστε ο Βόβορας είχε την ευκαιρία να ανακατέψει πολύ την τράπουλα και να δοκιμάσει διάφορα σχήματα ενώ είδε τον δείκτη του σκορ να εκτοξεύεται και στους 25 πόντους (73-48) λίγο πριν από το τέλος της 3ης περιόδου. Η μεγαλύτερη τιμή της διαφοράς σημειώθηκε στα τέλη της τελευταίας περιόδου και δη στο +34 (96-62) χάρη στις ενέργειες του Παπαπέτρου λίγο πριν από το τέλος του αγώνα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός πήρε «φωτιά» στην επίθεση βρίσκοντας εύκολους πόντους χάρη στην άμυνά του. Το +14 ήρθε με επιμέρους 44-20 των «πρασίνων» όταν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 5-15.

MVP: Στα δύο το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη και δη στους Τζέρεμι Έβανς (23π., 5/7τρ.) και Ιωάννη Παπαπέτρου (22π., 3/5τρ., 6ριμπ.)

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Νίκος Χουγκάζ ήταν εξαιρετικός βγάζοντας ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ (10π., 7ριμπ. σε 21 λεπτά συμμετοχής.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Παπαντωνίου (0/1σ.) και Καράμπελας (0/6σ.) δεν βοήθησαν (κυρίως επιθετικά) την ομάδα τους

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Ο Παναθηναϊκός... είδε και έπαθε μέχρι να νικήσει τη Λάρισα με 90-86 χάρη στην «ραψωδία» του Νέντοβιτς με 38 πόντους.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ολοκληρώνεται ένα ματς του Παναθηναϊκού και τουλάχιστον δύο παίκτες είχαν 20+ πόντους!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 5/8 τρίποντα του Έβανς, εκ των οποίων 5/7 στο ημίχρονο, όπως και οι 29 πόντοι των «πρασίνων» από λάθη των αντιπάλων τους!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε διαφορετικό πρόσωπο. Έβγαλε μπόλικη ενέργεια, πίεσε πολύ στην άμυνα και δη πάνω στην μπάλα, κυνηγούσαν οι παίκτες τα hustle plays ενώ στην επίθεση είχαν εξαιρετικές αποστάσεις, κυκλοφόρησαν με ταχύτητα τη μπάλα, έψαχναν την έξτρα πάσα και δεν επαναλήφθηκαν φαινόμενα του τύπου να «κολλάει» η μπάλα στη λήξη των 24 δευτερολέπτων. Αν η τι άλλο ήταν πολύ βελτιωμένος, έλεγξε το ματς, επέβαλλε τον ρυθμό του και δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 49-35, 73-50, 98-67

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα