Φλιώνης: Το... κομπιούτερ της ΑΕΚ που «εκτέλεσε» με χειρουργική ακρίβεια (vid)

Φλιώνης: Το... κομπιούτερ της ΑΕΚ που «εκτέλεσε» με χειρουργική ακρίβεια (vid)

Νίκος Καρφής
Φλιώνης: Το... κομπιούτερ της ΑΕΚ που «εκτέλεσε» με χειρουργική ακρίβεια (vid)

bet365

Ο Δημήτρης Φλιώνης έκανε αψεγάδιαστο ματς κόντρα στον Προμηθέα, βοηθώντας στο διπλό της ΑΕΚ και το Gazzetta στέκεται στους τρόπους με τους οποίους... εκτέλεσε τους Πατρινούς.

Η ΑΕΚ συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τον Κούρο Σεγκούρα στον πάγκο της, αφού μετά το διπλό μέσα στη Ρόδο επί του Κολοσσού, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και στην Πάτρα.

Η Βασίλισσα υπέταξε τον Προμηθέα, σε ένα ματς που εκτός του πρώτου σκόρερ Κίνο Κολόμ, μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Δημήτρης Φλιώνης, ο... γιατρός της ΑΕΚ (έχει περάσει στην Ιατρική ) που αποτελεί τον τελευταίο καιρό εκ των σημαντικότερων παικτών στο παιχνίδι της ομάδας σε άμυνα και επίθεση. O Έλληνας περιφερειακός είχε 17 πόντους με 2/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 5 κερδισμένα φάουλ και κανένα λάθος στα 33 λεπτά που έδωσε τις πολύτιμες λύσεις στο παρκέ.

Το Gazzetta στέκεται στο... αριστούργημα του Φλιώνη κόντρα στον Προμηθέα.

Τα τρία τρίποντα του με iso, pick n rolls handler και catch n' shoot

g

Ο Φλιώνης έβαλε ποικιλία στο παιχνίδι και τις εκτελέσεις του, δείχνοντας και την αυτοπεποίθηση που είχε. Από τα τρία τρίποντα που πέτυχε στο παιχνίδι, όλα ήρθαν με διαφορετικό τρόπο. Ένα με isolation, ένα με catch n' shoot και ένα με pick n' rolls handler. Στην πρώτη περίπτωση απομόνωσε τον Άντριτς και με διαδοχικές ντρίμπλες, βρήκε το σουτ από τις 45 μοίρες. Στη δεύτερη έκανε σωστά στη κίνηση στη γωνία, πήρε την κατάλληλη στιγμή την πάσα του κορυφαίου στο ματς, Κίνο Κολόμ και έσταξε το corner 3. Τέλος ζήτησε το screen από τον Δημήτρη Μαυροειδή, έπαιξε το pick n roll και εκτέλεσε ο ίδιος το τρίποντο από την κορυφή.

Από τις εννιά επιθέσεις που πήρε στο ματς, το 33% εξ αυτών ήταν με isolation (3 πόντοι), ενώ με το pick n' rolls handler πήρε 5 πόντους και τη συγκεκριμένη μέθοδο τη χρησιμοποίησε στο 22.2% των επιθέσεων του.

Δεν πτοήθηκε από την πρώτη περίοδο, επέστρεψε δριμύτερος στην τρίτη

k

Ο Φλιώνης είχε 0/2 σουτ στην πρώτη περίοδο με 0/1 δίποντο και 0/1 τρίποντο. Αυτό δεν του έκανε κακό στην ψυχολογία του, με τον Έλληνα γκαρντ να δείχνει την ποιότητα του στη συνέχεια του παιχνιδιού και ειδικά στην τρίτη περίοδο. Δεν επηρεάστηκε από την αστοχία του στα πρώτα δέκα λεπτά και επέστρεψε με κέφια στο τρίτο δεκάλεπτο. Εκεί πήρε τους 8 από τους 17 πόντους του στο ματς. Μέτρησε 3/4 εντός πεδιάς και 2/2 τρίποντα, βοηθώντας την ΑΕΚ σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο μέσα στο ματς. Της έδωσε δύναμη, της επέτρεψε να πάρει ψυχολογία και με ένα φοβερό Κίνο Κολόμ, τελικά δραπέτευσε με το διπλό από την Πάτρα. Φυσικά στον Φλιώνη πιστώνεται και η φοβερή άμυνα του σε άλλο ένα ματς φέτος.

Αλάνθαστος για τρίτη φορά σε δέκα ματς

Ένα ακόμα προσόν στο παιχνίδι του Φλιώνη, είναι πως δεν κάνει λάθη ή κάνει ελάχιστα. Απέναντι στον Προμηθέα τελείωσε την αναμέτρηση χωρίς κάποιο λάθος, όντας αψεγάδιαστος. Μάλιστα αυτή ήταν και η τρίτη φορά στα τελευταία δέκα ματς που δεν κάνει λαθος στη Basket League. Σε πέντε περιπτώσεις είχε μόλις ένα, ενώ σε δύο παιχνίδια έκανε δύο λάθη κόντρα σε Κολοσσό και την πρώην ομάδα του, τον Άρη. Ο Φλιώνης συνεχώς ωριμάζει το παιχνίδι του, διαβάζει καλύτερα το τι γίνεται πάνω στο παρκέ, παίρνοντας αποφάσεις που κάνουν καλό στη λειτουργεία της ομάδας του.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα