Ολυμπιακός - Άρης 89-67: Και τώρα για το ντέρμπι πρωτιάς με τον Παναθηναϊκό (vid)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη με 89-67 και στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ (11/04).

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο του Άρη επικρατώντας με 89-67 και πλέον στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό το οποίο θα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» με 16/26 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν την δουλειά τους πιο εύκολη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν άμυνα ζώνης από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και η αλήθεια είναι πως στα πρώτα λεπτά έβαλαν προβλήματα στους παίκτες του Μπαρτζώκα (8-10, 7’). Το τάιμ άουτ διόρθωσε κάπως τις επιθετικές επιλογές των γηπεδούχων, η μπάλα κυκλοφόρησε πιο γρήγορα και η είσοδος του Πρίντεζη πρόσφερε λύσεις με αποτέλεσμα να κλείσει η εναρκτήρια περίοδος με σκορ 21-16.

Οι παίκτες που πέρασαν από τον πάγκο ανέβασαν την ένταση στην άμυνά τους και στην επίθεση ΜακΚίσικ με Λαρεντζάκη έκαναν το 32-23 (24’). Η καταπληκτική άμυνα του Λούντζη έκανε τη ζωή του Κάουαν δύσκολη και ο Άρης δεν μπορούσε να λειτουργήσει όπως θα ήθελε στην μπροστινή πλευρά του παρκέ. Κάποια εύκολα χαμένα καλάθια και λάθη από πλευράς Ολυμπιακού διατήρησαν την διαφορά σε νορμάλ επίπεδο στο ημίχρονο (41-33).

Τα διαδοχικά λάθη σε άμυνα κι επίθεση του Έισι έδωσαν την ευκαιρία στον Άρη να πλησιάσει (44-39, 24’), Στο επόμενο τρίλεπτο τα τρίποντα των Ουόκαπ (2/2) και Παπανικολάου έδωσαν την ώθηση στους γηπεδούχους και προσπέρασαν με 56-42 (27’). Η συνέχεια άνηκε στον Ντόρσεϊ χάρη στα δικά του τρίποντα, ο Ολυμπιακός προσπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 20 πόντων στη διαφορά (66-45, 30’).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε όπως τελείωσε το προηγούμενο, απλά στα δύο τρίποντα ευστόχησαν οι ΜακΚίσικ και Βεζένκοβ για το 72-45 (33’). Ο Κάουαν ήταν η μοναδική επιθετική απειλή του Άρη και τα δικά του τρίποντα δεν επέτρεψαν να ανοίξει περισσότερο η διαφορά (76-55, 37’).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός βρήκε 7/10 τρίποντα χάρη στα οποία ξέφυγε με διαφορά ασφαλείας και δεν κοίταξε ξανά πίσω.

Ο MVP: Ο Ντόρσεϊ ολοκλήρωσε με 16 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη. Αρκετά καλή δουλειά έκανε κι ο Ουόκαπ με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Σε καλό βράδυ μετά από καιρό κι ο Λαρεντζάκης με 18 πόντους.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Πουλιανίτης ήταν άστοχος ολοκληρώνοντας με 1/5 σουτ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λούντζης άρπαξε μία ακόμη ευκαιρία. Πολύ καλός στην πίεση πάνω στην μπάλα και βοήθησε αρκετά στον ρυθμό της επίθεσης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 12/22 τρίποντα των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Άρης κατέβηκε με 9 παίκτες και μόλις τρεις ξένους.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το αποτέλεσμα το γνώριζαν όλοι πριν το τζάμπολ. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν είχε την σοβαρότητα που θα ήθελε ο προπονητής του, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο η ένταση ανέβηκε και ήρθε η άνετη επικράτηση.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-16, 41-33, 66-45, 89-67

4

5

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα