Promitheas Park: Το προπονητικό κέντρο που δεν θυμίζει Ελλάδα!

Promitheas Park: Το προπονητικό κέντρο που δεν θυμίζει Ελλάδα!

Promitheas Park: Το προπονητικό κέντρο που δεν θυμίζει Ελλάδα!

bet365

Το Gazzetta επισκέφτηκε το “Promitheas Park” και σας ξεναγεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του, που όμοιες του, υπάρχουν ίσως μόνο στο ΝΒΑ. Το κόστος, οι ανέσεις, το όραμα του προγράμματος “Νους” και η ανάσα μπασκετικής δροσιάς που προσφέρει στους καθημερινούς επισκέπτες του.

Η αλήθεια είναι ότι είχα ακούσει πολλά και είχα πάρει μία μικρή γεύση από τα τηλεοπτικά και τα διαδικτυακά αφιερώματα που έχουν γίνει έως τώρα. Όλες οι περιγραφές, όμως, τελείωναν με το «άλλο να σου λέμε και άλλο να το επισκεφτείς και να αποκτήσεις ιδίαν άποψη»... Κάτι που αποδείχτηκε στην πράξη!

Ο λόγος για το πολυδιαφημισμένο προπονητικό κέντρο του Προμηθέα, που χτίστηκε πριν από 4 χρόνια στην περιοχή Καστελόκαμπος (βρίσκεται ανάμεσα στην Πάτρα και το Ρίο) και απέχει μόλις 500 μέτρα από το κλειστό γήπεδο «Δημήτριος Τόφαλος», που αποτελεί την έδρα του πατρινού συλλόγου.

H αχαϊκή πρωτεύουσα φιλοξένησε τον 3ο σταθμό της εφετινής σειράς των τουρνουά “Adidas Next Generation” που διοργανώνει η Euroleague και με την ευκαιρία της τριήμερης εξόρμησης, το Gazzetta δεν έχασε την ευκαιρία, επισκέφτηκε το “Promitheas Park” και σας παρουσιάζει ένα σπάνιο φωτογραφικό ρεπορτάζ, χάρη στην ευγενική ξενάγηση των ανθρώπων της ομάδας.

Το νεόδμητο αθλητικό κέντρο άνοιξε τις πύλες του για το κοινό τον Σεπτέμβριο του 2018 και είναι – αν όχι το κορυφαίο – σίγουρα ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης στο επίπεδο των ακαδημιών καλαθοσφαίρισης.

Σε μία έκταση 12,5 στρεμμάτων (η οποία αγοράστηκε έναντι 600.000 Ευρώ, από τον πρώην μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ και νυν πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο), μέσα στον χρόνο ρεκόρ των 10 μηνών, χτίστηκαν τρία κλειστά γήπεδα μπάσκετ, ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο (με σκάμμα άμμου για την εκγύμναση των ποδιών) και εργαστήριο εργομετρικών, φυσιοθεραπευτήριο (με σάουνα, τζακούζι και ειδικό χώρο για παγοθεραπεία), άρτια εξοπλισμένοι χώροι γραφείων για την διοίκηση και τους προπονητές, αποδυτήρια καθώς επίσης καφετέρια για το κοινό και μουσείο εκπαίδευσης.

Στον μπασκετικό αυτό «παράδεισο» στεγάζεται το πρότυπο πρόγραμμα αθλητικών υποτροφιών με τίτλο “Νους”, που έχει σκοπό να συνδυάσει την άθληση με την μάθηση και να δώσει την δυνατότητα σε παιδιά με ταλέντο και φυσικά αθλητικά προσόντα, να συνδυάσουν τις αθλητικές και τις ακαδημαϊκές τους φιλοδοξίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι υποτροφίες περιλαμβάνουν την κάλυψη των εξόδων για την διαμονή, την διατροφή (στον ξενώνα του ιδρύματος Δημήτρη και Λιλής Σταυροπούλου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα), τις μετακινήσεις, τον αθλητικό τους ρουχισμό αλλά και την μόρφωσή τους σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της περιοχής.

Παιδιά του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού, Λευτέρης Μαντζούκας, που μετακόμισε στην Πάτρα από τα Ιωάννινα (όπως και ο Νίκος Βασιλείου), ενώ από τους υπόλοιπους νυν παίκτες του συλλόγου, στην συγκεκριμένη κατηγορία ανήκουν ο Γιώργος Τανούλης (από την Θεσσαλονίκη), ο Ιωάννης Καναβός (από την Πρέβεζα), ο Τούντε Φασάσι Βάλμερ (από την Στοκχόλμη), ο Αντώνης Τσαλμπούρης (από την Κατερίνη), ο Παναγιώτης-Ηλίας Κουρέπης (από την Αθήνα) και πολλοί άλλοι.

Το προσωπικό του “Promitheas Park” ανέρχεται στους 30 υπαλλήλους, η ακαδημία αριθμεί περισσότερα από 600 παιδιά ηλικίας 6-15 ετών, ενώ στο πλαίσιο της επέκτασης των εγκαταστάσεων, οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν αγοράσει και ένα όμορο οικόπεδο (έκτασης 5 στρεμμάτων) και ήδη σχεδιάζουν πως θα μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο τους χώρους άθλησης και θα αυξήσουν τις λειτουργικές δυνατότητες του αθλητικού κέντρου.

Άλλωστε, κάθε χρόνο διοργανώνονται πολλά τουρνουά με ομάδες από ολόκληρη την επικράτεια και οι εγκαταστάσεις έχουν φιλοξενήσεις και αρκετές ομάδες του εξωτερικού. Το συνολικό κόστος της επένδυσης αγγίζει τα 5 εκατομμύρια Ευρώ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα