ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 73-84: Εκανε τα εύκολα, δύσκολα αλλά νίκησε (vid)

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά με 19 πόντους, ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε και μείωσε σε 66-71, αλλά στο τέλος η διαφορά ποιότητας χάρισε τη νίκη στους Πειραιώτες με 73-84.

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Πυλαία επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 73-84. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αγωνίστηκαν με σοβαρότητα για τρία δεκάλεπτα, ωστόσο στο τελευταίο οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και προβλημάτισαν τον αντίπαλό τους. Στο τέλος κυριάρχησε η διαφορά ποιότητας και έτσι οι Πειραιώτες έφυγαν νικητές. Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς τον Λι και τον νεοφερμένο Ρένφρο ενώ ο Ολυμπιακός χωρίς τους Σλούκα και Φαλ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και τον Ολυμπιακό να τα καταφέρνει καλύτερα χάρη κυρίως στους Ντόρσεϊ και Βεζένκοβ (9-14, 7'). Ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν χωρίς κλασικό σέντερ και οι Πειραιώτες προσπάθησαν να το εκμεταλλευτούν με τον Μάρτιν (13-21, 10').

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην δεύτερη περίοδο με 2/2 τρίποντα και ισοφάρισαν στους 23 πόντους (12'), όμως ακριβώς με τον ίδιο τρόπο ήταν η απάντηση των φιλοξενούμενων και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για ένα επιμέρους σκορ που σταμάτησε στο 2-14 και μετέτρεψε το σκορ σε 25-37 (18').

Στο πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου ο Λοβ προσπαθούσε να ρίξει την διαφορά, αλλά τα καλάθια του έβρισκαν πάντα απάντηση από Ζαν Σαρλ, Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ με αποτέλεσμα η διαφορά να μένει σε διψήφιο επίπεδο πόντων (41-53, 25'). Ο Άρης Λυκογιάννης δεν έβλεπε άλλον παίκτη του να βοηθάει στο σκοράρισμα πέραν κάποιων φάσεων του Γκριν και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» ξεδίπλωσαν την διαφορά δυναμικότητας και με διαδοχικά καλάθια του Ντόρσεϊ η διαφορά πήγε στο +19 (45-64, 30').

Ο Χριστοδούλου προσπάθησε για μία τελευταία αντίδραση της ομάδας του (56-69, 33') η οποία όχι μόνο έγινε αλλά με το τρίποντο του Λοβ η διαφορά έπεσε στους 5 πόντους (66-71, 36'). Ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση, ο Μπαρτζώκας επανέφερε τους βασικούς του στο παρκέ και ο Ζαν Σαρλ τον βοήθησε να ξεφύγει με 66-79 (39').

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Με το σκορ στο 66-71, ο Ολυμπιακός βρήκε σερί 0-8 και έκοψε κάθε ελπίδα στον αντίπαλό του.

O MVP: Ο Ντόρσεϊ ολοκλήρωσε με 19 πόντους έχοντας 7/7 βολές, 3/4 δίποντα και 2/6 τρίποντα. Πολύ καλός και ο Λιβιό Ζαν Σαρλ ο οποίος έδωσε 16 πόντους (6/6διπ., 4/4βολ.) και 5 ριμπάουντ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Άστοχοι οι ΝτιΛίο (1/6 σουτ), Τολιόπουλος (1/6 σουτ) και Γιάνκοβιτς (2/8 σουτ).

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Πολύτιμη η συνεισφορά του Λούντζη ο οποίος πρόσφερε 11 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ ενώ ως συνήθως ήταν καλός ο Βεζένκοβ (9π., 10ριμπ, 3ασ.).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερες ασίστ από τον Ολυμπιακό (17-16).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η αντίδραση του ΠΑΟΚ η οποία υποχρέωσε τον Μπαρτζώκα να ρίξει ξανά στο παρκέ τους Ντόρσεϊ και Βεζένκοφ στα τελευταία λεπτά.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε με την δέουσα σοβαρότητα και σεβασμό τον ΠΑΟΚ. Απλά το έκανε μόνο για τρία δεκάλεπτα. Οι Πειραιώτες στο τέλος επιβεβαίωσαν πως διαθέτουν ποιοτικότερο και πιο βαθύ ρόστερ αν και ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστικός.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-21, 34-45, 49-64, 73-84

δ

α

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα