Άρης – Προμηθέας 76-73: Αλύγιστος με σούπερ Πουλιανίτη! (vid)

bet365

Ένας απίστευτος Στέλιος Πουλιανίτης οδήγησε τον Άρη σε μια σπουδαία νίκη (76-73) επί του Προμηθέα κάνοντας εμφάνιση αλλά και ρεκόρ καριέρας.

Τι κι αν ο Τζέιμς Κέλι είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Ολιβιέ Χάνλαν είναι τραυματίας. Αυτός ο Άρης είναι αλύγιστος καθώς σαν τη… Λερναία Ύδρα βρίσκει πρωταγωνιστές. Αυτή τη φορά ήταν ο Στελιος Πουλιανίτης ο οποίος έκανε την εμφάνιση της ζωής του με 25 πόντους και 8/8 σουτ!

Ο αγώνας

Τα πολλά λάθη του Προμηθέα και ο μονοδιάστατος τρόπος του Άρη στην επίθεση συνέθεσαν το παζλ της πρώτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι υπέπεσαν σε οκτώ λάθη (!) με συνέπεια γι’ αυτούς να εκτελέσει ο Άρης διπλάσιο αριθμό επιθέσεων. Ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν 36% στα σουτ (σ.σ. Κάουαν και Ουίλιαμς επιχείρησαν τις 13 από τις 19 επιθέσεις της ομάδας τους). Κι έτσι μετά το 7-11 του πρώτου πεντάλεπτου, η περίοδος έκλεισε με σκορ 18-17.

Ο Άρης διαχειρίστηκε λανθασμένα τον ενθουσιασμό του όταν προηγήθηκε με 26-21 (13’) καθώς η αντίδραση του Προμηθέα ήταν επιβλητική. Ο Δημήτρης Αγραβάνης (13π., 9ριμπ στο πρώτο ημίχρονο) ήταν ο κύριος εκφραστής της, αυτός ηγήθηκε στο επιμέρους σκορ (2-13) μετά το οποίο οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν στο +6 (28-37, 17:30) καθώς εκτέλεσαν μέσα από τη ρακέτα, διάστημα κατά το οποίο οι «κίτρινοι» εξέφρασαν έντονα παράπονα για τα σφυρίγματα των διαιτητών. Οκτώ διαδοχικοί πόντοι του Στέλιου Πουλιανίτη έφεραν την ανατροπή (38-37). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 38-39. Στη διάρκεια αυτού ο Προμηθέας υπέπεσε σε 13 λάθη, ενώ στο τέλος αυτού ο Άρης είχε φορτωμένους με φάουλ τους Κάουαν, Κώττα και Τζούστον.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι τα μισά της 3ης περιόδου (46-46) για να ακολουθήσουν διαδοχικά τρίποντα από τον Κέντρικ Ρέι (46-52, 26’). Ο Κάουαν σπατάλησε πολλές επιθέσεις του Άρη ο οποίος σούταρε μάλιστα με ποσοστό χαμηλότερο του 50% από τη γραμμή των βολών. Ο Προμηθέας ήταν ελαφρώς πιο συνεπής στην επίθεση κι έτσι στο τέλος της περιόδου είχε το προβάδισμα (51-56, 30’).

Ο Άρης κατέβασε τους διακόπτες στα πρώτα 3:30 λεπτά της τελευταίας περιόδου καθώς με 13-0 σερί του Άρη προηγήθηκε με 64-56 και μάλιστα θα μπορούσε να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη διαφορά καθώς ο Προμηθέας τα είχε χαμένα στο παρκέ. Ωστόσο οι «κίτρινοι» χρειάστηκαν να παίξουν δίχως τον Κάουαν στα τελευταία 5:30 λεπτά του αγώνα. Ο Προμηθέας έχασε τον Κέντρικ Ρέι λόγω τραυματισμού καθώς στην προσπάθειά του να παίξει άμυνα σωριάστηκε στο παρκέ και αποχώρησε υποβασταζόμενος υπό το θερμό χειροκρότημα των φίλων του Άρη.

Ο Προμηθέας βρήκε τον πρώτο πόντο του στην τελευταία περίοδο ακριβώς στα μισά αυτής με μια βολή του Άντριτς, αλλά ο Πουλιανίτης συνέχισε το βιολί του (67-57). 4’20’’ πριν το τέλος και μετά την 3η τεχνική ποινή στον πάγκο του Άρη αποβλήθηκε ο προπονητής των «κίτρινων», Γιάννης Καστρίτης. Η διαφορά έφτασε έως το +12 (70-58, 37’) αλλά ο Προμηθέας επέστρεψε (70-67, 38’) και 72-70 στα 24’’ πριν το τέλος.

Μάλιστα μείωσε σε 74-73 στα 15’’. Εκεί σταμάτησε τον χρόνο, έστειλε ξανά τον Στέλιο Πουλιανίτη στη γραμμή των βολών ο οποίος ήταν και πάλι απόλυτα εύστοχος (76-73, 5.3’’ πριν το φινάλε του αγώνα. Ο Σίμπσον πήρε την επίθεση του Προμηθέα, ήταν άστοχος και ο Άρης πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 38-39, 51-56, 76-73.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Τακτικά στην άμυνα ζώνης του Άρη, ουσιαστικά όμως στην αυταπάρνηση που έχει η ομάδα του Άρη και στην ηγετική φυσιογνωμία του Στέλιου Πουλιανίτη

Ο MVP: Ο Στέλιος Πουλιανίτης έκανε εμφάνιση καριέρας με 25 πόντους και ατομικό ρεκόρ στην Basket League καθώς η προηγούμενη κορυφαία επίδοσή του ήταν οι 11 πόντοι όταν ήταν στην Κύμη

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Σακούρ Τζούστον τα έβαλε με όλους τους ψηλούς του Προμηθέα και κέρδισε τις περισσότερες μάχες.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κακό παιχνίδι από τον Γκάντι για τον Προμηθέα, ενώ για τον Κέντρικ Ρέι προφανώς δεν ήταν η μέρα του καθώς μετά από κακή εμφάνιση έφυγε τραυματίας από το παρκέ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Άρης αγωνίζεται χωρίς τους πρώτους σκόρερ του, απέναντι σε μια ομάδα με (τουλάχιστον) τριπλάσιο μπάτζετ αλλά για μια ακόμη χρονιά διατήρησε το αήττητο απέναντι στον Προμηθέα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το επιμέρους σκορ στα πρώτα 6:30 λεπτά της τελευταίας περιόδου ήταν 19-4 υπέρ του Άρη!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης ήταν ο πρωταγωνιστής στο παιχνίδι, άξιζε αυτό που πήγε καθώς βρήκε τον ηγέτη που απελπισμένα έψαχνε στο πρόσωπο του Στέλιου Πουλιανίτη. Ο έμπειρος γκαρντ έκανε μαγική εμφάνιση. Ο Προμηθέας έδειχνε μπερδεμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

76

73

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα