Παναθηναϊκός: «Πράσινος» ο Σαμοντούροβ

Παναθηναϊκός: «Πράσινος» ο Σαμοντούροβ

Παναθηναϊκός: «Πράσινος» ο Σαμοντούροβ

bet365

Ο Αλεξανδρος Σαμοντούροφ θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, σε μια σπουδαία κίνηση για το μέλλον από τους... πράσινους.

Μεγάλη κίνηση για τον Παναθηναϊκό, αφού έκλεισε το next big thing του ελληνικού μπάσκετ. Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ θα μετακομίσει άμεσα με την οικογένεια του στην Αθήνα, αφού μέχρι τώρα έμενε στη Θεσσαλονίκη και έπαιζε στην ΔΕΚΑ. Η συμφωνία ισχύει από το καλοκαίρι και το συμβόλαιο του θα έχει NBA out μετά τον δεύτερο χρόνο.

Ο 17χρονος φόργουορντ/σέντερ με ύψος 2.09 μέτρα ήθελε να πάει σε ομάδα που θα έχει ενεργή συμμετοχή σχετικά γρήγορα και σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο πως και στον Παναθηναϊκό θα μπει στην πρώτη ομάδα. Επιπλέον ρόλο έπαιξε και ο τρόπος που έχει χρησιμοποιηθεί φέτος από την αρχή της σεζόν ο Αβδάλας και το πόσο τον πιστεύουν. Φέτος είχε 25.9 πόντους και 13.3 πόντους μέσο όρο με τη φανέλα της ΔΕΚΑ στο τουρνουά U18 Rising Stars. Kόντρα στον Ολυμπιακό είχε 30 και 29 πόντους, ενώ απέναντι στον Παναθηναϊκό είχε δύο 32άρες.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναμένεται και η οριστικοποίηση της συμφωνίας με την επίσημη ανακοίνωση του τριφυλλιού.

Ο Σαμοντούροβ έκανε ραντεβού με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Περιστέρι και Προμηθέα στην Αθήνα, αφού την προπροηγούμενη εβδομάδα είχε έρθει στην πρωτεύουσα μαζί με την μητέρα του. Μετά από όλα αυτά που άκουσε από όλες τις ομάδες, τον ιντρίγκαραν θετικά οι συνθήκες που θα είχε στους... πράσινους.

Την προηγούμενη εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο συζήτησε η οικογένεια, με τον Νίκο Χατζηβρέττα και τον ατζέντη του, Νίκο Λότσο και η σχέση Χατζηβρέττα με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και η επαφή που είχε ο «3D» με τον ταλαντούχο νεαρό έπαιξαν πολύ θετικό ρόλο για την απόφαση του. Πριν από 2-3 μέρες, κατέληξε ότι θα επιλέξει την πρόταση του Παναθηναϊκού κι ο ατζέντης ενημέρωσε τις υπόλοιπες ενδιαφερόμενες ομάδες.

Τέλος το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει μία διάρθρωση χωρίς μεγαλοεπενδυτή και στηρίζεται σε πιο φτηνούς παίκτες, ρίχνοντας βάρος σε νεαρούς Έλληνες ταλαντούχους, τον έκανε να πιστέψει ότι ίσως στο τριφύλλι θα παίξει πιο γρήγορα στο υψηλό επίπεδο (πρωτάθλημα και Euroleague) και θα ψηθεί από νωρίς κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα