Κέισον Γουντς στο Gazzetta: «Στόχος μου να βοηθήσω τον Ηρακλή να πάρει νίκες» (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Κέισον Γουντς στο Gazzetta: «Στόχος μου να βοηθήσω τον Ηρακλή να πάρει νίκες» (vid)

bet365

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ηρακλή, Κέισον Γουντς, έκανε στο Gazzetta τις πρώτες του δηλώσεις ως «κυανόλευκος», επισημαίνοντας τον βασικό στόχο του ο οποίος δεν είναι άλλος από το να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση ροζ φύλλων.

Ο Ηρακλής φρόντισε κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών να «γεμίσει» το ρόστερ του ενόψει της τελικής ευθείας της Basket League, αφού μετά τον άλλοτε NBAer, Τόνι Ρότεν, αποκτήθηκαν κατά σειρά κι οι Κέισον Γουντς και Τζαμάρ Έιμπραμς. Το Gazzetta επικοινώνησε με τον Γουντς, ο οποίος αναμένεται να προσγειωθεί στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη (23/2), ούτως ώστε να ενσωματωθεί κι εκείνος στις προπονήσεις του Κώστα Μέξα.

Ο 26χρονος γκαρντ, ερωτηθείς για την απόφαση του να αποδεχθεί την πρόταση που του κατέθεσε η διοίκηση των Κυανόλευκων, επεσήμανε πως «αναζητούσα την καλύτερη δυνατή κατάσταση για εμένα. Η επιλογή του Ηρακλή ήταν ιδανική γι' αυτό που έψαχνα», ενώ αναφορικά με το τι θα ήθελε να πετύχει κατά την παρουσία του στην Θεσσαλονίκη τόνισε ότι «ο κυριότερος κι απόλυτος στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει παιχνίδια». Ο Γηραιός βρίσκεται στην 12η θέση της κατάταξης του ελληνικού πρωταθλήματος με ρεκόρ 3-10 κι αναζητά νίκες που θα τον... ξεκολλήσουν από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Αμερικανός περιφερειακός, ο οποίος τη σεζόν 2019-20 πέρασε από την ολλανδική Φέγενορντ και την τελευταία διετία βρισκόταν στην Πολωνία, φυσικά δεν έρχεται... αδιάβαστος σχετικά με την Basket League. «Παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα από τότε που έγινα επαγγελματίας. Γνωρίζω επίσης αρκετούς παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Λίγκα αλλά και τον Ηρακλή πιο συγκεκριμένα. Έκανα την έρευνα μου προτού υπογράψω», εξήγησε ο Γουντς.

Εξάλλου, ο κόουτς Κώστας Μέξας προορίζει τον απόφοιτο του Οχάιο Στέιτ για βασική επιλογή στην περιφέρεια για το υπόλοιπο της σεζόν, στην φρεσκαρισμένη και... made in USA πεντάδα του (στα «χαρτιά» αυτή θα αποτελείται από τους Γουντς, Ρότεν, Χένρι, Έιμπραμς, Γκάρετ), με τον ίδιο να δηλώνει πως «είμαι προετοιμασμένος για τον ρόλο μου. Ανυπομονώ για τις προκλήσεις που θα έρθουν». Όταν δε του ζητήθηκε να περιγράψει το αγωνιστικό του προφίλ, ο παίκτης με καταγωγή από την Βόρεια Καρολίνα διευκρίνισε ότι «είμαι ένας γκαρντ που σκοράρει κατά κύριο λόγο, αλλά μου αρέσει παράλληλα και να δημιουργώ φάσεις για τους συμπαίκτες μου. Θα έλεγα πως είμαι παίκτης που μπορεί να κάνει και τις δύο δουλειές».

Όσο για το αγωνιστικό του ίνδαλμα; Ο Γουντς των 11.6 πόντων με 39% στο τρίποντο, 3.1 ασίστ και 2.9 ριμπάουντ με την Γκλίβιτσε στο πρωτάθλημα της Πολωνίας σε 8 ματς φέτος, ήταν ξεκάθαρος: «Ανέκαθεν ο Κόμπι Μπράιαντ αποτελούσε τον παίκτη πρότυπο για εμένα. Η εργατικότητα του κι ο σεβασμός που είχε για το παιχνίδι είναι τα στοιχεία που λάτρεψα περισσότερο σε εκείνον».

Δείτε τον Κέισον Γουντς εν δράσει:

@Photo credits: plk.pl

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα